nwindows8

Internet Explorer 10: Metro Arayüzde Sık Kullanılanlara veya Sabitlenenlere Site Eklemek/Silmek

     Bu yazı Internet Explorer 10 Metro (Modern) arayüzünü kullanırken sık kullanılanlara bir siteyi nasıl ekleyeceğinizi ya da sileceğinizi açıklar...








Notlar...



Bilgi...


         Internet Explorer 10, sık kullandığınız siteleri nasıl izlemek istediğinizi seçmenize izin verir, böylece bu sitelere daha hızlı erişebilirsiniz. Sık kullanılanlarınızı saklamanın ve düzenlemenin üç yolu var:


  • Başlangıç Ekranına Sabitle. Anında erişim ve bildirimler için siteleri Başlangıç ekranınıza sabitleyin.
  • Sık kullanılan yap. Siteleri sık kullanılanlara ekleyin, böylece Internet Explorer'da her yerden kullanılabilirler.
  • Uygulama kullan. Bazı sitelerin, içeriğin tadını çıkarabilmeniz için size yeni yollar, canlı güncellemeler sunan yükleyebileceğiniz uygulamaları vardır

         Bir siteyi sabitlemek Başlangıç ekranınızda bir kutucuk oluşturur, bu kutucuk da o siteye tek dokunmalı erişim sağlar. Bazı sabitlenen siteler bildirimler gösterir, böylece yeni içerik kullanıma sunulduğunda bilginiz olur. İstediğiniz kadar siteyi sabitleyebilir, bunları yönetimi kolay gruplar şeklinde düzenleyebilirsiniz.  

        İzleyeceğiniz çok fazla site varsa, bir sık kullanılanlar listesi oluşturabilirsiniz. Sık kullanılanlarınıza bir site eklediğinizde, Adres çubuğunda ve masaüstündeki Internet Explorer'da sık kullanılanlar listenizde görünür.


Sitenizin bir uygulaması olup olmadığını öğrenme


        Bazı web siteleri size kendi uygulamalarını edinme seçeneği sunar. Tıpkı sabitlenen bir site gibi, bir web uygulaması da sitenin içeriğine anında erişim sağlar ve bu içeriği kullanma deneyiminiz için yeni bir yol sunar. Internet Explorer'daki sitelerle yan yana görüntülemek için bir uygulamayı yaslayabilirsiniz.



I- Site Eklemek...


1.1- Internet Explorer 10 Metro (Modern) arayüzünü kullanırken alttaki yollardan dilediğinizi uygulayın ve 1.2 adımına geçin.

  •  + Z tuşlarına basın ya da
  • Boş bir alana sağ tıklatın  ya da
  • Dokunmatik panel kullanıyorsanız alttan üste doğru çekin.





1.2-  Adres çubuğundan,  Siteyi sabitle  düğmesine, ardından da -yapmak istediğiniz işleme göre- Başlangıç Ekranına Sabitle'ye veya Sık kullanılanlara ekle'ye dokunun veya tıklatın.






II- Site Silmek


2.1- Internet Explorer 10 Metro (Modern) arayüzünü kullanırken sabitlediğiniz ve sık kullandığınız siteleri alttaki yollardan dilediğiniz herhangi birini kullanarak görüntüleyin ardından 2.2 adımına geçin.

  • F4 tuşuna basın ya da
  •  + Z tuşlarına basın ya da
  • Boş bir alana sağ tıklayın ardından adres çubuğuna (Sol) tıklatın  ya da
  • Dokunmatik panel kullanıyorsanız alttan üste doğru çekin ardından adres çubuğuna dokunun.





2.2- Kaldırmak istediğiniz siteye sağ tıklatın ardından Kaldır'a tıklatın.






III- Sitenizin bir uygulaması 
olup olmadığını öğrenme



Bu özelliği henüz çoğu web sitesi desteklemiyor.  Bu yüzden seçenek soluk olsa bile Mağaza'da arama yapın. Muhtemelen aradığınızı bulacaksınız.



3.1-Internet Explorer 10 Metro (Modern) arayüzünü kullanırken alttaki yollardan dilediğinizi uygulayın ve 3.2 adımına geçin.

  •  + Z tuşlarına basın ya da
  • Boş bir alana sağ tıklatın  ya da
  • Dokunmatik panel kullanıyorsanız alttan üste doğru çekin.





3.2-  Sayfa araçları  seçeneğine, ardından da Bu site için uygulama al'a dokunun veya tıklatın.





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item