nwindows8

(Windows 8.1) Kulanıcı Kilit Ekranı Slayt Gösterisi: Ayarlar- Etkinleştirme - Devre Dışı Bırakma


Windows 8 ve 8.1 iki farklı kilit ekranı sunar: Kullanıcı Kilit Ekranı ve Ana Kilit Ekranı. (Daha fazla bilgi için linke tıklatın)

Windows 8.1 ile gelen bir diğer yenilik de Kilit ekranında slayt gösterisinine izin vermesi. Slayt gösterisinde kullanılacak resimleri bir SkyDrive*, Yerel, Kitaplık, Ev Grubu veya klasöründen ya da bu kaynaklardan karma olarak seçebilirsiniz.
SkyDrive klasörü seçerseniz SkyDrive ayarı "Çevrimdışı Kullan" olarak ayarlı olmalıdır.
Altta yeni Kullanıcı Kilit Ekranı'nı görüyorsunuz;


Etkinleştirmek-Devre dışı bırakmak

1Bilgisayar Ayarları'nı açın. ve Bilgisayar ve Cihazlar sekmesini seçin.


2- Slayt gösterisi butonunu isteğinize göre Kapalı veya Açık konumuna getirin.


Klasör Eklemek


3 ve sonraki adımları uygulayabilmeniz için 2. adımda Slayt gösterisi ayarını Açık olarak seçmiş olmanız gerekir.

3- Slayt gösterisinde görüntülenecek resimleri seçmek için Klasör ekleyin'e tıklatın.


4- Üstteki navigasyon seçeneklerini kullanarak dilediğiniz klasöre ulaşın ardından Bu klasörü seçin'e tıklatın.


5- Seçtiğiniz klasör sol altta görüntülenecek. Tamam butonuna tıklatın.


Eklenen bir klasörü kaldırmak

6- Kaldırmak istediğiniz klasöre tıklatın ardından Kaldır butonuna tıklatın.


Slayt Gösterisi için resimleri Windows seçsin!

7- Slayt gösterisini Windows'un yönetmesini istiyorsanız bu ayarı Açık konuma getirin.


Güncelleme: Windows 8.1 Güncelleme 1 ile birlikte bu ayar seçeneği kalktı. Ancak ayarla birlikte işlev de iptal mi oldu yoksa işlev devam ediyor Windows bu ayarı otomatik olarak etkin mi kabul ediyor tam emin değilim.

          "Bu seçeneği açtığımda/kapadığımda ne olur?" sorusu aklına gelenler olacaktır. Kapalı ise resimler rastgele sırayla gösterilecektir. 
          
           Açtığınızda ise Windows resimlerin tarihinden, etiketlerinden veya isimlerinden çıkarımlar yapabilir. Örneğin Anneler Günü'nde eğer belirlediğiniz klasör veya klasörlerde "Anne" etiket veya ismine sahip resimler varsa Windows o gün bu resimleri gösterecektir. Yine aynı şekilde örneğin doğum gününüz 1 Ocak ise ve klasörlerde 1 Ocak'ta çekilmiş resimler varsa Windows o gün bu resimleri seçip gösterecektir.




Bilgisayarınız ne kadar süre boşta kalırsa 
kilitleneceğini ayarlama

8- Bilgisayarımda şu kadar süre... açılır menüsünü genişletin ve dilediğiniz bir süreyi seçin.



Slayt gösterisi başladıktan ne kadar süre sonra 
bilgisayarınızın otomatik olarak kapatılacağını ayarlama

9- Slayt gösterisi oynatıldıktan sonra bilgisayarı kapat açılır menüsünü açın ve Kapatma seçeneğini ya da diğer süre seçeneklerinden birini seçin.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item