nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: "Hazırda Beklet" Kısayolu Oluşturmak ve Gecikme Zamanı Atamak

Diğer bütün kısayolara -kolayca- gecikme zamanı atamak mümkün iken...

Örnek;


Hazırda Beklet'e gecikme zamanı atamak biraz sıkıntılı. Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım...


1- İlk olarak Hazırda Beklet'in etkin olması gerekli. Bunun için Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın ve powercfg -h on komutunu girin.


2- Şunlardan birini yapın;

  1. Eğer gecikme zamanı olmadan Hazırda Beklet kısayolu oluşturmak istiyorsanız shutdown /h komutu ile bir kısayol oluşturmanız yeterli. Ekstra bir işleme gerek yok.
  2. Gecikme zamanı da istiyorsanız o zaman 3. adımdan devam edin.

3- Gecikme zamanını sadece Komut İstemcisi üzerinden verebiliyoruz. Bu yüzden önce bir .bat dosyası oluşturacağız. Bunun için alttaki metni bir Metin Belgesi'ne kopyalayın.

@echo off
timeout /t 10 /nobreak & shutdown /h

4- Kırmızı ile işaretlediğim 10 rakamı gecikme zamanını yani 10 saniye gecikmeyi temsil ediyor. Bunu kendi istediğiniz gecikme zamanı ile değiştirin. Örneğin 10 dakika gecikme istiyorsanız 600 yazacaksınız. Değişikliği yaptıktan sonra Metin Belgesi'nde Dosya/Farklı kaydet... yolunu izleyin ve Dilediğiniz bir isim.bat olarak kaydedin. Ardından oluşan bat dosyasını silinmeyeceğinden emin olduğunuz bir lokasyona taşıyın.


Ben Hibrid.bat adıyla oluşturuyorum ve Belgelerim klasörüne kaydediyorum.


5- Oluşturduğumuz bat dosyası gecikmeli kapatma için yeterli ama bu bat dosyasını -çift tıklatıp- çalıştırdığınızda bir komut istemcisi açılır ve bunun açık kalması gerekir. Bu ise istediğimiz bir şey değil.


Bu yüzden bu bat dosyasını çalıştıracak bir de vbs dosyası hazırlamamız gerekiyor. Bunun için alttaki metni bir Metin Belgesi'ne kopyalayın.

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell" ) 
WshShell.Run chr(34) & "C:\Users\ENPEDI\Documents\Hibrid.bat" & Chr(34), 0 
Set WshShell = Nothing

6- Kırmızı ile işaretlediğim adresin yerine 4. adımda oluşturduğumuz bat dosyasının tam adresini yazacaksınız.


Adreste bir hata yapmamak için bat dosyasına Shift tuşunu basılı tutarken sağ tıklatın ve Yol olarak kopyala deyin. 

Değişikliği yaptıktan sonra Metin Belgesi'nde Dosya/Farklı kaydet... yolunu izleyin ve Dilediğiniz bir isim.vbs olarak kaydedin. Ardından oluşan vbs dosyasını silinmeyeceğinden emin olduğunuz bir lokasyona taşıyın.


Ben Hibrid.vbs adıyla oluşturuyorum ve Belgelerim klasörüne (Yani bat dosyasının yanına) kaydediyorum.

7- Artık tek yapmamız gereken vbs dosyasına sağ tıklatıp Gönder/Masaüstü (kısayol oluştur) yolunu izleyerek Masaüstünde bir kısayol oluşturmak


8- Dilerseniz kısayolun simgesini daha uygun bir simge ile değiştirebilirsiniz...


9- Gecikme zamanını değiştirmek isterseniz .bat dosyasına sağ tıklatıp Düzenle demeniz ve belirlediğiniz rakamı değiştirip kaydetmeniz yeterli. Başka bir değişikliğe gerek yok.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item