nwindows8

Windows 8 ve 10: Windows Defender'da Zamanlanmış Tarama Ayarlamak

 Windows 8 ve Windows 8.1'de daha önceki Windows sürümlerinin aksine etkin bir anti-virüs yazılımı gömülü olarak geliyor: Windows Defender!

         Windows Defender kötü amaçlı yazılımlara karşı Microsoft Security Essentials ile aynı düzeyde koruma sağlar. Microsoft Security Essentials'ı Windows 8 veya Windows 8.1 ile kullanamazsınız, ancak kullanmanız da gerekmez; Windows Defender zaten eklidir ve kullanılmaya hazırdır... Daha fazla bilgi için bkz.  Windows 8'in Güvenlik Silahları: Windows Defender ve Windows SmartScreen

       Bu yazıda ise Windows Defender'ı Windows 8 ve Windows 8.1'de nasıl belli bir takvim dahilinde çalışacak şekilde ayarlayabileceğinizi anlatacağım...

        Windows Defender'a zamanlanmış bir tarama ayarladığınızda ve bu tarama başladığında işlem arka planda gerçekleşir. Sadece Bildirim Alanı, İşlem Merkezi simgesinde alttaki şekilde bir uyarı görürsünüz;


Uyarıya tıklarsanız Defender arayüzünden süreci görebilirsiniz;




1- Çalıştır'ı açın ve taskschd.msc yazıp Enter'a basın.


2- Görev Zamanlayıcı'da sol taraftan Görev Zamanlayıcı Kitaplığı ► Microsoft ► Windows ►Windows Defender yolunu izleyin.


3- Sağ tarafta Windows Defender Scheduled Scan adında bir görev olduğunu göreceksiniz. Buna çift tıklatın.



4- Açılan pencerede Tetikleyiciler sekmesini açın ve Yeni... butonuna tıklatın.




  1. Sarı işaretli yerde zamanlamanın günlük mü yoksa haftalık mı olduğunu seçin. (Aylık bir zamanlama seçmeyin bir sebepten dolayı çalışmıyor, hata veriyor) 
  2. Mor işaretli alanda başlama saatini seçin. (Bilgisayarınızın genelde açık olduğu bir saati seçmeniz önemli)
  3. Altta Etkin ayarının işaretli olduğundan emin olun
  4. Tamam'a tıklatarak kaydedin.



5- Eylemler sekmesini açın ve Düzenle butonuna tıklatın.



  1. Adres satırında Defender adresinin başına ve sonuna birer tırnak işareti koyun. Yani %ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe olan adres "%ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe" olsun
  2. Eğer Hızlı Tarama yapılmasını istiyorsanız altta kırmızı ile işaretlediğim alanı ellemeyin. Tam Tarama yapılmasını istiyorsanız bu alana Scan -ScheduleJob yerine Scan -ScheduleJob -ScanType 2 yazın.
  3. Tamam'a tıklatarak kaydedin.



6- Koşullar sekmesinde Güç ayarlarını dilediğiniz gibi ayarlayın. (Şunu dikkate alın; Bilgisayarınız bataryada çalışırken Defender'ın tarama yapması batarya süresini ciddi anlamda kısaltabilir) Ardından Tamam'a tıklatarak zamanlama oluşturma işlemini bitirin.



7- Görev Zamanlayıcı ana penceresine döndüğünüzde görevinizin durumunu görebileceksiniz;





Değişiklik yapma ya da Silme


Eğer zamanlamada değişiklik yapmak istiyorsanız 4. adımı, Düzenle butonuna tıklatarak, görevi silmek istiyorsanız yine 4. adımı, Sil butonuna tıklatarak uygulayın.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item