nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: Resim ve Video Dosya Adlarını Gizlemek

Eğer arşiv yapmaya meraklı biri değilseniz ve her resmi, videoyu uğraşıp yeniden anlamlı bir şekilde adlandırmıyorsanız genellikle video ve resim dosyalarının adları rastgele ve anlamsız karakterlerde oluşur. Örneğin, Fotoğraf-0001 gibi...

Bu şekilde görüntülenen adların hiçbir gerekliliği olmadığı aksine boş yere kalabalık yaptığı da aşikar. İşte bu yazıda size Resimler ve Videolar şablonunu kullanan klasörlerdeki Resim ve Video dosyalarının adlarını nasıl gizleyeceğinizi anlatacağım.


  • Bu makaleyi uyguladığınızda yapılan değişiklikler sadece sizin kullanıcı hesabınızda geçerli olur.
  • Makaleyi Kitaplıklar'da uygularsanız sadece Resim ve Video kitaplığında geçerli olacaktır. Açıklamak gerekirse; Örneğin Belgeler kitaplığına resim içeren bir klasör eklerseniz klasörün içeriği resim olmasına rağmen bu makale uygulanamayacaktır.
  • Bu makalede sağlanan dosya adının gizlenmesi sadece Çok büyük simgeler, Büyük simgeler ve Orta boyutlu simgeler görünüm seçeneklerini kullandığınızda geçerli olacaktır. 
  • Bu makaleyi uyguladığınızda sadece dosya adları gizlenir. Klasör adlarını gizlenmez.

Resim adlarının gizlendiği durumda görünüm


1- İlk olarak resim veya videolarınızın yer aldığı klasörleri (Yapacağımız değişikliklerin geçerli olmasını istediğiniz klasörlerin tamamını) içereğine uygun olarak Resimler veya Videolar şablonunu kullanacak şekilde ayarlayın:  Bir Klasör, Kitaplık ya da Sürücünün Şablonunu Değiştirmek


2- Klasörün görünümünü Çok büyük simgeler, Büyük simgeler veya Orta boyutlu simgeler görünüm seçeneklerinden birine getirin: Dosya Gezgini: Simge Boyutunu ve Yerleşimini Değiştirme

3- Klasörde boş bir alana sağ tıklatın ve Görünüm/Dosya adlarını gizle seçeneğini işaretleyin. Artık dosya adlarının görünmediğini farkedeceksiniz.


4- Şimdi bu ayarları bilgisayarınızdaki tüm Resimler ya da Videolar şablonunu kulanan klasörlere de uygulamak için burada anlattıklarımı yapın; Bir Klasörün Görünüm Ayarlarını -Aynı şablonu kullanan- Tüm Klasörlere Uygulamak



Örneğin, bu makaleyi uyguladığınız ve Resimler şablonunu kullanan bütün klasörlerde dosya adlarını gizlediniz. Bundan sonra yeni bir resim içeren klasör oluşturduğunuzu varsayalım. Bu klsörün şablonunu da Resimler şablonu yaparsanız bu ayarlar otomatik olarak bu yeni klasörde de geçerli olacaktır.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item