nwindows8

Windows Vista, 7 ve 8: SkyDrive Masaüstü Uygulamasını Açmak/Kapatmak

       Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8'de SkyDrive masaüstü uygulamasını kullanıyorsanız muhtemelen karşılaştığınız bir sorun vardır: Bildirim Alanı'ndaki SkyDrive simgesine sağ tıklatıp Çıkış'a tıklatırsanız bir daha SkyDrive uygulamasını çalıştırmakta (Belli şartlar altında) sorun yaşayabilirsiniz...

        Bu yazıda bu durumla karşılaşmanız durumunda SkyDrive uygulamasını tekrar nasıl başlatabileceğinizi anlatacağım...






  • Eğer SkyDrive ayarlarında Windows'da oturum açtığında SkyDrive'ı otomatik olarak başlat seçeneği seçiliyse bilgisayarı ya da oturumu yeniden başlattığınızda SkyDrive masaüstü uygulaması otomatik olarak başlatılacaktır.







  • Eğer bu ayar seçili değilse; kendinizin manuel olarak başlatması gerekiyor. Bunun için Windows logo tuşu Windows logo tuşu+R tuşuna basın ve Çalıştır'ı açın. Ardından Çalıştır'a %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\SkyDrive\SkyDrive.exe yazıp Enter'a basın.
  • Windows 8.1 kullanıyorsanız alttaki uyarıları okuyun...




Önemli!


Masaüstü uygulamasındaki özellikler artık Windows 8.1'de  yerleşik olarak sunuluyor. Bunun sonucu olarak Masaüstü uygulaması ayarları ve durum bilgileri artık Bildirim Alanı'nda görüntülenmiyor. SkyDrive sürümünüzde bir eşitleme sorunu varsa SkyDrive uygulamasını açarak konu hakkında daha fazla bilgi görüntüleyebilirsiniz. Windows 8.1 çalıştıran herhangi bir bilgisayara masaüstü uygulamasını yüklerseniz Kurulum görünmez.

Senkronizasyon yönetmindeki değişiklikler;

Öğeleri çevrimdışı kullanılabilir duruma getirmek eskiden kullandığımız eşitlemenin yerini almış durumda ve artık eşitlemediğiniz öğelere göz atabilirsiniz. Senkronizasyon ayarları ise Windows 8.1'e nasıl geçtiğinize göre değişiklik gösterir;

  • Windows 8.1'e yükseltirken dosyalarınızı ve ayarlarınızı korumayı seçerseniz, başlangıçta SkyDrive klasörünüzde eşitlediğiniz her şey çevrimdışı (Yani Internet'e bağlı olmanız gerekmez) kullanılabilir olur. Başka bir konumdan SkyDrive alanına yüklediğiniz her şey, varsayılan olarak yalnızca çevrimiçi (Yani Internet'e bağlı iken) kullanılabilir ve bilgisayarınızda akıllı dosyalar olarak görünür. Dosyaları nerede oluşturduğunuzdan bağımsız olarak dosyaların bilgisayarınızda çevrimdışı kullanılabilir olduğundan emin olmak için Çevrimdışıyken dosyalarınıza erişme adımlarını takip ederek öğeleri çevrimdışı kullanılabilir yapabilirsiniz.
  • Windows 8.1'e yükseltirken dosyalarınızı ve ayarlarınızı korumazsanız, SkyDrive klasörü yalnızca çevrimiçi kullanılabilir. İstediğiniz dosyaların bilgisayarınızda çevrimdışı kullanılabilir olduğundan emin olmak için Çevrimdışıyken dosyalarınıza erişme adımlarını takip ederek öğeleri çevrimdışı kullanılabilir yapabilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki dosyalar getirilemez. 


Eskiden Skydrive.com'da oturum açarak bağlı bilgisayarlardan birinden (Söz konusu bilgisayarın Internet'e bağlı olması koşuluyla) dosya çekebiliyordunuz.  Örnek;



Ancak Windows 8.1 ile birlikte artık bu mümkün değil. Internete SkyDrive masaüstü uygulamasını yükleseniz bile Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 çalıştıran bir bilgisayarda bulunan dosyaları getiremezsiniz. Öte yandan, SkyDrive masaüstü uygulamasının yüklü olduğu başka bilgisayarlardaki dosyaları getirmek için yine SkyDrive.com'a gidebilirsiniz.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item