nwindows8

Windows 8 ve 10: Masaüstü Sağ Tuş Menüsüne "Kişiselleştir" Açılır Menüsü Eklemek

Eğer isterseniz Masaüstü sağ tuş menüsüne "Kişiselleştir" açılır menüsü ekleyebilir ve kişiselleştirme ile ilgili ayar seçeneklerine buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Altta Kişiselleştir açılır menüsünü, onun altındaki resimlerde de bu öğelerin açtığı pencereleri görüyorsunuz;


Açılır Kişiselleştir menüsü

I. Aşama: Hazırlık


İlk iş olarak Kayıt Defteri'nde ilgili anahtarların sahipliğini almamız gerekiyor. Diğer konularda olduğu gibi sahipliği almak ile ilgili yazıya link vermedim çünkü ayrıca izinleri de ayarlamamız ve devralmamız gerekecek. Bu yüzden burada ayrıca anlatacağım.

Eğer daha önce bu yazıyı uyguladınız ve sahipliği aldıysanız tekrar uğraşmanıza gerek yok direkt II. Aşama'dan devam edin.

1.1- Kayıt Defteri'ni açın ve HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Personalize yolunu izleyin. Ardından sol taraftan Personalize anahtarına sağ tıklatın ve İzinler'e tıklatın.

1.2- Açılan İzinler penceresinde Gelişmiş.. butonuna tıklatın.


1.3- Sahibi kısmında gördüğünüz Değiştir bağlantısına tıklatın.


1.4- Boş alana kullanıcı adınızı girin (1) ve Tamam'a tıklatın. (2)


1.5- Sahibi kısmının değiştiğini ve artık sahip olarak sizin kullanıcı adınızın görüntülendiğini göreceksiniz. (Sarı işaretli alan) Ardından a ve c olarak işaretlediğim seçeneklere işaret koyun ve b olarak gösterdiğim butona tıklatın. Butona tıklatığınızda Devralmayı etkinleştir yazısı değişecek ve yerini Devralmayı Devre Dışı Bırak yazısına bırakacak. Bu normal. Böyle olması gerekiyor.


1.6- 1.5 adımını uygulayıp Tamam butonuna tıklatmadan önce ayarların tıpkı alttaki gibi göründüğünden emin olun ve Tamam butonuna tıklatın.


1.7- Onay verin.


1.8- Onay verdikten sonra tekrar ilk açılan İzinler penceresi ile başbaşa kalacaksınız. Üstteki kullanıcı listesinden adınızı seçin (1) (Kullanıcı adınız listede yoksa Ekle... butonuna tıklatarak -1.4 adımındaki gibi- adınızı ekleyin) ve alttaki Tam Denetim seçeneğini işaretledikten sonra Tamam diyerek uygulayın.


1.9- Kayıt Defteri'ni kapatın.

II. Aşama: Uygulama

1- Buradan Kişiselleştir_Ekle-Kaldır.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Kişiselleştir_Ekle-Kaldır klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Kişiselleştir_EKLE
  • Kişiselleştir_KALDIR

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Kişiselleştir_Ekle-Kaldır klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Sonuç:

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item