nwindows8

Windows 8 Arama Özelliği Sorunları ve Çözümleri | Arama Dizinini Sıfırlama

         Windows 8 kendisinden önceki Windows sürümlerine göre oldukça farklı ve fazla sayıda arama yapma seçeneği sunuyor. Ancak bazen arama özelliği ile problemler yaşayabilirsiniz. Bu durumda Dizin'i silip yeniden oluşturmak yani sıfırlamak sorunların çözümüne yardımcı olabilir.

        Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım...








1- Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri (Simge Görünümü)\Dizin Oluşturma Seçenekleri yolunu izleyin.





2-  Açılan Dizin Oluşturma Seçenekleri penceresinde Gelişmiş boutonuna tıklatın.





3- Gelişmiş Seçenekler penceresi açılacak. Yeniden Oluştur butonuna tıklatın.





4- Onay verin.





5- Dizin silinip tekrar oluşturulmaya başlayacak. Bu diskinizin hızına bağlı olarak uzun sürebilir.





6- Bittiğinde bilgilendirileceksiniz. Bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini denetleyin. Çözülmediyse 7. adıma geçin.







7-  1 ve 2 adımlarını tekrar uygulayın ve bu sefer aynı penceredeki Arama ve dizin oluşturma sorunlarını giderme bağlantısına tıklatın.






8- Açılan pencerede talimatları takip ederek işlemi sonuçlandırın ve sorunun giderilip giderilmediğini denetleyin.  Sorun devam ediyorsa 9. adıma geçin.







9- Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açınchkdsk /f c: komutunu girin ve Enter'a basın. (Eğer sisteminiz C dışında bir sürücüde kurulu ise C yerine o sürücünün harfini yazacaksınız) Sürücünün kilitli olduğu, bu yüzden ancak bilgisayar yeniden başlatıldığında bu işlem yapılabileceğinden bunu zamanlayıp zamanlamak istemediğiniz sorulacak. y (Yes) ya da e (Evet) harfini yazıp Enter'a basarak onaylayın.



10- sfc /scannow /offlinedirectory=c:\windows /offlineboot=c:\ komutunu girin ve Enter'a basın. (Eğer sisteminiz C dışında bir sürücüde kurulu ise C yerine o sürücünün harfini yazacaksınız)






11- Bilgisayarı yeniden başlatın.  Bilgisayar başlamadan önce dosya sisteminiz ve disk yapılanmanız kpntrol edilecek. Bekleyin...





12- Sorunun giderilip giderilmediğini denetleyin. Giderilmediyse Bilgisayarı Yenileme ya da Bilgisayarı Sıfırlama seçeneklerini kullanmaktan başka çare görünmüyor. Bunlardan dilediğinizi kullanın.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item