nwindows8

Windows 8.1 ve Windows 10: WinSxS Klasörünü (Bileşen Deposu) Analiz Etmek

Windows 8.1 ve Windows 10'da WinSxS klasörünü temizliğe ihtiyacı olup olmadığını anlamak için analiz etmek 

WinSxS klasörü (C:\Windows\WinSxS) Windows bileşenlerine ait bir depolama alanıdır. Bu bileşen deposu Windows'u güncellemek, özelleştirmek, yeni modüller veya özellikler eklemek gibi işlemlerde yardımcı görev görürler. Örneğin;


WinSxS klasörü neden bu kadar büyük?


Bu soru çoğu kullanıcının aklına takılan bir sorudur ama cevabı da basittir: Çünkü Windows'un doğru çalışması için gereken pek çok dosyanın yanı sıra bir sorun olduğunda, bir sistem dosyası hasar görüp yenisi ile değiştirilmesi gerektiğinde gereken dosyalar burada depolanır.


Bu makale sadece Windows 8.1 ve Windows Server 2012 R2 ve üstü Windows sürümleri için geçerlidir. Başka bir deyişle Windows 8 ve altı sürümlerde kullanılamaz.

1- Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın.

2- Komut İstemcisine Dism.exe /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore komutunu girin ve analizin bitmesini bekleyin.

Analiz sonuçlarınının ne anlama geldiği ile ilgili bir tabloyu altta bulabilirsiniz
DeğerAçıklama
Windows Explorer Reported Size of Component Store
Dosya gezgini tarafından hesaplanan boyut. Bu boyut olası diğer WinSxS klasörleri ile olan hard linkleri kapsamaz. 
Actual Size of Component Store
Windows'un hard linkler ile beraber hesapladığı değer
Shared with Windows
Windows'un WinSxS klasöründe aktif olarak kullandığı verinin miktarı
Backups and Disabled Features
Olası bir sorunda yedek olarak kullanılmak üzere saklanan ya da devre dışı bırakılmış ileride tekrar devreye alınması düşünülen özelliklere ait verilerin boyutu.
Cache and Temporary Data
Geçici bilgiler
Date of Last Cleanup
En son temizleme zamanı
Number of Reclaimable Packages
Silinebilir paketlerin sayısı
Component Store Cleanup Recommended
Temizlemenin gerekli olup olmadığı. Değerin YES olması temizliğin gerekli olduğunu belirtir.

3- Component Store Cleanup Recommended değeri No ise bir şey yapmanıza gerek yok. Ancak Component Store Cleanup Recommended değeri Yes ise -ve isterseniz- gereksiz dosyaları temizlebilirsiniz. Bunun için alttaki makaleden yararlanın;


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item