nwindows8

Windows 8 ve 8.1: Oturum Açma Ekranında Her Zaman Tüm Kullanıcıları Listelemek

-Eğer bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı varsa- Bilgisayarı kapattığınızda ya da yeniden başlattığınızda sadece son kullanıcı yerine her seferinde tüm kullanıcıların listelenmesini istiyorsanız bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım...

Peki Windows varsayılan olarak nasıl davranır?


Bilgisayarı son kullanan kullanıcının bir parolası yoksa bilgisayar kapatılıp açıldığında ya da yeniden başlatıldığında varsayılan olarak son kullanıcının hesabı otomatik olarak yüklenir ve direkt masaüstü açılır.
Bilgisayarı son kullanan kullanıcının bir parolası varsa bilgisayar kapatılıp açıldığında ya da yeniden başlatıldığında varsayılan olarak oturum açma ekranında sadece son kullanıcının hesabı görüntülenir. Diğer hesapları görebilmek için Geri tuşuna tıklatmanız gerekir. Alttaki resimler;


I. YOL: 
Güvenli oturum açmayı etkinleştirerek

Bu yol en basit ama yol ama yan etkisi var: Oturum açma ekranını görebilmek için her seferinde CTRL + ALT + DEL tuşlarına basmanız gerekiyor.


II. YOL: 
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit) ile,


  • Bu yöntemi sadece Windows 8/8.1'in PRO ve Enterprise sürümlerinde uygulayabilirsiniz.
  • Bu yöntem test ettiğim bazı bilgisayarlarda çalışırken bazılarında çalışmadı. Sebebini bulamadım. Eğer sizde de çalışmazsa diğer yöntemlerden birini denemeden önce mutlaka 2.7 adımını uygulayarak yaptığınız işlemi geri alın.
2.1- Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açın ve  Kulanıcı Yapılandırması/Windows Ayarları/Komut Dosyaları yolunu izleyin.

2.2- Sağ tafata görebileceğiniz Oturum Aç komut dosyasına çift tıklatın.


2.3- Açılan küçük pencerede Ekle butonuna tıklatın.


2.4- Komut Dosyası Adı kutusuna şunu yazın: C:\Windows\System32\reg.exe

2.5- Yine aynı pencerede Komut Dosyası Parametreleri kutusuna  şunu yazın: ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\UserSwitch /V Enabled /T REG_dWORD /D 1 /F


2.6- Tamam butonlarına tıklatarak kayededin.

2.7- Geri dönüş için ise oluşturduğunuz komut dosyasını silin.


III. YOL: 
Görev Zamanlayıcı ile


Bu yönetimi Windows 8'in tüm sürümlerinde uygulayabilirsiniz.
3.1- Başlangıç ekranını açıp "görev" yazın ve çıkan sonuçlardan Görevleri Zamanla'ya tıklayın veya Çalıştır'ı açın ve taskschd.msc yazıp Enter'a basın.

3.2- Açılan Görev Zamanlayıcı'nın sağ üst göşesinde Görev Oluştur bağlantısını göreceksiniz. Tıklatın.


3.3- Açılan Görev Oluştur pneceresinde Genel sekmesi seçili olacak. Bu sekmede;

  1. Ad: kısmına dilediğiniz bir ad yazın.
  2. Kullanıcı oturum açmışsa da açmamışsa da çalıştır seçeneğini işaretleyin.
  3. En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır seçeneğini işaretleyin.
  4. Yapılandır seçeneklerinden Windows 8.1'i seçin.
  5. Tetekleticiler sekmesini seçip, Yeni butonuna tıklatın.


3.4- Teteikleticiler sekmesi Yeni butonuna tıklattığınızda Yeni Tetikleyici penceresi açılacak. Burada;

  1. Görevi başlat: seçeneklerinden Oturum açıldığında'yı seçin.
  2. Ayarlar'da Herhangi bir kullanıcı seçeneğini işaretleyin
  3. Gelişmiş ayarlar'da Etkin seçeneğini işaretleyin.
  4. Tamam butonuna tıklatarak tetikleyciyi kaydedin.


3.5- Oluşturduğunuz tetikleyiciyi Tetikleyiciler sekmesinde görebileceksiniz. (Sarı işaretli alan) Ancak işimiz bitmedi 2 tane daha tetikleyici oluşturmamız gerek. Bunun için tekrar Yeni butonuna tıklatın.


3.6- Tekrar Yeni Tetikleyici penceresi açılacak. Burada;

  1. Görevi başlat: seçeneklerinden Başlarken'i seçin.
  2. Gelişmiş ayarlar'da Etkin seçeneğini işaretleyin.
  3. Tamam butonuna tıklatarak tetikleyciyi kaydedin.


3.7- Son tetikleyiciyi oluşturmak için tekrar Yeni butonuna tıklatın.


3.8- Tekrar Yeni Tetikleyici penceresi açılacak. Burada;

  1. Görevi başlat: seçeneklerinden İş istasyonu kilidi açıldığında'yı seçin.
  2. Ayarlar'da Herhangi bir kullanıcı seçeneğini işaretleyin
  3. Gelişmiş ayarlar'da Etkin seçeneğini işaretleyin.
  4. Tamam butonuna tıklatarak tetikleyciyi kaydedin.


3.9- Artık oluşturduğumuz 3 tetikleyici listeleniyor olacak. Şimdi Eylemler sekmesini seçin ve Yeni butonuna tıklatın.


3.10- Açılan Yeni Eylem penceresinde Program komut dosyası alanına C:\Windows\System32\reg.exe yazın.
Bağımsız değişkenler ekle alanına ise şunu kopyalayıp yapıştırın: ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\UserSwitch /V Enabled /T REG_dWORD /D 1 /F
Ardından Tamam butonuna tıklatarak kayededin.


 3.11- Şimdi Koşullar sekmesini açın ve Görevi yalnızca bilgisayar AC gücündeyse başlat seçeneğindeki işareti kaldırın. Ardından görevi kaydetmek için Tamam butonuna tıklatın.


3.11- Görevi oluşturmak için yönetici ayrıcalıkları gerektiğinden parolanızı girmeniz gerekecek...


3.12- Artık oluşturduğumuz görevi Görev zamanlayıcı kitaplığında görebilirsiniz. Görev Zamanlayıcı'yı kapatın.


3.12- Çalıştır'ı açın ve netplwiz yazıp Enter'a basın. Burada Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir seçeneğininin işaretli olduğundan emin olun.


3.13- Şimdi Buradan Tüm kullanıcıları göster.rar dosyasını indirin.

3.14- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3.15- Masaüstünde oluşan Tüm kullanıcıları göster Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

Geri dönüş

3.16- Geri dönmek için oluşturduğunuz göreve sağ tıklatın ve silin(3.12. adımın altındaki resimde oluşturduğumuz görevi görebilirsiniz.)

3.17- Buradan Son kulanıcıyı göster (Varsayılan).rar dosyasını indirin ve ayıkladıktan sonra oluşan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklatarak uygulayın.

Sonuç:

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item