nwindows8

Windows 8 ve 10: Dosya ve Yazıcı Paylaşımı'nı Açmak/Kapatmak

Windows, dosyaları doğrudan bilgisayarınızdan paylaşmak için üç temel yol sunar: Ortak klasör paylaşımı, tek bir klasör paylaşımı ve ev grupları.

Ortak klasörün avantajı basitliğidir. Windows çalıştıran tüm bilgisayarlarda Ortak klasörler vardır. Bir bilgisayarda kullanıcı hesabı ve parolaya sahip herkes ortak klasörlere erişebilir. Peki ya dezavantajı? Tam olarak bu. Bu klasörlere herkes erişebilir.

Belirli bir dosya veya klasöre kimlerin erişebileceği konusunda daha fazla denetiminiz olsun isterseniz, yalnızca bu dosya veya klasörü paylaşabilirsiniz. Bu tür paylaşımın ayarlanması daha fazla çaba gerektirir, ancak dosyalarınızı veya klasörlerinizi kimlerin görebileceğini ya da değiştirebileceğini özel olarak denetleyebilirsiniz. Bu yöntemle, dosyaları kopyalamak veya taşımak için zaman harcamaya gerek kalmaz; bu dosyaları bilgisayarınızda bulundukları yerden paylaşabilirsiniz.

Ayrıca yazıcı paylaşımı ile bir ağda bulunan birden fazla bilgisayar tek bir yazıcıyı kullanabilir.

Bir yazıyı paylaşma birkaç işlemin yapılmasını gerektirir. Öncelikle, dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleştirmeniz ve ardından yazıcınızı paylaşmanız gerekir. Başka kişiler, yazıcınızı kullanmak istediklerinde, yazıcınızı kendi bilgisayarlarına eklemek üzere birkaç adımı gerçekleştirebilirler.

Bütün bu işlemleri Windows 8'de ağ paylaşımını açarak tek tıklatma ile kolayca yapabilirsiniz. Ancak gerektiğinde ağ paylaşımı; Hayır, paylaşımı açma veya cihazlara bağlanma ayarında ise bile Dosya ve Yazıcı paylaşımını açabilirsiniz. Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım...

Dosya ve Yazıcı Paylaşımı için gerekenler;

  • Paylaşım yapılacak bilgisayarların aynı Ev Grubu ya da Çalışma Grubu'nda olması ve benzersiz bir bilgisayar adına sahip olması gerekir. 
  • Bilgisayarınız bir Çalışma Grubu'nda ise her bilgisayar için aynı aynı parola ve şifre kombinasyonunu kullanaın. Örneğin kullanıcı adı Enpedi şifre nonpasaran ise bütün bilgisayarlarda bu kullanıcı adı ve şifreyi kullanın.
  • Klasör Seçenekleri'ni açın ve Görünüm sekmesinde Paylaşım sihirbazını kullan seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.


1- Bildirim Alanı'ndaki Ethernet ya da Wi-Fi simgesine sağ tıklatın ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni aç'a tıklatın.


2- Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde sol üst tarafta görebileceğiniz Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin bağlantısına tıklatın.


3- Eğer Dosya ve yazıcı paylaşımını açmak istiyorsanız; Dosya ve yazıcı paylaşımını açişaretleyin ve kaydettikten sonra 4. adımdan devam edin. 
Eğer Dosya ve yazıcı paylaşımını kapatmak istiyorsanız; Dosya ve yazıcı paylaşımını kapat'ı işaretleyin ve kaydedip çıkın. Sizin işiniz bitti.


4- Kaydettiğinizde pencere kapanacak ve tekrar 2. adımdaki pencere ile baş başa kalacaksınız. Bu sefer Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin'e tıklatın.


5- Ethernet kartınıza ya fa Wi-Fi kartınıza sağ tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın.


6- Açılan pencerede Microsoft Ağları için Dosya ve Yazıcı Paylaşımı seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol edin. İşaretli değilse işaretleyin.


7- Açık pencereleri kapatın (İsterseniz) ardından Aygıt Yöneticisi'ni açın. (Bunun için Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Aygıt Yöneticisi'ne tıklatın)

8- Aygıt Yöneticisi'nde Ağ bağdaştırıcıları sekmesini genişletin ve listelenen tüm ağ bağdaştırıcıları için 9 ve 10. adımları tekrarlayın.


9- Ağ bağdaştırıcısına çift tıklatın.

10- Özellikler penceresinde Güç Yönetimi sekmesini açtıktan sonra Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğindeki işareti temizleyin.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item