nwindows8

Windows 8: Uygulamaları, Kişileri, Klasörleri, Sürücüleri ve Web Sitelerini Başlangıç'a sabitlemek

         Windows 8'de Başlangıç ekranı, Başlat menüsünün yerini aldı. Sık kullandıklarınıza kolayca erişmek için uygulamaları, kişileri, klasörleri, sürücüleri ve web sitelerini Başlangıç'a sabitleyebilirsiniz. Windows Mağazası'ndan yükledikleriniz ve masaüstü uygulamaları da dahil tüm uygulamalarınız Başlangıç ekranında olacak. Uygulamaları istediğiniz gibi düzenleyebilir, gruplayabilir ve kategorilere ayırabilirsiniz. Kutucuklar ve bildirimler yenilikleri gösterir, böylece önemli bilgileri ve güncelleştirmeleri bir bakışta alabilirsiniz.

           Başlangıç ekranına, ekranın sağ köşesinden çekme hareketi yaparak ve Başlangıç düğmesine dokunarak veya ekranın sağ üst köşesine giderek ve Başlangıç düğmesini tıklatarak veya ekranın sol alt köşesine giderek ve Başlangıç önizlemesine tıklatarak gidebilirsiniz. Ayrıca klavyenizde bulunan Windows tuşunu    kullanarak  Başlangıç ekranına gidebilirsiniz.

           Şimdi gelin uygulamaları, kişileri, klasörleri, sürücüleri ve web sitelerini Başlangıç'a nasıl sabitleyeceğinizi (Pin)  veya Başlangıç'tan nasıl kaldırabileceğinizi (Unpin) görelim...

Öğeleri Başlangıç ekranından ayırmak

I. YOL:  Başlangıç ekranını kullanarak

1.1- Başlangıç'ı açın.

1.2- Başlangıç'tan kaldırmak istediğiniz öğe veya öğelere sağ tıklayın ve altta beliren araç çubuğunda Başlangıç ekranından ayır seçeneğine tıklayın.


II. YOL: Uygulamalar ekranını kullanarak;

2.1- Uygulamalar ekranını açın.

2.2- Başlangıç'tan kaldırmak istediğiniz öğeye (Birden fazla öğe seçemezsiniz) sağ tıklayın ve altta beliren araç çubuğunda Başlangıç ekranından ayır seçeneğine tıklayın. Eğer Başlangıç ekranından ayır seçeneği çıkmıyorsa uygulama Başlangıç'a sabitlenmemiştir.


Öğeleri Başlangıç ekranına sabitlemek

I. YOL: Uygulamalar ekranını kullanarak;

1.1- Uygulamalar ekranını açın.

1.2- Başlangıç'a sabitlemek istediğiniz öğeye (Birden fazla öğe seçemezsiniz) sağ tıklayın ve altta beliren araç çubuğunda Başlangıç ekranına sabitle seçeneğine tıklayın. Eğer Başlangıç ekranına sabitle seçeneği çıkmıyorsa uygulama zaten Başlangıç'a sabitlenmiştir.



II. YOL: Windows Gezgini'nden;

2.1- Windows Gezgini'nde Başlangıç'a sabitlemek istediğiniz öğeye sağ tıklayın ve Başlangıç'a sabitle deyin.

 Uygulama


Sürücü

Klasör

Kullanıcı

III.YOL: Kısayol sağ tuş menüsünden;

3.1- Başlangıç ekranına sabitlemek istediğiniz öğenin kısayoluna sağ tıklayın ve Başlangıç'a sabitle deyin.


IV. YOL: Internet Explorer 10 üzerinden;

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item