nwindows8

Windows 8 ve 10'da Açık Pencerelerin Yönetimi III: Masaüstünü Göster Kısayolu

Daha önce açık pencerelerin yönetimiyle ilgili Windows 8'de Açık Pencerelerin Yönetimi I : Pencereye Atlama Kısayolu ve Windows 8'de Açık Pencerelerin Yönetimi II: Uygulama Çubuğu Kısayolu adlı 2 yazı yazmış ve açık pencerelerle baş etmek için farenizi nasıl kullanacağınızı anlatmıştım.

Bu yazıda ise bu 2 özellik ile ilgili ve onlara yardımcı bir özellik olan Masaüstünü Göster kısayolunu nasıl oluşturacağınızı ve farenizle nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Diğer 2 yazı ile kombine olarak kullandığınızda açık pencere yönetiminde daha etkin bir kontrol sağlayabilirsiniz...


1- Masaüstünde boş bir alana sağ tıklatın ardından Yeni ► Kısayol'a tıklatın.

2- Açılan pencerede Konum kısmına
%windir%\explorer.exe shell:::{3080F90D-D7AD-11D9-BD98-0000947B0257}
adresini girin ve İleri butonuna tıklatın.


5- Ad olarak Masaüstünü göster adını verebileceğiniz gibi dilediğiniz başka bir ad da verebilirsiniz. Ardından Son butonuna tıklatın.


6- Kısayolu oluşturma kısmı bittikten sonra bu kısayolun simgesini değiştireceğiz. (İsteğe bağlı) Bunu nasıl yapacağınızı burada anlattım: Kısayolların veya Klasörlerin Simgesini Değiştirmek


Eğer varsayılan Masaüstünü Göster simgesini kullanmak istiyorsanız adres satırına %SystemRoot%\system32\imageres.dll yazın ve ortalarda yer alan Masaüstünü Göster simgesini seçin;


Alternatif olarak benim yüklediğim ve buradan indirebileceğiniz 2 simgeyi kullanabilirsiniz. Altta bu simgelerin önizlemelerini görüyorsunuz;



Artık bu kısayola çift tıklatarak Masaüstü'nu açabilirsiniz. Ancak bu biraz mantıksız oldu sanki :) Zaten Masaüstünü açtıktan sonra "Masaüstünü Göster" kısayoluna neden ihtiyacınız olsun ki?

Bu sorunun cevabını şöyle vereyim: Bu kısayolu nasıl oluşturacağınızı anlatırken zaten kısayolu kullanın diye değil bu kısayola klavye kısayolu atayın diye anlattım. Klavye kısayolu atadıktan sonra da  bu klavye kısayolunu farenizle ilişkilendireceksiniz. (Tabii bunun için ekstra tuşları olan ve bu tuşları programlanabilir bir fareniz olması gerek. Bu sayfaları okuyacak kadar bilgisayar ile ilgiliyseniz çoğunuzda bu tip farelerin olduğunu tahmin ediyorum.)

Ben Logitech bir fare kullandığım için konuyu Logitech farelerin kontrolünü sağlayan SetPoint yazılımı üzerinden anlatacağım. Sizin fareniz farklı bir marka ise o markanın sağladığı yazılımı kullanarak ve aynı mantıkla makaleyi uygulayabilirsiniz.



7- Farenizi kontrol eden yazılımı açın ve dilediğiniz tuşa dilediğiniz bir klavye kombinasyonunu atayın. Ancak bu klavye kısayolu Ctrl+Alt+Dilediğiniz bir harf ya da Ctrl+Shift+Dilediğiniz bir harf  şeklinde olmalı. Ben Ctrl+Alt+D kombinasyonunu kullanıyorum ve bu tuş kombinasyonunu faremin yandaki 2 tuşundan birine atıyorum.

Daha önce farenin yan tarafında bulunan 2 tuşa Pencereye Atla'yı ve Uygulama Çubuğu'nu atadığım için açık pencerelerin yönetimi tamamen parmağımın ucunda oluyor. Sizde fare modelinize göre dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz.


8-  Oluşturduğunuz kısayola 7. adımda fareye atadığınız klavye kısayolunun aynısını  atayın.  Ben 5. adımda Ctrl+Alt+D kombinasyonunu kullandığım için bu adımda da aynı tuş kombinasyonunu kullanıyorum.

Neden önce fareye atama yaptığımızı merak edebilirsiniz. Bunun sebebi eğer önce kısayola klavye kısayolunu atarsanız fareye atama sırasında Masaüstü açılacağından sorun yaşarsınız.


Hepsi bu. Diğer açık pencere yönetim özelliklerini de (Pencereye Atla ve Uygulama Çubuğu) fare üzerinden kullamak istiyorsanız ilgili makaleleri uygulayabilirsiniz...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item