nwindows8

29 TL'ye Windows 8 Yükseltmesi: Nasıl Sipariş Edeceksiniz, Nasıl Kuracaksınız?

          Microsoft, Windows 98'den beri ilk defa kullanıcılarına cazip bir teklifte bulunuyor: Windows 7’li PC alana, Windows 8 Pro sadece 29,00 TL

          Microsoft'un bu radikal hamleyi yapmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz uzun yıllardan sonra ilk defa yolu sonunun kendilerine görünüyor olması. Son yıllarda ortaya çıkan akıllı telefon ve tablet gerçeği Windows'un tahtını sallamaya başladı. Artık Microsoft işletim sistemi anlamında bir tekel değil ve bilgisayarı eğlence için kullanan çok büyük bir kullanıcı kitlesini Android ve IOS'a kaptırma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunları kaptırırsanız yok olursunuz. Ne kadar büyük olursanız olun!

          Tekrar kampanyaya dönelim; Her ne kadar kampanya şartlarında Haziran ve sonrasında yeni bir Windows yüklü PC almak şartı var olsa da bu şarta bilinçli olarak uyulmuyor ve ihlal edilmesine açıkça göz yumuluyor. Microsoft resmi olarak bunu kabul etmesede fiili durum bu ve gayri resmi olarak Microsoft buna yukarıda açıkladığım sebeplerle izin veriyor.

          Özetlersek şu andaki fiili uygulama şu şekilde; Bir takım şartlar konulmuş durumda ama Microsoft bu şartları denetlemiyor. Yani bilgisayarınızda lisanslı ya da lisanssız; etkinleştirilmiş ya da etkinleştirilmemiş hiç fark etmez 29 Lira ödeyerek Windows 8 PRO'ya (Windows 7 Ultimate eşdeğeri) sahip olabiliyorsunuz...

          Bu yazıda bu siparişi nasıl vereceğinizi kurulum medyasını nasıl elde edeceğinizi ve bu medya ve sahip olduğunuz lisans anahtarını hangi şartlar altında kullanabileceğinizi anlatacağım...




                                  GÜNCELLEME (Kasım 2012)
Maalesef Microsoft'un bonkörlüğü çok uzun sürmedi. Kasım ayından beri, 29 TL'ye sadece kampanya şartlarına uygunsanız alabiliyorsunuz. Yani; 2 Haziran 2012 ve 31 Ocak 2013 tarihleri arasında Windows 7'li bir bilgisayar satın aldıysanız! (Starter sürümü hariç)

                    Eğer bu şartı karşılayamıyorsanız 79 TL'ye satın almanız gerekiyor. Bunun için buraya başvuracaksınız. İşlemler tamamen aynı. 79 TL'ye yükseltme teklifinden yararlanmak için ise bilgisayarınızda lisanslı bir Windows 7, Windows Vista veya Windows XP Service Pack 3 (SP3) yüklü olması yeterli.


Sipariş

1- Windows Yükseltme Teklifi sayfasına gidin.

2- Devam butonuna tıklayın ve formu doldurarak talimatları takip edin.


3- İşlem tamamlandığında verdiğiniz e-posta adresine promosyon kodunuz gönderilecek. (Bu e-postayı muhafaza edin ve promosyon kodunuzu not alın.) Gelen e-postanın en altında Yükseltme Yardımcısı'nı indir bağlantısının olduğunu göreceksiniz. Tıklayın ve 5-6 MB büyüklüğündeki Yükseltme Yardımcısı indikten sonra çalıştırın.


4- Yükseltme Yardımcısı önce sisteminizi analiz edecek ve nelerin Windows 8 ile uyumlu nelerin uyumsuz olduğunu size bildirecek.



5- Analiz bittikten sonra size neleri saklamak istediğinizi soracak. Ancak bu seçim sadece belli kurulum senaryoları için geçerli. Bu yüzden ne seçtiğinizin çok fazla önemi yok olduğu gibi bırakın.


6- Artık satın alma aşamasına geçeceğiz. Bunun için Satın al butonuna tıklayın.


7-  Bu aşamada 75 TL'lik fiyat kafanızı karıştırabilir. Bu promosyon kodunu girdiğimizde 29 TL olacak merak etmeyin.


8- Sizden istenen bilgileri girin...


9- Ödeme yöntemi olarak 2 seçenek var: Kredi kartı ve PayPal. Hangisi ile ödeme yapacaksanız seçin.


10- Sizden istenen ödeme bilgilerini girin...


11- Bu aşamadan sonra 2. adımda edindiğimiz promosyon kodunu kullanacağız. Bu bize 46 TL'lik indirim sağlayacak.


12- Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra onaylayın. (Gördüğünüz gibi nihai ücret 29 TL oldu)


13- Siparişiniz işlenecek ve size lisans anahtarınız verilecek. Bu lisans anahtarı ve faturanız e-posta adresinize ayrıca yollanacak. (Alttaki bilgi kutusu) Yine de her ihtimale karşı not alın.




      Size gönderilen e-posta fatura değeri taşıyor ve lisans anahtarınızı içeriyor. Ayrıca kurulum dosyakarını tekrar indirmeniz gerekirse buradaki bağlantıyı kullanacaksınız. Bu yüzden bu e-postayı muhafaza edin



İndirme

14- 13. adımda, İleri dediğinizde indirme işlemi başlayacak.




15- İndirme bittiğinde indirilen dosyaların bütünlüğü denetlenecek.


Meraklısına...

    İndirilen dosyalar C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\AppData\Local\Microsoft\WebSetup\Download lokasyonuna kaydediliyor. İndirilen dosyanın büyüklüğü 4 GB civarı ama sıkıştırıldığı için 2 GB civarında veri indirmesi yapmış oluyorsunuz.




16-  Dosyalar kurulum medyası formatına getirilecek...



Kurulum

17-  Bu aşamada sizden bir tercih yapmanız istenecek. Bu tercihlerin açıklamaları için alttaki kutulara tıklayın;

Şimdi yükle

Ortam oluşturarak yükle

Daha sonra masaüstünden yükle



18- Eğer 17. adımda, Ortam oluşturarak yükle seçeneğini seçtiniz ve sonrasında ISO dosyası olarak kaydetmek, USB flash sürücü oluşturmak ya da Windows 8 Kurulum DVD'si oluşturmak seçeneklerinden birini uyguladıysanız Yükseltme Kurulumu ya da Temiz Kurulum yapma şansınız var. Eğer  Yükseltme Kurulumu yapacaksanız (Masaüstünden) yapmanız gereken tek şey DVD veya USB sürücü oluşturduysanız bunları bilgisayara iliştirmek ve sonrasında Setup dosyasına çift tıklamak. Sonrası 17. Adım Şimdi yükle kısmında açıkladığım gibi.



Yükseltme medyası ile
TEMİZ  KURULUM



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item