nwindows8

Resim, Video ve Müzikleri Varsayılan Olarak Harici Diske Kaydetmek

Windows 8.1'de Resim Video ve Müziklerin varsayılan kaydetme konumunu bir harici medya (Usb flash sürücü veya harici disk) olarak ayarlamak

Windows 8.1 ile birlikte Müzik, Resim ve Video kitaplıklarının varsayılan kaydetme konumunu bir harici medya (Usb flash sürücü veya harici disk) olarak ayarlayabiliyorsunuz. Bu özelliğin pek çok kullanım alanı olabilir. Benim ilk aklıma gelen şu;

Gün içinde birden fazla bilgisayar kullanıyorsunuz ve sürekli resim, müzik ve video dosyalarıyla uğraşıyorsunuz. Bu durumda bir harici medyayı varsayılan kaydetme konumu olarak ayarlarsanız tek yapmanız gereken kullandığınız her bilgisayara (Microsoft hesabı kullanıyorsanız bu ayarı tek bir bilgisayarda yapmanız yeterli. Bu ayar diğer bilgisayarlarla eşitlenecektir) bu harici medyayı iliştirmek. Bu şekilde resim, müzik ve video dosyalarını eşitleme derdiniz olmayacak ve her bilgisayarda aynı dosyaları ve en güncel versiyonlarını kullanma şansınız olacak.


1- Bilgisayar Ayarları'nı açın ve Bilgisayar ve cihazlar/Cihazlar yolunu izleyin.

2- Sağ tarafta en altta Varsayılan kaydetme konumları başlığını göreceksiniz. Buradaki Ayarla butonuna tıklatın.


3- Şunları yapın;

  1. Bilgisayarınıza birden fazla harici medya takılı ise bunlar arasında seçim yapın. Eğer tek medya takılı ise zaten varsayılan olara seçili olacak bu adımı atlayın.
  2. Harici medyanın varsayılan kaydetme konumu olmasını istediğiniz kitaplıkları seçin. Varsayılan olarak üçü de seçilidir.
  3. Tamam butonuna tıklatın.



Kullanılan bir harici medyayı kullanmanızda bir sakınca yok. (Örneğin içinde başka dosyalar olan bir usb flash sürücüyü kullanabilirsiniz) Bu medyadaki hiçbirşey silinmez sadece boş Müzik (Kullanıcı adınız), Resimler (Kullanıcı adınız) ve Video (Kullanıcı adınız) klasörleri oluşturulur.

4- Harici medyanızda, 3/a adımında seçtiğiniz kitaplıklara bağlı olarak Müzik (Kullanıcı adınız), Resimler (Kullanıcı adınız) ve Video (Kullanıcı adınız) klasörlerinin biri, ikisi ya da üçü oluşacak.


5- Artık Müzik, Resimler ve Video kitaplıklarına kaydettiğiniz herşey varsaılan olarak harici medyaya kayededilecek. Örneklersek;


Harici medya bilgisayara takılı olduğu sürece! Eğer ayarladığınız harici medya bilgisayara takılı değilse bu ayardan önceki varsayılan kayedetme konumu kullanılır.

Enpedi anasayfasındaki bir resme sağ tıklatıyorum ardından Farklı kaydet'e tıklatıyorum.


kaydetme konumu olarak Resimler kitaplığını seçiyorum;


Ve gördüğünüz gibi resim otomatikman varsayılan kayedetme konumu olarak ayarladığım usb flash sürücüme kaydediliyor.



  • Harici medyaya kaydedilen dosyalar diğer kitaplık konumları ile eşitlenmez. Bu yüzden buraya kaydettiğiniz dosyaları sadece harici medya bilgisayara ilişik iken kullanabilirsiniz.
  • Bu ayardan önce kullandığınız kitaplık konumlarındaki dosyalar aynen muhafaza edilir. Silinmez ya da harici sürücüye taşınmaz.


Geri Dönüş;

1- 1. adımı tekrarlayın.

2- Buraya kaydetmeyi bırak butonuna tıklatın. Hepsi bu!


İlgili konular

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item