nwindows8

Windows 8 ve 10 Denetim Masası : Tüm Görevler (God Mode/Admin Mode) Araç Çubuğu

Bir ara Windows 7 kullanıcıları arasında çok popüler olan ve bütün Denetim Masası öğelerini bir sayfada görüntüleyen bir kısayol vardı. Çoğunuz bu kısayolu God Mode olarak biliyorsunuz: Windows 7 Denetim Masası : Yönetici Modu (God Mode/Admin Mode)

 Aslında Windows 7 geliştiricilerinin kullanması için oluşturulan ve çoğu kullanıcının God Mode veya  AdminMode olarak bildiği bu özellik tüm görevlerin listelendiği bir Denetim Masası modeli. Bu Denetim Masası odelinde bütün görevler listelenmekte hatta normalde Denetim Masası'nda görüntülenmeyen görevler dahi yer almaktadır.

Bu yazıda bu Denetim Masası modelini açılır bir menü olarak Görev Çubuğu'na nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım. Altta bu açılır menüyü görüyorsunuz;



1- Buradan Tüm Görevler.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde  Tüm Görevler adında bir klasör oluştuğunu göreceksiniz. Bu klasörü bilgisayarınızda yanlışlıkla silinmeyeceği ve kalıcı olarak kalabileceği bir lokasyona taşıyın. (Örneğin Belgelerim klasörü)


Makaleyi uyguladıktan sonra bu klasörü siler veya taşırsanız araç çubuğu artık çalışmayacaktır.
Klasörün ismini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu isim Görev Çubuğu'nda görüntülenen isim olacaktır.

4- Şimdi Görev Çubuğu'nda boş bir alana sağ tıklatın ve  Araç çubukları Yeni araç çubuğu... yolunu izleyin.


5- Açılan Klasör seç penceresinde, 4. adımda indirdiğiniz klasörü -nereye taşıdıysanız orada- gösterin.


6- Hepsi bu!


İpucu

  • İndirdiğiniz klasördeki -kullanmadığınız ayarlarla ilgili- bazı klasörleri ve/veya bu alt klasörlerdeki kullanmadığınız kısayolları silerek daha sade ve dolayısıyla daha kullanışlı bir menü oluşturabilirsiniz...


  • Kısayol son ekleri sizi rahatsız ediyorsa bunları -üşenmezseniz- tek tek silebilirsiniz. Ayrıca altta yorumlarda (Göksu) bunun yapılmış halinin olduğu bir indirme linki var.



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item