nwindows8

Windows 8 ve 8.1: Dokunmatik Klavyeyi Kalıcı Olarak Devre Dışı bırakmak

Birkaç farklı türde klavye vardır. En yaygın olanı bilgisayarınıza taktığınız fiziksel ve dış klavyedir.

Bunun yanında Windows, bir Erişim Kolaylığı aracı olan Ekran Klavyesi'ne (OSK) ve dokunmatik ekran özelliği olan bilgisayarlarda Dokunmatik Klavyeye sahiptir.

Bilgisayarınızda gezinmek veya metin girmek için fiziksel bir klavye yerine OSK'yi kullanabilirsiniz. OSK kullanmak için dokunmatik ekran gerekmez. Ancak Dokunmatik Klavye kullanabilmek için dokunmatik ekran şarttır.


Dokunmatik ekran bir Windows bilgisayar kullandığınızda, metin alanına veya yazı yazabileceğiniz ve dokunmatik klavyenin göründüğü başka bir alana dokunun. Dokunmatik klavye kullanmayla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Dokunmatik klavyenin kullanımı.
Ancak dokunmatik ekrana sahip olduğu halde yerleşik klavyesi de olan cihazlarda Dokunmatik Klavyeyi kullanmak istemeyen kullanıcılar olabilir. Bu durumda Bildirim Alanı'ndaki Dokunmatik Klavye araç çubuğuna sağ tıklatıp bunu devre dışı bıraksanız dahi bilgisayar yeniden başladığında bu araç çubuğu tekrar görünecektir;


Bu yazıda size 2 tercih sunacağım;

  1. Sadece bu araç çubuğunu devre dışı bırakma. (Bu sadece görsel açıdan işe yarar. Dokunmatik Klavye arka planda çalışmaya devam eder ve gerektiğinde otomatik olarak devreye girer. Yine de ihtiyaç duyarsanız bir kısayol oluşturabilir ve oradan çalıştırabilirsiniz; Dokunmatik Klavye Kısayolu Oluşturmak)
  2. Dokunmatik Klavyeyi tamamen devre dışı bırakma. (Bu durumda -siz yaptığınız değişikliği geri alıncaya kadar- Dokunmatik Klavye tamamen devre dışı kalır ve çalışmaz.)

Dokunmatik Klavye


1- Bildirim Alanı'ndaki Dokunmatik Klavye'ye sağ tıklatın ve Araç Çubukları/Dokunmatik Klavye yolunu izleyerek devre dışı bırakın.

2- Çalıştır'ı açın ve C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\ink yazıp Enter'a basın.

3- Açılan klasörde -eğer sadece araç çubuğunu devre dışı bırakmak istiyorsanızTipBand.dll dosyasını bulun ve sahipliğini alın.


4- TipBand.dll dosyasını TipBand.dll.yedek olarak yeniden adlandırın. Onay istendiğinde verin.


5- Eğer sadece araç çubuğunu devre dışı bırakmak istiyorsanız işiniz bitti. Dokunmatik Klavye'yi tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız devam edin.

6- TipBand.dll dosyasının hemen üzerinde görebileceğiniz TabTip.exe dosyası için de 3 ve 4. adımları tekrarlayın ve TabTip.exe.yedek olarak adlandırın.

7- Hepsi bu.


Eğer makaleyi uyguladıktan sonra SFC Aracını (System File Checker) çalıştırırsanız yaptığınız değişiklikler geri alınır ve nakaleyi yeniden uygulamak zorunda kalırsınız.

Geri dönüş...

8- TipBand.dll.yedek ve TabTip.exe.yedek dosyalarındaki .yedek ibaresini kaldırarak tekrar TipBand.dll ve TabTip.exe olarak adlandırmanız ve bilgisayarı yeniden başlatmanız yeterli.

Konuyla ilgili;



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item