nwindows8

Windows 8 ve 10 - Bir Klasörü Aynı Ya da Yeni Pencerede Açmak

Hepimizin farklı bir bilgisayar kullanım tarzı ve hepimizin Dosya Gezgini'ni kullanma başka bir deyişle bilgisayarımız içindeki sürücü ve kalsörlerde dolaşma ve bunlarla baş etme yolu birbirinden farklı farklı.

Çoğu kullanıcı için ise bu tarz ilk bilgisayar kullanmaya başladığı dönemlerden beri sabit. Nasıl başladıysak öyle gidiyoruz yani :)

Oysa birden farklı klasörlerle baş etmenin pratik yolları da var. Bunlardan biri de bir klasörü yeni pencerede açma seçeneği. Bu yazıda Windows 8 ve 10'da bir klasörü yeni pencerede açmak için kullanabileceğniz yolları anlatacağım. Bir not olarak ekleyeyim; Windows işletim sistemlerinde klasörler varsayılan olarak aynı pencerede açılırlar


I. YOL:  
Ctrl Tuşunu Basılı Tutarak;


1.1- Yeni pencerede açılmasını istediğiniz klasöre Crtl tuşunu basılı tutarken çift tıklatın.


II. YOL:  
Sağ tuş menüsünden;

2.1- Yeni pencerede açılmasını istediğiniz klasöre sağ tıklatın ve Yeni pencerede aç'a tıklatın.


III. YOL: 
Dosya Gezgini, Dosya menüsünden

3.1- Yeni pencerede açmak istediğiniz klasörü seçip -sol üstten- Dosya düğmesine tıklatın. Ardından Yeni pencerede aç'a tıklatın ya da açılır menüyü kullanarak Yeni pencereyi yeni bir işlemde aç seçeneğine tıklatın.



Varsayılan olarak bütün Dosya Gezgini pencereleri aynı Windows Gezgini işleminin alt işlemleri olarak başlatılırlar. Oysa Yeni pencereyi yeni bir işlemde aç seçeneği, yeni pencere için ayrı bir Windows Gezgini işleminin başlatılmasını sağlar. Bu da hassas bir iş üzerinizde çalıştığınızda Windows Gezgini'nin çökmesi durumunda bütün pencerelerin aynı anda çökmesini önler. Altta bu durumu açıklayan bir ekran alıntısı görüyorsunuz;
Varsayılan durum
Yeni pencereyi yeni bir işlemde aç durumu

IV. YOL:  
Klasör Seçenekleri'nden Kalıcı Olarak;

4.1- Klasör Seçenekleri'ni açın  ve Her klasörü kendi penceresinde aç seçeneğini işaretleyin ardından kaydedip çıkın.



Bu seçenek her klasörü yeni penecerede açma opsiyonunu kalıcı olarak etkinleştirecektir. Bu ise RAM tüketiminin artması anlamına gelir. Sadece 4 GB veya üzerinde RAM'e sahipseniz ve sadece yukarıda açıkladığım gibi hassas işlerle uğraşıyor ve Windows Gezgini'nin çökmesinden zarar görebilecek durumda iseniz uygulayın.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item