nwindows8

Windows 7, Vista veya XP'den Windows 8'e Yükseltme Kurulumu

Eğer isterseniz mevcut işletim sisteminizi (Windows 7, Windows Vista veya Windows XP) kişisel bilgilerinizi koruyarak bir üst sürüme (Windows 8) yükseltebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi eğer Yükseltme Kurulumu yapıyorsanız mimari uyumu şarttır. Yani, 32 bit Windows kullanıyorsanız sadece 32 bit bir Windows 8 sürümüne, 64 bit Windows  kullanıyorsanız sadece 64 bit bir Windows 8 sürümüne Yükseltme Kurulumu yapabilirsiniz. Bu uyum yoksa tek seçenek Temiz Kurulum'dur. Yükseltme Kurulumu esnasında kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak koruyabileceğiniz veriler ise şunlar;



İşletim SistemiKoruyabileceğiniz bilgiler
Windows 8 Geliştirici Önizleme SürümüHiçbir şey! Sadece verileriniz kurulum esnasında Windows.old klasörüne yedeklenir.
Windows 8 Tüketici
Önizleme Sürümü 
Hiçbir şey! Sadece verileriniz kurulum esnasında Windows.old klasörüne yedeklenir. 
Windows 8 
Önsürümü 
Hiçbir şey! Sadece verileriniz kurulum esnasında Windows.old klasörüne yedeklenir. 
Windows 7Kulanıcı hesapları, Windows ayarları, kişisel dosyalar ve uygulamalar muhafaza edilir. 
Windows VistaKullanıcı hesapları, Windows ayarları ve kişisel dosyalar muhafaza edilir. 
Windows XP Sadece kullanıcı hesapları ve kişisel dosyalar muhafaza edilir.  
Kurulum aşamaları



Yazıda Internet tabanlı kurulum anlatılmayacaktır.  (İnternet tabanlı kurulum için tıklayın) Bunun sebebi hem an itibari ile ürünün son kullanıcıya ulaşmamış olması hem de kurulum aşamalarının Microsoft yazılımı tarafından açıklanacak ve talimatlara uymanın yeterli olması. 


     SİSTEM GEREKSİNİMLERİ;

    • İşlemci: +1 GHz
    • RAM: 1 GB (32-bit) için 2 GB (64-bit) için min.
    • Sabit disk alanı: 16 GB (32-bit) veya 20 GB (64-bit)
    • Grafik kartı:  Minimum DirectX 9 destekleyen bir kart

    İkincil gereksinimler:

    • Dokunma fonksiyonununu kullanabilmek için bir tablet bilgisayar veya destekleyen bir monitör
    • Uygulamaları indirip çalıştırmak amacıyla Windows Mağazası'na erişmek için etkin bir Internet bağlantısı ve en az 1024 x 768 ekran çözünürlüğü.
    • Uygulamaları kullanmak için en az 1366 x 768 ekran çözünürlüğü.

    1- Öncelikle varsa antivirüs programınızı kaldırın. 


    2- Windows 8 DVD yada Önyüklenebilir USB belleğiniz varsa 4. adıma atlayın.


    3- Windows 8 RTM sürümü elinizde ISO dosya formatında varsa;


                 a- Önyüklenebilir USB Bellek ya da DVD oluşturun ve 4. adımdan devam edin.

    ya da

                 b- Elinizdeki ISO dosyasını WinRAR, 7-Zip vs. gibi bir araçla ayıklayın ve Windows 8 kurulum                    dosyalarını kullandığınız işletim sisteminin kurulu olduğu bölüntü ya da disk dışındaki bir bölüntü (Örneğin, D) ya da diske kaydedin ve 5. adıma atlayın.



    4- USB bellek ya da DVD kullanıyorsanız bilgisayara takın ve Otomatik Kullan penceresi çıkarsa Dosyaları görüntülemek için klasörü aç seçeneğine tıklayın.





    5- Windows kurulum dosyalarını açın ve Setup dosyasını çalıştırın.





    6- Kısa bir hazırlık süreci olacak.




    7- Güncellemeleri yükleyin.






    8- Kurulum programı yeniden başlatılacak.





    9- Lisans anahtarınızı girin. Anahtar geçerli ise kuruluma devam edebileceksiniz. İleri deyin.





    9- Lisans koşullarını kabul edin.





    10- Saklamak istediklerinizi (Karar vermeme yardım et bağlantısına tıklayarak seçenekler hakkında bilgi alabilirsiniz.) seçin ve İleri deyin.






    11- -Bilgisayarınızın durumuna göre- bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir. Başlatın.





    12- Yeniden başlatmadan sonra Kaldığım yerden devam et seçeneğine tıklayın.





    13- Ancak Kaldığım yerden devam et seçeneğini seçseniz dahi 9. adımdan bu yana olan adımları tekrarlamanız gerekecek. Ardından yüklemeye hazır olacaksınız. Ayarlar istediğiniz gibi ise Yükle butonuna tıklayın.



    14- Kurulum başlayacak. Bitmesini bekleyin.









    15- Bundan sonrasını Windows 8 Temiz Kurulum (Format) makalemin 11. adımından itibaren devam edin. 17. adıma kadar uyguladıktan sonra (16. adım dahil, 17. adım hariç) Temiz Kurulum'un aksine -Windows 7, Vista veya XP'deki- mevcut kullanıcı hesabınızla oturum açabileceksiniz. Bunun için (Resmin sağ altında uyarısı var)  Atla butonuna tıklayın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin.


    Burada isterseniz Microsoft Hesabı oluşturabilirsiniz. Microsoft Hesabı hakkında bilgi almak için burada 17. adımı okuyun.










    16- Sistemiminize ve kullandığınız kurulum medyasına (Disk (en hızlı) > USB > DVD (en yavaş)) bağlı olarak yarım saat ile 1 saat arasında bir sürenin sonunda artık kurulum sonlanacak;







    17- Kurulumun ardından C sürücünüzde C:\$Windows.~BT ve C:\Windows.old klasörlerinin oluştuğunu fark edeceksiniz. Bunların içinde bir önceki işletim sisteminizdeki kişisel dosyalarınızın yedeği var ve oldukça fazla yer kaplayabilirler. Buradan alacağınız bir şey yoksa bunları Disk Temizleme Aracı'nı kullanarak silin.  (Windows Gezgini üzerinden silmek çok uzun sürebilir, ayrıca izin problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden Disk Temizleme Aracı'nı kullanın)





    Hepsi bu...

    Etiketler

    3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

    Arşiv

    Son yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item