nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: Aygıt Yükleme Ayarları Kısayolu Oluşturmak

Aygıt Yükleme Ayarları Kısayolu Oluşturmak ve/veya Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatmak

Önerilen bir işlem olmamasına rağmen isterseniz sürücülerin Windows Update üzerinden otomatik olarak yüklenmesini engelleyebilirsiniz.Bu işlemin işinize yarayabileceği bir senaryo şu şekilde olabilir;

Temiz kurulum yapıyorsunuz ama önce kendi güncel olduğunu bildiğiniz sürücüleri el ile yüklemek istiyorsunuz ya da Windows Update ile yüklenen bir sürücü sistemi kararsızlaştırıyor ve yüklemek istemiyorsunuz...


Sürücüleri indirme ve yükleme

Windows; yazıcı, ekran, klavye ve televizyon gibi pek çok cihazın sürücüleriyle gönderilir. Sürücü, cihazların bilgisayarınızla çalışması için gerekli olan yazılımdır. Her cihaz için bilgisayarınızla çalışacak bir sürücü gerekir. Bu sayede birçok durumda cihazı taktığınızda otomatik olarak çalışacaktır.

Ayrıca Windows cihaz yazılımını ve bilgilerini indirebilir. Bu, cihaz üreticisinin cihazınızla birlikte verilmek üzere oluşturduğu bir uygulama olabileceği gibi, ürün adı, üretici ve model numarası gibi benzer cihazlar arasında ayrım yapmanıza yardımcı olabilecek bilgiler de olabilir.

Sürücüler zaman zaman güncellenir. Windows bunları otomatik olarak güncellenebilir veya güncelleştirilmiş sürücüleri kendiniz yükleyebilirsiniz. Yüklediğiniz güncelleştirilmiş sürücülere güvenmeniz önemlidir. Windows yüklememeniz gereken kuşkulu veya güvenilmez bir sürücü algıladığında bunu size bildirir.

En son sürücüler ve yazılımları otomatik olarak alma

Windows Update, cihazlarınız için güncelleştirilmiş sürücü veya yazılım bulunup bulunmadığını denetler ve bunları otomatik olarak yükler. Windows Update'i açık tutmak, cihazlarınızın sürekli düzgün çalıştığından ve onlardan en iyi deneyimi elde ettiğinizden emin olmanın iyi bir yoludur.

Windows 7, 8 ve 10 çalıştıran bilgisayarlar, her zaman cihazlarınız için sağlanan sürücüleri, uygulamaları ve bilgileri otomatik olarak indirir ve yükler.

İlgili konular;




1- Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Yeni ►Kısayol yolunu izleyin.


2- Açılan Kısayol Oluştur sihirbazında Konum kısmına %SystemRoot%\System32\rundll32.exe %SystemRoot%\System32\newdev.dll,DeviceInternetSettingUi 2 yazın ve İleri'ye tıklatın.


3- Kısayola Aygıt Yükleme Ayarları adını verin (Ya da dilediğiniz başka bir isim) ardından Son'a tıklatarak kısayolu oluşturun.


4- Dilerseniz simgesini değiştirin


Üstteki simgeyi kullanmak istiyorsanız (Üstteki linkte c adımında) Gözat'a tıklatın ardından C:\Windows\System32\newdev.dll dosyasını gösterin.


5- Artık masaüstünde ya da dilediğiniz bir alana taşıyarak (Örneğin, Görev Çubuğu) kullanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item