nwindows8

Windows Vista/7/8/8.1:SkyDrive'da Dosya ve Klasörleri Paylaşma | Paylaşım İzinlerini Ayarlama

SkyDrive bulut tabanlı bir veri depolama seçeneği olup verilerinizi Microsoft sunucularında -Microsoft hesabınızla korunan- yedeklemenizi ve dilediğinizde dilediğiniz bilgisayarda kullanmanızı sağlar. Bu sayede belli bir bilgisayara bağımlı olmadan internete bağlı herhangi bir bilgisayardan verilerinize, resimlerinize projelerinize erişip çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.


       Windows 8'de SkyDrive'daki dosyalarınıza erişebilmek için SkyDrive -BaşlangıçUygulaması kullanmak zorundaydınız. Dosya Gezgini'ni kullanarak SkyDrive klasörlerinizde gezinmek istediğinizde ise SkyDrive Masaüstü uygulamasını kurmak zorundaydınız.

           Windows 8.1 ile ise bu durum değişti. SkyDrive artık sisteme iyice gömülmüş durumda ve hiçbir uygulama gereksinimi olmadan direkt Dosya Gezgini'nden SkyDrive klasörlerine ulaşılabiliyor.

           Bu yazıda Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1'de  SkyDrive'ınızda bulunan dosyalarının paylaşım izinlerini nasıl ayarlayacağınızı anlatacağım...




  • Paylaşılan dosyaları sadece skydrive.com'da oturum açarak online olarak görüntüleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda Skydrive klasöründe görünmez. (Alttaki resimler)





  • Lütfen dosya paylaşırken telif haklarına dikkat edin. Telif hakkı olan bir içeriği SkyDrive klasörlerinizde depolamak ve/veya paylaşmak Microsoft Hizmetler Sözleşmesi'ne aykırıdır ve hiçbir bildirim almadan hesabınızın kapatılması ile sonuçlanabilir.




       SkyDrive'ınızda bulunan dosya ve klasörlerinizi paylaşmanın 3 yolu vardır.
       Şimdi bunları görelim;




I. YOL: 
Windows Gezgini (Windows Vista/7) veya 
Dosya Gezgini (Windows 8/8.1) Üzerinden paylaşma



1.1- Dosya/Windows Gezgini'ninde SkyDrive klasörünü açın.



1.2- Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak 1.3 veya 1.4 adımını uygulayın.



1.3- Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8 kullanıyorsanız;


Bu seçeneği Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8'de  uygulayabilmeniz için bilgisayarınızda SkyDrive masaüstü uygulaması kurulmuş olmalıdır. 



  1. Paylaşmak istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklatarak SkyDrive ►Paylaş yolunu izleyin.






  2. 4. adıma atlayın.


1.3- Windows 8.1 kullanıyorsanız;


Masaüstü uygulamasındaki özellikler artık Windows 8.1'de  yerleşik olarak sunuluyor. Bu yüzden Masaüstü uygulamasını kurmanıza gerek yok.



  1. Paylaşmak istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklatarak Bununla paylaş  SkyDrive yolunu izleyin.




  2. 4. adıma atlayın.




II. YOL: 
SkyDrive Metro Uygulaması'nı kullanarak dosyaları 
diğer Metro Uygulamalar ile paylaşma



 Bu seçenek sadece Windows 8 veya Windows 8.1 çalıştıran bilgisayarlarda geçerlidir.
 Windows 8.1 de sadece dosya paylaşabilirsiniz. Klasör paylaşamazsınız.




2.1- Başlangıç ekranını açın ardından SkyDrive uygulamasını açın.





2.2- Paylaşmak istediğiniz öğeye sağ tıklatarak seçin ardından Düğmeleri açın ve Paylaşım düğmesine tıklatın.






2.3- Sağdan öğeyi paylaşmak istediğiniz uygulamayı seçin.






2.4- Seçtiğiniz uygulamaya bağlı olarak değişebilecek talimatları takip edin.








III. YOL: 
Skydrive.com üxerinden paylaşım...



3.1- skydrive.com'a gidin ve oturum açın.



3.2- Paylaşmak istediğiniz dosya ya da klasöre sağ tıklatın, ardından Paylaş'a tıklatın.






Bundan sonraki adımlar I ve III. yol için ortaktır...



4- E-Posta ile bağlantı yollamak için;

  1. Kişileri davet et sekmesinde kırmızı ile işaretlediğim alana paylaşmak istediğiniz kişinin e-posta adresini yazın. Sarı ile işaretlediğim alanda ise istediğiniz ayarları yapın. Ardından Tamam butonuna tıklatarak bağlantıyı gönderin.





5- Link almak için;


  1. Bağlantı alın sekmesinde sarı ile işaretlediğim alandan link alın ve paylaşmak istediğiniz kişiye bu linki verin.





6- Bir sosyal ağda paylaşmak için;


  1. Sol taraftan sosyal ağ simgesine tıklatın ve talimatları takip edin;




7- Daha önceden paylaştığınız bir öğenin izinlerini değiştirmek için;


  1. Paylaştığınız öğeyi açın ardından sol atarafta Paylaşılan başlığı altındaki kişilerden izinlerini değiştirmek istediğinizi seçin.  Ardından orta bölümdeki açılır menüyü genişleterek istediğiniz izin düzeyini seçin.




Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item