nwindows8

Windows 8: Windows Deneyim Dizini nedir, Nasıl Yenilenir?

           Windows Deneyim Dizini, bilgisayarınızın Windows ile ne kadar iyi çalıştığını söyleyen ve bekleyebileceğiniz deneyimi puanlandırmak üzere taban puanı kullanan bir ölçümdür. Taban puanının yüksek olması genellikle bilgisayarınızın daha düşük taban puana sahip bir bilgisayardan daha hızlı ve daha duyarlı olduğu anlamına gelir.


         Bilgisayarınızdaki her donanım alt puan adı verilen kendi puanını alır. Bilgisayarınızın toplam taban puanı, hepsinin ortalaması yerine en düşük tek alt puana göre belirlenir. Örneğin, bir donanım bileşeninin en düşük alt puanı 3.6 ise, temel puan da 3.6'dır. Temel puan çeşitli alt puanların bir ortalaması değildir. En çok önem verdiğiniz donanımların performansını görmek üzere, bilgisayarınızın bazı kısımlarını yükseltmeniz gerekip gerekmediğine karar vermenize yardımcı olacak alt puanları görüntüleyebilirsiniz.

           Windows Deneyim Dizini taban puanı Windows 8 için 1,0 ile 9,9 arasındadır. Ancak, bilgisayarınızda 64 bit işlemci ve 4 GB ya da daha az RAM varsa, bilgisayarınızın Bellek (RAM) alt puanı en fazla 6,9 olur. Diğer bir deyişle toplam taban puanınız 6,9 ile sınırlı olacaktır.


Aşağıdaki koşullar Windows programının
Windows Deneyimi Dizini'nden güncelleştirilmesini engelleyebilir:

  • Pil gücüyle çalıştırma: Windows yalnızca pille çalıştırıldığında otomatik olarak güç tasarrufu yapmaya çalışır. Bu nedenle, bilgisayarınız pil gücüyle çalışırsa performans değerlendirmesi doğru kapasitesini yansıtmaz. Bilgisayarınızı fişe takıp değerlendirmeyi yeniden çalıştırın.
  • Yeterli boş sürücü alanı yok: Bilgisayarınızı değerlendirirken, Windows Deneyim Dizini sabit sürücünüzde bir sınama dosyası oluşturur. Sınama dosyasını oluşturmak için yeterli boş alan yoksa değerlendirme tamamlanamaz. Alan boşaltmak için Disk Temizleme aracını kullanabilirsiniz. 
  • Değerlendirme devam ediyor: Windows Deneyim Dizini değerlendirmesini daha önce başlattıysanız puanlarınız güncelleştirilemez.
  • Ekran kartı sürücüsü eski: Bilgisayarınız ekran kartı sürücüsünün daha eski bir sürümünü kullanıyorsa puanlarını güncelleştirilemeyebilir. 


1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Sistem'e tıklatın.

Windows Deneyim Dizini'ni ilk defa çalıştıracaksanız;

2- Açılan Sistem penceresinde Sistem derecelendirmesi kullanılabilir değil bağlantısına tıklatın.


3- Bu bilgisayarı derecelendir'e tıklatın.


4- İşlemin tamamlanmasını bekleyin. işlem tamamlandığında dercelendirme sonuçları görüntülenecek.


Windows Deneyim Dizini'ni yenileyecekseniz;

5- 1. adımı uygulayın ve Windows Deneyimi Dizini bağlantısına tıklayın.


6- Değerlendirmeyi yeniden çalıştır'a tıklatın.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item