nwindows8

İçine Windows Kurulmuş Sanal Sabit Diski (VHD) Önyükleme Yöneticisine Eklemek ve Dual Boot Olarak Kullanmak

         
              Daha önce Windows 8: Sanal Sabit Diske (VHD) "DualBoot"Kurulum adında bir makale yazmış ve Windows 7 kurulu bölüntünün içinde bir Sanal Sabit Diski (VHD) nasıl oluşturabileceğinizi ve bu Sanal Sabit Disk'e Windows 8'i kurarak nasıl DualBoot olarak kullanabileceğinizi anlatmıştım.

             Peki burada evsahibi işletim sistemi konumundaki Windows 7'yi yeniden kurmak zorunda kalırsanız ne olacak? Ayrıca  Windows 8'i de yeniden kurmanız gerekecek mi? Cevap "Hayır!"

            Tek yapmanız gereken daha önceden Windows 8: Sanal Sabit Diske (VHD) "DualBoot"Kurulum makalemi uygulayarak oluşturduğunuz sizinverdiğinizisim.vhd Sanal Sabit Diskini yedeklemek ve Windows 7 yeniden kurulumunu (Genel yanlış kullanılan ismi ile Format) tamamladıktan sonra 1-2 basit adımdan oluşan bu makaleyi uygulamak...






Bu yöntem sizde çalışmazsa veya 3. parti araç kullanmadan bu işlemi yapmak isterseniz Bkz. Windows 7, 8 ve 10: İçine İşletim Sistemi Kurulmuş bir Sanal Diski (VHD) Başka Bilgisayarda Önyüklemek


1- Eğer daha önceden kurmadıysanız buradan EasyBCD programını indirin ve kurun. Program ücretli ancak kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz indirme bağlantısı sayfanın altındaki Non-commercial Free bağlantısı.

2- Daha önceden yedeklediğiniz sizinverdiğinizisim.vhd (Benim için, Windows8.vhd) Sanal Sabit Diskinizi,  Yeni kurduğunuz Windows 7'nin kurulu olduğu kök dizinine atın. (Örneğin, C:\Windows8.vhd )

3- EasyBCD programını çalıştırın ve

Alttaki resim EasyBCD 2.1.2 sürümünden alınmıştır ve adımlar bu sürüme göredir. EasyBCD zaman içinde kendini güncelledikçe ufak değişiklikler olabilir. Basitçe olayın mantığını takip edin


                      


     
                      a-) Add New Entry sekmesini açın.

                      b-) Disk Image sekmesini seçin.

                      c-) Microsoft VHD seçeneğini seçin.

                      d-) Windows Önyükleme Yöneticisinde görüntülenecek ismi seçin. (5. adımın altındaki resim)

                      e-) Gözat penceresini kullanarak 2. adımda kök dizine attığınız Sanal Sabit Diski gösterin.

                      f-) Add Entry butonuna tıklayın.


4- Sol altta işlemin başarı ile gerçekleştiğine dair bir mesaj alacaksınız.


5- Edit Boot Menu sekmesini açarak eklediğimiz önyükleme girdisinin doğru eklenip eklenmediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu sekmede kırmızı kare içine aldığım alandaki tiki değiştirerek varsayılan işletim sistemini değiştirebilir veya alttaki seçenekleri kullanarak kullanıcı bir seçim yapmadığı taktirde varsayılan işletim sisteminin otomatik olarak yüklenmeye başlamadan önce beklenecek zamanı değiştirebilirsiniz. (Varsayılan olarak 30 sn.dir)


6- Hepsi bu. Artık sisteminizi yeniden başlattığınızda dilediğiniz işletim sistemini seçebilecek,

Varsayılan işletim sisteminin Windows 8 olduğu durumda Önyükleme yöneticisi
Varsayılan işletim sisteminin Windows 7 olduğu durumda Önyükleme yöneticisi

ve Windows 8'de oturum açabileceksiniz;

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item