nwindows8

Windows 8 ve 10: Microsoft Hesabı Parolanızı Unuttunuz ve Bilgisayarınızda Oturum Açamıyorsunuz!

Microsoft Hesabı ve bu hesapla bilgisayarda oturum açmak Windows 8 ile hayatımıza giren kavramlar. Microsoft Hesabı ile birlikte bilgisayar kullanım alışkanlıklarında da köklü değişiklikler oldu. Bunları daha önce anlattım: Kullanıcı Hesabı, Yerel Hesap ve Microsoft Hesabı Nedir?

Windows 8'den önce sadece yerel hesapları kullanabiliyorduk ve hesap parolamızı unutursak hesabımızı kurtarmak için farklı yöntemler kullanmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde bunlardan birini Windows 8 ve 10 için anlatmıştım: Yerel Hesap Parolanızı Unuttunuz ve Bilgisayarınızda Oturum Açamıyorsunuz!

Ancak eğer Microsoft Hesabı kullanıyorsanız ve parolanızı unuttuysanız endişelenmenize gerek yok. Microsoft hesabınızı kurtarmak yerel hesapları kurtarmaya göre çok daha basit...


Notlar...

  • Microsoft hesabı parola ile korunmak zorundadır. Ancak her seferinde uzun uzun e-posta adresinizin parolasını girmek zor geliyorsa PIN veya resimli parola oluşturabilir veya parola girmeden direkt hesabınızın açılmasını sağlayabilirsiniz...
  • Microsoft hesabı parolası en az 8, en çok 16 karakter olmak zorundadır. Eğer e-posta adresinizin parolası 16 karakterden fazla ise ve bu parolayı girdiğinizden hata mesajı alıyorsanız yapmanız gereken parolanızın sadece ilk 16 karakterini girmek. Bu yeterli. 



Parola sıfırlamayı bir web sitesi üzerinden yaptığımızdan dolayı zaman içerisinde web sitesinin tasarımı veya işlem aşamaları değişebilir. Bu yüzden işlemler bu yazıda anlatılana uymadığında talimatları takip etmeye özen gösterin.

1- Microsoft hesabı parolanızı sıfırlayın sayfasına gidin. (Tarayıcı olarak Internet Explorer kullanın.)

2- Microsoft hesabı olarak kullandığınız e-posta adresini yazın ve kelime doğrulama alanını doldurun.


3- Karşınıza (Microsoft hesabı ayarlarınıza göre değişebilir) 3 seçenek çıkacak;

  • E-posta ile...
  • SMS ile...
  • Uygulama kullanarak
  • Güvenilen bilgisayar ile...  (Sadece Windows 8) (Bu seçeneği kullanabilmeniz için hali hazırda daha önceden güvenilen bilgisayar olarak onayladığınız bir bilgisayar kullanıyor olmanız gerekir) 


4- E-Posta ile...

4.1- Bana e-postayla sıfırlama bağlantısı gönderin seçeneğini seçin ve Sonraki butonuna tıklatın.


4.2- E-posta hesabınızı kontrol ederek gelen e-postayı bulun ve talimatları takip edin.

5- SMS ile...

5.1- Telefonuma kod gönder bağlantısını seçin ve

  1. Kodu gönder butonuna tıklatın.
  2. Cep telefonunuza gelen mesajıdaki kodu kontrol edin ve ilgili alana girin.
  3. Gönder butonuna tıklatın.


5.2- Yeni bir sayfa açılacak. Yeni parolanızı girin.


5.3- E-posta oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz. Yeni parolanızla oturum açın.


6- Güvenilen bilgisayar ile... (Sadece Windows 8'de)


Bu seçeneğin pek mantıklı bir tarafı yok. Zaten güvenilir bir bilgisayarda oturum açtıysanız parolanızı Bilgisayar Ayarları'ndan sıfırlayabiliyorsunuz. Güvenilir bilgisayarınızı daha sonradan yerel hesaba çevirdiyseniz bu yöntem zaten işe yaramıyor. Dolayısıyla çok ekstra durumlar hariç parikte tamamen kullanışsız bir seçenek.

6.1- Güvenilen bilgisayarımı kullan seçeneğini seçin ve Sonraki butonuna tıklatın.


6.2- Yeni bir sayfa açılacak. Yeni parolanızı girin.


6.3- E-posta oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz. Yeni parolanızla oturum açın.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item