nwindows8

Windows 8 ve 10: Oturum Açma Sesini Geri Getirmek

Şimdiye kadar piyasaya sürülen tüm Windows sürümlerinde alışık olduğumuz bir şey vardı: Bilgisayarımızda oturum açtığımızda bir oturum açma sesi bizi karşılardı.

Çoğunuzun farkında olduğu üzere bu ses artık yok. Bunun sebebi ise Microsoft mühendilerinin Windows 8 ve 10'u yapılandırırken bütün önceliklerinin açılma, kapanma, uykuya dalma ve uykudan uyanma performansını arttırmak olması. Bu sebeple de bu özellik yıllar sonra Windows'tan kaldırılmış oldu.

Ama tabii isterseniz biraz uğraşarak bu özelliği geri getirebilirsiniz. Kaybedeceğiniz ise muhtemelen 1 saniyenin altında hatta milisaniyelerle ölçülecek düzeyde bir açılma hızı gecikmesi olacaktır.


Windows Başlangıç sesi ise halen mevcut. Bunu Windows arayüzünden etkinleştirebilirsiniz; Windows 8 - Ses Efektlerini Ayarlamak

Ancak bunu yapsanız bile sadece bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda çalışacaktır. Bilgisayarı kapatıp açtığınızda ise çalışmayacaktır. Bunun sebebi ise Windows 8 ile beraber gelen Hızlı Başlat özelliği. Hızlı Başlat özelliğini burada detaylıca anlatmıştım; Windows 8 Neden Hızlı Başlıyor? "Hızlı Başlat" Nedir, Devre dışı Bırakılabilir mi, Bırakmalı mıyım?

I. BÖLÜM: Hazırlık

1.1- Buradan  Oturum açma sesi.rar dosyasını indirin.

1.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

1.3- Masaüstünde oluşan Oturum açma sesi.vbs dosyasını bilgisayarınızda silinmeyecek güvenli bir lokasyona (Örneğin Belgelerim klasörü) taşıyın.


İşiniz bittikten sonra indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

İpucu

Eğer dilerseniz kendinize özel bir başlangıç sesi kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız ses dosyasının .wav formatında olması gerekiyor. Bu durumda makaleyi uyguladıktan sonra şunları yapın;

  1. Kendi ses dosyanızı C:\Windows\Media klasörüne atın.
  2. 1.3 adımında işlem yaptığınız .vbs dosyasına sağ tıklatın ve Düzenle deyin. Bunu yaptığınızda scriptin içeriği Not Defteri ile açılacak.
  3. 3. satırda görebileceğiniz "C:\Windows\Media\Windows Logon.wav" adresini kendi ses dosyanızın adresi ile değiştirin. Örneğin ses dosyanızın ismi Not Defteri  ise adres "C:\Windows\Media\Windows oturum açma.wav" olacak.
  4. Not Defteri'ni  kapatın sorduğunda Kaydet deyin.
  5. Bu kadar.

II. BÖLÜM: Uygulama;

2.1- Çalıştır'ı açın ve Eventvwr yazıp Enter'a basın.  Bu Olay Görüntüleyicisi'ni açacak. Olay Görüntüleyicisi'nde Windows Günlükleri/Sistem yolunu izleyin ve Sistem'i seçin.

 2.2- Şimdi üst taraftan Eylem açılır menüsünü genişletin ve Bul...'a tıklatın.
 2.3- Bul kutusuna 7001 yazın, Sonrakini Bul butonuna tıklatın ve pencereyi kapatın.
 2.4- Ana pencerede oturum açma olayları ile ilgili olan Winlogon olaylarından birinin seçilmiş olduğunu göreceksiniz. Sağ tıklatın ardından Bu Olaya Bir Görev Ekle...'ye tıklatın.
 2.5- Açılan pencerede ekleyeceimiz göreve dilediğiniz bir isim verin ve ilerleyin.
 2.6- Eylem sekmesine geleceksiniz. Program başlat'ı seçin ve ilerleyin.
 2.7- Burada şunları yapın;

  1. Program/komut dosyası alanına WScript.exe yazın.
  2. Bağımsız değişkenler ekle kutusuna hazırlık kısmında bilgisayarına kaydettiğiniz Oturum açma sesi.vbs dosyasının tam adresini yazın. Örneğin ben Belgelerim klasörüne kaydettiğim için "C:\Users\Nonpasaran\Documents\Oturum açma sesi.vbs" adresini giriyorum. (1- Bu adresi dosyaya Shift tuşu basılı iken sağ tıklatıp "Yol olarak kopyala" seçeneğine tıklatarak edinebilirsiniz. 2- Tırnak işaretlerini unutmayın.)
  3. İlerleyin.
 2.8- İşlemi tamamlamak için Son butonuna tıklatmadan önce oturum açma sesinin bilgisayar pil ile çalışırken de çalmasını istiyorsanız Son'u tıklattığımda ...     ...kutusunu aç seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.
 2.9- 2.8 adımında Son'u tıklattığımda ...     ...kutusunu aç  seçeneğini işaretlediyseniz alttaki pencere açılacak. Koşullar sekmesini açtıktan sonra Görevi yalnızca bilgisayar AC gücündeyse başlat seçeneğindeki işareti kaldırın.

2.10- Hepsi bu artık sonucu deneyebiliriz;


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item