nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit) Ayarlarını Yedeklemek/Geri Yüklemek

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, Yerel Grup İlkesi Nesnelerinin tüm ayarlarının yönetilebileceği tek bir kullanıcı arabirimi sağlayan, Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşenidir. Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak Yönetim Şablonları ilke ayarlarını, Windows Ayarlarını, Başlatma, kapatma, oturum açma ve oturum kapatma komut dosyalarını yönetebilir ve Yerel Grup İlkesinde Kullanıcı veya Bilgisayar Ayarlarını devre dışı bırakma gibi görevleri gerçekleştirebilirsiniz...

Bu yazıda Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nde yaptığınız değişiklikleri nasıl yedekleyebileceğinizi ve bu yedeği ileride aynı bilgisayara veya aynı işletim sistemi yüklü başka bir bilgisayara nasıl yükleyebileceğinizi anlatacağım. Bu özellikle sistem yöneticileri için örneğin şu 2 senaryoda çok yararlı bir işlem olacaktır;

  1. Şirket bilgisayarında Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi vasıtasıyla pek çok kişiselleştirme yaptınız ama Windows'u yeniden kurmanız gerekiyor ve bir daha aynı ayarlarla uğraşmak istemiyorsunuz. Bu durumda tek tıklama ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Şirket bilgisayarında Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi vasıtasıyla pek çok kişiselleştirme yaptınız ve diğer şirket bilgisayarlarında da aynı kişiselleştirmeleri yapmanız gerekiyor. Bu durumda tek tıklama ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


  • Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi sadece Windows 10'un Pro, Enterprise ve EducationWindows 8'in PRO ve Enterprise, Windows 7'nin Professional, Ultimate ve Enterprise ve Windows Vista'nın Business, Ultimate ve Enterprise sürümlerinde kullanılabilir.
  • Bu yazıda bahsedilen yedekleme Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ndeki Bilgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları ve Kullanıcı Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları sekmeleri altındaki ayarları kapsamaz.
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi

Konuyla ilgili olarak Bkz;



I. AŞAMA: Yedekleme;

1.1- Buradan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle.rar dosyasını indirin.

1.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

1.3- Masaüstünde oluşan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünün içinde 1 adet script (.vbs) olduğunu göreceksiniz;

  • Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle.vbs

1.4- Scripte çift tıklayın ve gereken onayları verin.

1.5- Masaüstünde Yerel-Grup-İlkesi-Düzenleyicisi-Yedeği adında bir klasör olduğunu göreceksiniz. Bu klasörü güvenli, bir yere yedekleyin. (İsmini kesinlikle değiştirmeyin)


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

II. Aşama: Geri yükleme

2.1- I. Aşama'da oluşturduğunuz Yerel-Grup-İlkesi-Düzenleyicisi-Yedeği klasörünü yedeği yüklemek istediğiniz bilgisayarın masaüstüne kopyalayın.

2.2- Buradan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Geri yükle.rar dosyasını indirin.

2.3- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

2.4- Masaüstünde oluşan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Geri yükle klasörünün içinde 1 adet script (.vbs) olduğunu göreceksiniz;

  • Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Geri yükle.vbs

2.5- Scripte çift tıklayın ve gereken onayları verin.

2.6- İşlemin başarı ile tamamlandığına dair bir mesaj alacaksınız. Hepsi bu!



İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Geri yükle klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item