nwindows8

Windows 8 ve 8.1: Sistem Hazırlama Aracı Modunda (Audit Mode) Windows Güncellemelerini Yüklemek

Bir imaj oluşturmak üzere Windows'u  Sistem Hazırlama Aracı modunda başlattığınızda Windows güncellemelerini Internet üzerinden yüklemeniz mümkün olmaz. Bunun ise saçma sapan bir nedeni var;

Sistem Hazırlama Aracı modu genelde OEM'lerin (Bilgisayar üreticileri) kullandığı bir özelik. OEM'ler çoğu durumda kendi kodladıkları ve bilgisayarlarına tam uyumlu olan sürücüleri kullanırlar. Bu yüzden de Windows Update'ten güncellemeleri toplu almak yerine sadece kendi istedikleri güncellemeleri yüklemek isterler. Microsoft'un böyle bir engeleme koymasının sebebi bu. Yani Sistem Hazırlama Aracı modundaysanız siz güncellemeleri yüklemeye çalışsanız bile kurulum Sistem Hazırlama Aracı modunda olduğunu Windows Update'e rapor eder ve yüklemeleri engeller.

Peki bunu nasıl aşacağız?


Bunun bir kaç yolu var:

  • Windows Güncellemelerini kurulum dosyası olarak (Bunlar .msu uzantılı olurlar) edinmek ve direkt program kurar gibi kurmak. Ancak bu yöntemin sorunu son kullanıcının hangi güncellemeleri indireceğini tam olarak bilememesi ve yüzleri bulan güncellmeleri tek tek kurmanın zorluğu. Gerçi bunun için de WSUS Offline Update adında bir araç var ama o da başka bir yazının konusu.
  • Sistem Hazırlama Aracı moduna kurulumu tamamlayıp güncellemeleri yükledikten sonra geçmek ve kurulum esnasında oluşturulan ilk hesabın Sistem Hazırlama Aracı modunda silinmesi. Bu yöntemin sorunu ise kirli bir yöntem olması. Evet kullanıcı hesabını siliyorsunuz ama yüzlerce güncelleme kuruluyor ve bunları kullanıcı hesabı ile irtibatlandıran binlerce Kayıt Defteri anahtarı oluşturuluyor. Kullanıcı hesabı kaldırılırken bunlarının tamamının silinmesi mümkün olmuyor. Aslında çok sorun değil ama nasıl kimse örneğin Windows 7'den Windows 8'e yükseltme yoluyla geçmeyi tercih etmiyor Temiz Kurulum'u tercih ediyorsa burada da benzer bir hassasiyet söz konusu.
  • Windows PowerShell'e bir modül ekleyerek güncellemeleri Windows PowerShell üzerinden yüklemek. Bu en temiz yöntem çünkü normal Windows Update üzerinden güncellemeden bir farkı yok. Bu yazıda da bunu anlatacağım.


I. Bölüm: Hazırlık;

1.1- Buradan Windows Update PowerShell Module dosyalarını indirin. İndirdiğiniz dosyanın adı PSWindowsUpdate.zip olacak. Bunu ayıkladığınızda ise içinden PSWindowsUpdate adında bir klasör çıkacak. Bu klasörü kopyalayın ve 2. adıma geçin.

1.2- Çalıştır'ı açın ve %WINDIR%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\Modules yazıp Enter'a basın.

1.3- 1.1 adımında kopyaladığınız PSWindowsUpdate klasörünü Modules klasörüne yapıştırın.


1.4- 1.2 ve 1.3 adımlarını %WINDIR%\SysWOW64\WindowsPowerShell\v1.0\Modules adresi için tekrarlayın.

1.5- Şimdi bir Windows PowerShell penceresini yönetici olarak açın ve şu komutu girin;

  • Set-ExecutionPolicy RemoteSigned (Enter'a basın, y yazın ve Enter'a tekrar basın)


5- Artık kurulum faslına geçebiliriz.
II. Bölüm: 
Güncellemeleri yükleme

2.1- Bir Windows PowerShell penceresini yönetici olarak açın ve şu komutları girin;

  • Import-Module PSWindowsUpdate (Enter)
  • Get-WUInstall -IgnoreUserInput -Verbose (Enter)

2.2- Komutları girdiğinizde güncellemeler denetlenecek ve sonuç bildirilecek. Tek tek bütün güncellemeler için "Y yazıp Enter'a basarak onaylama" işlemini tekrarlamamak, Hepsine Evet demek için A yazın ve Enter'a basın.


Tabii istediğiniz güncellemeleri yüklemek istiyorsanız tek tek de onaylayabilirsiniz;


2.3- Güncellemeler indirilecek ardından yüklenecek;


2.4- Yükleme bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmanız gerek. Bunun için Y yazın ve Enter'a basın.


2.5- Sonuç;


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item