nwindows8

Windows 8 ve 10 Microsoft Hesabı: Son Etkinlikleri Görme

Microsoft hesabınızı ne zaman ve nerede kullandığınıza bakın!

"Son etkinlikler" sayfası, Microsoft hesabınızda son 30 gün içinde gerçekleşen etkinliklere ait bilgiler gösterir. İster bir web tarayıcısı kullanmış olun ister telefonunuzu, bir e-posta uygulamasını, üçüncü taraf bir uygulamayı veya başka bir yöntemi kullanmış olun, hesabınızda her oturum açışınız bu etkinliklere dahildir. Eğer hesabınızla ilgili bir güvenlik sorunu olduğunu düşünüyorsanız bu bilgileri gözden geçirebilir ve gerekiyorsa önlemler alabilirsiniz...

Bilgiler ne anlama gelir?

Son etkinlikler sayfasında her etkinlik için birkaç şey listelenir:

  • Etkinliğin açıklaması
  • Etkinliğin gerçekleştiği tarih ve saat
  • Etkinliğin gerçekleştiği konum


Bazı İnternet sağlayıcıları, özellikle de mobil telefon hizmetlerini sağlayanlar, etkinliklerinizi farklı bir konum üzerinden yönlendirebilir. Bu da, olmadığınız bir yerden oturum açmışsınız gibi görünmesine yol açabilir. Emin değilseniz tanımadığınız bir etkinliğe dilediğiniz zaman tıklayarak Microsoft'a bildirebilirsiniz.

Bir etkinliğe tıklayarak etkinliği genişletebilir ve şunlar da dahil ek bilgileri görebilirsiniz:

  • Etkinliğin gerçekleştiği bilgisayar veya cihazın IP adresi
  • Ne tür bir cihaz ve işletim sisteminin kullanıldığı
  • Hangi İnternet tarayıcısının veya kullanıldıysa, hangi uygulama türünün kullanıldığı.


Farklı e-posta uygulamaları ve web postası hizmetleri, hesabınıza erişmek için farklı protokoller veya iletişim biçimleri kullanır. Son etkinlikler sayfasında şu protokollerden birini veya daha fazlasını görebilirsiniz:

  • Exchange ActiveSync: E-posta, takvim ve kişileri cihazlarınızla Outlook.com hesabınız arasında eşitler.
  • Post Office Protocol 3 (POP3): Bir uygulama veya hizmetin gelen kutunuzdaki e-posta iletilerine erişmesine imkan sağlar.
  • Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP): Bir uygulama veya hizmetin e-posta göndermesine imkan sağlar.
  • İnternet İletisi Erişim Protokolü (IMAP): Bir uygulama veya hizmetin tüm klasörlerdeki tüm e-postalara erişmesine ve cihazlarınızda e-postalarınızı eşitlemesine imkan tanır.

Aşağıdaki tabloda, listede görebileceğiniz farklı etkinlik açıklamaları bulunmaktadır.

Etkinlik açıklaması
Anlamı
Başarılı oturum açma
Birisi, Microsoft hesabınızda doğru parolayla oturum açtı. (Muhtemelen sizdiniz!)
Güvenlik sınaması
Doğru parolayla yapılmış sıradışı bir oturum açma girişimi tespit ettik. (Belki de sizdiniz ama emin olamadık: Örneğin, tanımadığımız yeni bir cihazda gerçekleşmiş olabilir.) Hesabınızın korunmasına yardımcı olmak için ek bir güvenlik sınaması uyguladık.
Yanlış parola girildi
Birisi, Microsoft hesabınızda yanlış parolayla oturum açmaya çalıştı. (Belki de sizdiniz ve parolanızı unutmuştunuz ya da başka biri hesabınıza erişmeye çalışıyordu. Bu oturum açma girişimine izin vermedik.)
Telefon numarası eklendi
Alternatif e-posta eklendi
Kimlik doğrulama uygulaması eklendi
Kurtarma kodu eklendi
Telefon numarası silindi
Alternatif e-posta silindi
Kimlik doğrulama uygulaması silindi
Hesabınıza ait birkaç güvenlik bilgisi eklendi veya silindi.
Tüm güvenlik bilgileri kaldırılmak üzere işaretlendi
Hesabınıza ait tüm güvenlik bilgileri (alternatif e-posta adresleri, telefon numaraları ve kimlik doğrulama uygulamaları gibi) kaldırılmaya programlandı. 
Hesap adı değiştirildi
Kullandığınız Microsoft ürün ve hizmetlerinde kimliğinizi belirtmek için kullanılan ad değiştirildi.
Parola değiştirildi
Microsoft hesabınızın parolası değiştirildi. 
Parola sıfırlandı
Microsoft hesabınızın parolası başarıyla sıfırlandı.
Diğer ad eklendi
Diğer ad silindi
Birincil diğer ad değiştirildi
Diğer ad, Microsoft hesabınızın birincil diğer adıyla (e-posta) aynı gelen kutusunu, kişi listesini ve hesap ayarlarını kullanan ek bir e-posta adresidir.
İki aşamalı doğrulama açıldı
İki aşamalı doğrulama kapatıldı
İki aşamalı doğrulama, Microsoft hesabınızda her oturum açışınızda kimliğinizi doğrulamak için iki yöntem kullanır. Hesabınızın daha güvenli olmasını istiyorsanız açabilir, dilediğinizde de kapatabilirsiniz. İki aşamalı doğrulama hakkında daha fazla bilgi
Uygulama parolası oluşturuldu veya silindi
Uygulama parolaları, iki aşamalı doğrulamayı desteklemeyen uygulama veya cihazlarda kullanılır. Uygulama parolaları hakkında daha fazla bilgi
Profil bilgileri değiştirildi
Adınız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, ülkeniz/bölgeniz veya posta kodunuz gibi profil bilgileri değiştirildi. Profil bilgilerinizi güncelleyin
Hesap oluşturuldu
Bir Microsoft hesabı oluşturuldu.


Nasıl?

1- Buraya tıklatarak Son Etkinlikler sayfasını açın.

2- Açılan sayfada tüm etkinlikleri görebilirsiniz. Sıradışı bir etkinlik görüyorsanız lütfen alttaki taimatları takip edin.



Sıradışı hesap etkinliği gerçekleştiğini görürsem ne yapmam gerekir?

Muhtemelen Son etkinlikler sayfanızda listelenen çoğu hesap etkinliğini tanırsınız. Bir etkinlik ilk önce şüpheli gelse de etkinliği genişleterek daha fazla ayrıntı görüntüleyebilir ve hatırlayıp hatırlamadığınıza karar verebilirsiniz. Örneğin, parolanızda kazayla bir yazım yanlışı yaptıysanız, bu işlem listede Yanlış parola girildi şeklinde görünecektir. Veya, hesabınızda bir cep telefonundan oturum açtıysanız, hizmet sağlayıcınızın sinyali başka bir şehirdeki baz istasyonundan aktardığını görebilirsiniz.
Ancak bir etkinlik tanıdık gelmiyorsa veya sıradışı bir kullanım düzeni olduğunu (birden çok oturum açma girişimi veya sizin yapmadığınız değişikler) anlarsanız Microsoft'a haber verin. Microsoft tehdit seviyesini en aza indirmek için hesabınızı daha güvenli hale getirmenize yardımcı olur.

"Bendim"e tıklarsanız:

Bir etkinliği gerçekleştiren kişinin siz olduğunuzu söylerseniz Microsoft ileride bu bilgiyi hatırlar. Örneğin, bir iş gezisinde kaldığınız otelden bağlanarak yeni bir konumda oturum açmış olduğunuzda, bu konum sizin ileride oturum açmanızın beklendiği yerler listesine eklenir.

"Ben değildim"e tıklarsanız:

Bir etkinliğin size ait olmadığını söylerseniz, bir korsanın veya kötü amaçlı bir kullanıcının hesabınıza erişmiş olma ihtimali vardır. Hesabınızın korunmasına yardımcı olmak için, parolanızı değiştirme ve güvenlik bilgilerinizi inceleyip güncelleme dahil birkaç işlemle ilgili size adım adım kılavuzluk edilir.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item