nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: Yönetimsel Araçlar Öğelerinden Bazıları Kayıp!

Yönetimsel Araçlar, Denetim Masası'nda bulunan bir klasördür ve sistem yöneticileri ile ileri düzey kullanıcılar için çeşitli araçlar içerir. Klasörün içerdiği araçlar, kullandığınız Windows sürümüne göre değişebilir.

Yönetimsel Araçlar klasörüne erişmek için Denetim Masası'nda Yönetimsel Araçlar diye arama yapın ya da Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yönetimsel Araçlar yolunu izleyin.

Bu yazıda herhangi bir sebepten dolayı Yönetimsel Araçlar klasöründe eksik kısayolunuz varsa bunları nasıl geri yükleyeceğinizi anlatacağım...

Yönetimsel Araçlar klasörü

Bu klasörde sık kullanılan bazı yönetim araçları şunlardır:

  • Bileşen Hizmetleri. Bileşen Nesne Modeli (COM) bileşenlerini yapılandırın ve yönetin. Bileşen Hizmetleri, geliştiriciler ve yöneticiler tarafından kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Bilgisayar Yönetimi. Tek, birleştirilmiş bir masaüstü aracını kullanarak yerel veya uzak bilgisayarları yönetebilirsiniz. Bilgisayar Yönetimi'ni kullanarak pek çok görev yapabilirsiniz (örneğin, sistem olaylarını izleme, sabit diskleri yapılandırma ve sistem performansını yönetme).
  • Veri Kaynakları (ODBC). Belirli bir tür veritabanındaki (veri kaynağı) verileri başka bir veritabanına taşımak için Açık Veritabanı Bağlantısı'nı (ODBC) kullanın. 
  • Olay Görüntüleyicisi. Program başlatma veya durdurma ya da güvenlik hatası gibi önemli olaylarla ilgili olarak olay günlüklerine kaydedilen bilgileri görüntüleyin.
  • iSCSI Başlatıcı. Bir ağda bulunan depolama aygıtları arasındaki gelişmiş bağlantıları yapılandırabilirsiniz. 
  • Yerel Güvenlik İlkesi. Grup İlkesi güvenlik ayarlarını görüntüleyin ve düzenleyin.
  • Performans İzleyicisi. Merkezi işlem birimi (CPU), bellek, sabit disk ve ağ performansı ile ilgili ileri düzey sistem bilgilerini görüntüleyin.
  • Yazdırma Yönetimi. Bir ağda bulunan yazıcıları ve yazdırma sunucularını yönetebilir, diğer yönetim görevlerini yapabilirsiniz.
  • Hizmetler. Bilgisayarınızda arka planda çalışan farklı hizmetleri yönetin.
  • Sistem Yapılandırması. Windows'un düzgün şekilde çalışmasını engelleyen sorunların neler olduğunu öğrenebilirsiniz. 
  • Görev Zamanlayıcısı. Programları veya diğer görevleri otomatik olarak başlayacak şekilde zamanlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Görev zamanlama.
  • Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Güvenlik Duvarı Hem bu bilgisayarda, hem de ağınızdaki uzak bilgisayarlarda gelişmiş güvenlik duvarı ayarlarını yapılandırın.
  • Windows Bellek Tanılama. Bilgisayarınızın belleğinin düzgün şekilde çalışıp çalışmadığını denetleyin.


1- Buradan Yönetimsel Araçlar.rar dosyasını indirin.


İndirdiğiniz dosyada bulunan öğeler Windows 7, 8 ve 10'da kullanılan araçların tamamıdır. Bu sebeple hepsi sizin sisteminizde çalışmayabilir. Bunun anlamı sisteminizde bir sorun olduğu değil o aracın başka Windows sürümüne ait olduğudur.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Yönetimsel Araçlar klasörünün içinde kısayollar olduğunu göreceksiniz;


4- Şimdi Çalıştır'ı açın ve %ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Administrative Tools yazıp Enter'a basın.

5- Açılan klasördeki eksik kısayolları Masaüstünde oluşan Yönetimsel Araçlar klasöründeki kısayollar ile tamamlayın.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Yönetimsel Araçlar klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item