nwindows8

Internet Explorer: "Yeni Sekme" Ayarları

Internet Explorer'de yeni bir sekme açtığınızda bu sekme çeşitli davranışlar sergileyebilir. Bu yazı bu konu ile ilgili olacak...









Yeni sekmede 
ne açılmasını istiyorsunuz?



  
       Windows Vista, 7, 8 ve 8.1'de Internet Explorer Masaüstü arayüzündeyken yeni sekme butonuna tıklatarak (Üstteki resim) veya Ctrl+T tuşuna basarak yeni bir sekme açtığınızda 

ya da 

        Windows 8 ve 8.1'de Internet Explorer Metro arayüzündeyken yeni sekme açtığınızda yeni sekmenin Boş sayfa, Yeni sekme sayfası ya da İlk giriş sayfanız olarak açılmasını sağlayabilirsiniz. 


       Örneğin, her yeni sekmede Google ana sayfasının açılmasını istiyorsanız anasayfanızı google.com.tr olarak ayarlamanız ve yeni sekmede açılacak sayfayı İlk giriş sayfanız olarak ayarlamanız yeterli. 

     
 

1.1- Internet Explorer'da (Windows 8 ya da 8.1 kullanıyorsanız Masaüstü modunda iken) sağ üst köşedeki butonuna tıklatın ardından Internet Seçenekleri'ne tıklatın.


1.2- Internet Seçenekleri penceresinde Sekmeler butonuna tıklatın.





1.3- Açılan Sekmeli Gözatma Ayarları penceresinde Yeni sekme sayfası açılır menüsünü genişletin ve 3 seçenekten dilediğinizi seçin ardından Tamam butonuna tıklatarak kayededin.






Yeni sekmenin 
nasıl açılmasını istiyorsunuz?


         Yeni bir sekme açtığınızda (Özellikle bir linki yeni sekmede açtığınızda) yeni sekme iki şekilde açılır: Arka planda veya aktif  olarak.

          Bu ayarı arka planda olarak ayarlarsanız, bu tip yeni sekmede açılan bir linke tıklattığınızda veya bir linke sağ tıklatıp "Yeni sekmede aç"a tıklattığınızda ya da linke fare orta tuşu ile tıklattığınızda link yeni sekmede açılır ama siz bulunduğunuz sekmede kalırsınız. Yani aktif sayfa bulunduğunuz sayfa olarak kalır. 

         Bu ayarı aktif olarak ayarlarsanız, bu tip yeni sekmede açılan bir linke tıklattığınızda veya bir linke sağ tıklatıp "Yeni sekmede aç"a tıklattığınızda ya da linke fare orta tuşu ile tıklattığınızda link yeni sekmede açılır ama siz otomatik olarak yeni açılan sekmeye geçersiniz. Yani aktif sayfa yeni açılan sekme olur.

       Videoyu izlediğinizde ne demek istediğimi ve bu ayarı nasıl değiştirebileceğinizi anlayacaksınız;







Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item