nwindows8

Windows 8 ve 10: Kitaplıkların Simgesini Değiştirmek

            Eğer dilerseniz Varsayılan kitaplıkların (Belgeler, Müzik, Video ve Resimler) veya sonradan sizin oluşturduğunuz kitaplıkların simgesini değiştirebilirsiniz.
Bu sisteminizi kişiselleştirmenin güzel bir yoludur...




I- Sonradan oluşturulan bir kitaplığın 
simgesini değişecekseniz;

1.1- Dosya Gezgini'ni açın ve Kitaplıklar'ı seçin. Simgesini değiştirmek istediğiniz kitaplığa (Varsayılan kitaplıklardan biri olmamalı. Örnekte Deneme Kitaplığı) sağ tıklatın, ardından Özellikler'e tıklatın.


1.2- Açılan pencerenin altında görebileceğiniz Kitaplık simgesini değiştir...'e tıklatın.


1.3- Açılan pencede imageres.dll dosyasında bulunan sistem simgelerinden birini seçebilirsiniz. Bu durumda 1.6 adımına atlayın. Eğer kendi istediğiniz bir simge atayacaksanız Gözat'a tıklatın ve 1.4 adımından devam edin.


1.4- Dosya Gezgini'ni kullanarak simgenizi bulun ve seçin.

  • Yeni ikonunuz, her durumda doğru görüntülenebilmesi için 256x256 boyutunda olmalıdır. Değişik ikonlar bulmak için Icon Seeker web sitesini kullanabilirsiniz.
  • Atadığınız yeni ikon kullandığınız süre zarfında verdiğiniz adreste kalmalıdır. Eğer bu adresten bu ikonu siler veya taşırsanız artık değiştirdiğiniz kitaplığın simgesi doğru görüntülenmeyecektir.


1.5- 1.3 adımındaki pencerede artık sadece sizin seçiğiniz simge görünüyor olmalı. Tamam'a tıklatın.


1.6- Tamam'a tıklatın.


1.7- Sonuç:


II- Varsayılan kitaplıklardan 
(Belgeler, Müzikler, Resimler ve Videolar)
birisinin simgesini değişecekseniz;

2.1- Gizli dosyaları görünür hale getirin ve Dosya Gezgini'nde
C:\Kullanıcılar\(Kullanıcı Adı)\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries
yolunu izleyin. Ardından Libraries klasörünü sağa yaslayın.


2.2- Masaüstünde yeni bir Metin Belgesi oluşturun ve açarak sola yaslayın. Şimdi Libraries klasörü ile Metin Belgesi yan yana olmalı. Simgesini değiştirmek istediğiniz kitaplığı tutup sürükleyerek Metin Belgesi'nin içine bırakın.


2.3- Kitaplığı Metin Belgesi'nin içine bıraktığınızda bir takım kodların belirecek.  İcon Reference ile başlayan 7. satırda, İcon Reference kodlarının arasında imageres.dll, -1004 gibi bir adresin olduğunu göreceksiniz...


Bu adresi atamak istediğiniz simgenin adresi ile değiştirin. Örneğin ben "C:\Users\Nonpasaran\Pictures\Music Library.ico" adresini yazıyorum. (Burada kullanacağınız simgeler ile alakalı 1.4 adımının altında yaptığım uyarıları okumadıysanız okuyun)


2.4- Metin Belgesi'ni kapatın ve sorduğunda Kaydet'i tıklatın.


2.5- Gördüğünüz gibi kitaplığın simgesi değişti. Değiştirmek istediğiniz her kitaplık simgesi için aynı işlemi tekrarlayın.


2.6- İşlemin tam olarak geçerli olması için (Dikkat ederseniz Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi'nde hala eski kitaplık simgesi görüntüleniyor) oturumu ya da bilgisayarı yeniden başlatın.

III- Geri Dönüş;

3.1- Eğer varsayılan simgelere geri dönmek isterseniz aynı işlemi uygulayıp alttaki adresleri yazmanız yeterli olacaktır.

Belgeler(Varsayılan) : <iconReference>imageres.dll,-1002</iconReference>
Müzik (Varsayılan) : <iconReference>imageres.dll,-1004</iconReference>
Resimler(Varsayılan) : <iconReference>imageres.dll,-1003</iconReference>
Videolar(Varsayılan) : <iconReference>imageres.dll,-1005</iconReference>

             Kitaplıklar ile ilgili diğer yazılarım (Nedir ve Neden Kullanmalıyım?, Varsayılan Kitaplıkları Geri Yüklemek, Kitaplıktaki Bir Konumu Veriyi Silmeden Kaldırmak, Varsayılan "Kitaplıklar" Simgesini Değiştirmek, Kitaplıkları Yeniden Adlandıramama Sorunu, Gezinti Bölmesine Eklemek - Çıkartmak, Gezinti Bölmesinden Kaldırmak, "Kitaplıklar" Simgesini Masaüstü'nde Oluşturmak gibi...) için buraya tıklamanız veya  Windows 8 bölümünde sağ tarafta görebileceğiniz etiket bulutundaki Kitaplıklar etiketine tıklamanız yeterli olacaktır...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item