nwindows8

Windows 8 Hizmetler Konfigürasyonu | Optimizasyonu

           Daha önce Windows Vista ve Windows 7 için Hizmetler Konfigürasyonu adında yazılar yayınlamış ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre hangi servis ayarlarınıu değiştirebileceğinizi ve bu ayarları nasıl optimuma getirebileceğinizi anlatan tablolar yayınlamıştım.

          Bu tablolarda bütün Windows hizmetlerinin tamamını sıralamış ve ayarları 3 faklı seçenekte sunmuştum. Ancak Windows 8 için daha farklı ve pratik bir yöntem kullandım: Sadece varsayılan ayarını değiştirmenizi önerdiğim hizmetleri sıraladım ve sadece Güvenli ayarlarını verdim. Böylece makaleyi çok daha rahat bir şekilde uygulayabileceksiniz...


            Verdiğim ve Güvenli olarak etiketlediğim değişiklikler kullanıcıların neredeyse tamamında bilgisayar kullanımını etkilemeyecek veya çok küçük yan etkileri olabilecek ayarlar. Zaten sorun yaşarsanız tek tıklatma ile varsayılan ayarlara dönebileceğiniz Kayıt Defteri anahtarlarını da verdim.



Hizmet nedir?

Hizmet, bir kullanıcı arabirimi olmadan sistem arka planında çalışan bir uygulama türüdür. Hizmetler, Web sunucusu, olay günlüğü, dosya sunucusu, yazdırma, şifreleme ve hata bildirimi gibi temel işletim sistemi özellikleri sağlar.

Notlar/Uyarılar

  • Eğer bir hizmeti durdururdevre dışı bırakır, başlatır ya da yeniden başlatırsanız bu durumdan bağlantılı servislerde etkilenirler. Bir servisi başlatmanız bağlantılı servisleri otomatik olarak başlatmaz.
  • Varsayılan hizmet ayarlarının değiştirilmesi, önemli hizmetlerin doğru biçimde çalışmasını engelleyebilir. Özellikle, otomatik olarak başlatılacak şekilde yapılandırılmış olan hizmetlerin Başlangıç Türü ve Farklı Oturum Aç ayarlarını değiştirirken dikkatli olmalısınız.
  • Hizmetlerde bir değişiklik yapmadan önce mutlaka bir geri yükleme noktası oluşturun. Bu sisteminizde bir sorun oluşlması durumunda kolayca değişiklikleri geri almanızı sağlayacaktır. 
  • Bir hizmeti etkinleştirir veya devre dışı bırakırsanız ve bilgisayarı başlatırken bir sorunla karşılaşırsanız, bilgisayarınızı Güvenli Mod'da başlatabilirsiniz. Güvenli Mod'da, işletim sisteminin başlatılması için gerekli olan temel hizmetler, hizmet ayarlarına yapılan değişikliklere bakılmaksızın varsayılan düzende başlatılır. Bilgisayar Güvenli Mod'dayken, hizmet yapılandırmasını değiştirebilir veya varsayılan yapılandırmayı geri yükleyebilirsiniz.

I. YOL: 
Elle Ayarlamak;

1.1- Alttaki tabloda verdiğim hizmetleri Hizmetler Konsolu'nu kullanarak Devre Dışı olarak ayarlayın.

1.2- Geri dönmek isterseniz veya sorun yaşarsanız yine alttaki tabloda Varsayılan ayar olarak verdiğim ayarlara geri dönün.

Hizmet AdıW8 CORE
(Varsayılan Ayar)
W8 PRO
(Varsayılan Ayar)
Güvenli
Yapılandırma
Aile KorumasıElleElleDevre Dışı
Akıllı Kart Kaldırma İlkesi  ElleElleDevre Dışı
Bluetooth Destek Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
BranchCacheElleElleDevre Dışı
Çevrim Dışı Dosyalar
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Depolama Servisi
Manuel

(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Birim Gölge Kopyası İsteyicisi
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Konuk Kapatma Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Sinyal Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Uzak Masaüstü Sanallaştırma Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Veri Değişimi Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Hyper-V Zaman Eşitleme Hizmeti
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
IP Yardımcısı OtomatikOtomatikDevre Dışı
Microsoft ISCSI Başlatıcısı Hizmeti ElleElleDevre Dışı
NetlogonElleElleDevre Dışı
Sertifika Yayma  ElleElleDevre Dışı
SNMP Yakalama  ElleElleDevre Dışı
Uyarlamalı Parlaklık
Manuel
(Tetk. Başl.)
Manuel
(Tetk. Başl.)
Devre Dışı
Uygulama YönetimiMevcut değilElleDevre Dışı
Windows Biyometrik HizmetiElleElleDevre Dışı
Windows Şimdi Bağlan - Yapılandırma Dosyası Kaydedici Elle
ElleDevre Dışı

II. YOL: 
Kayıt Defteri anahtarları ile,

2.1- Windows 8 Core veya alt sürümlerinden birini (Örneğin Single Language) kullanıyorsanız buradan W8_CORE_Hizmetler.exe dosyasını, Windows 8 PRO kullanıyorsanız buradan W8_PRO_Hizmetler.exe dosyasını indirin.

2.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

2.3- Masaüstünde oluşan W8_CORE_Hizmetler veya W8_PRO_Hizmetler  klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • W8_Hizmetler_Güvenli_Konfigürasyon
  • W8_Hizmetler_Varsayılan_Konfigürasyon

2.4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki  Kullanıcı değiştir_EKLE-SİL klasörünü de silebilirsiniz.



2.5- Bilgisayarı yeniden başlatın..



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item