nwindows8

Windows 8'de Arama Yapmak

         Windows 8 kendisinden önceki Windows sürümlerine göre oldukça farklı ve fazla sayıda arama yapma seçeneği sunuyor. Bu yüzden önceki sürümlerde oldukça gereksiz bir konu olmasına rağmen Windows 8'in gelişmiş arama özelliklerini etkin olarak kullanabilmeniz için bu konuda bir yazı yazmayı uygun buldum...




Öncelikle optimizasyon...

        Eğer arama özelliğini sık kullanan bir kullanıcı iseniz arama hassasiyetini arttırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda arama hızı biraz yavaşlayacak ama varsayılan ayarlarda bulamadığınız pek çok dosyaya ulaşabileceksiniz. Bunun için;

1- Klasör Seçenekleri'ni açın ve Ara sekmesindeki bütün seçenekleri işaretleyerek kaydedin.


2- Tekrar varsayılan ayarlara dönmek isterseniz Varsayılanları Geri Yükle butonuna tıklatmanız ve kaydetmeniz yeterli.


I. YOL: 
Klavye kısayolları ile;

Windows 8'de arama yapmanın en kolay yöntemi klavye kısayolları kullanmak;

Klavye KısayoluKarşılığı

  basın ve direkt yazın


 Uygulamaları arar.

 W basın ve yazın


 Ayarları arar.

 F basın ve yazın


 Dosyaları arar.

II. YOL: 
Düğmeleri kullanarak;

2.1-  Düğmeleri açın ve Ara'ya tıklatın.

1.2- Arama yapmak istediğiniz öğeye bağlı olarak Uygulamalar, Ayarlar ve Dosyalar sekmelerinden birinde veya altta sıralanan uygulamaları seçerek istediğiniz uygulamada arama yapın.


III. YOL: 
Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü kullanarak;

3.1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Ara'ya tıklatın.

3.2- Arama yapmak istediğiniz öğeye bağlı olarak Uygulamalar, Ayarlar ve Dosyalar sekmelerinden birinde veya altta sıralanan uygulamaları seçerek istediğiniz uygulamada arama yapın.


IV. YOL: 
Uygulamalar Düğmelerini kullanarak;

4.1- Bir uygulamada iken  Düğmeleri açınAra'ya tıklatın ve arayın.


V. YOL: 
Dosya Gezgini'nden;

5.1-  + E tuşlarına basarak Dosya Gezgini'ni açın.




5.2- Arama yapmak istediğiniz sürücüyü açın ve arama kutusuna tıklatın. Bu şeridin değişmesine ve Arama ile ilgili ekstra seçeneklerin açılmasına neden olacak.


5.3- İster direkt arama yapın, ister bu ekstra seçenekleri kullanarak aramanızı filtrelendirin.

Kitaplıklar'da ya da direkt Internet'te bir arama yapabilirsiniz.
Değiştirme tarihine,
Tür'e
Boyut'a,
Diğer Özellikler'e
Gelişmiş seçeneklere,

 Son aramalara göre arama yapabilirsiniz. 
Ayrıca arama geçmişini de buradan temizlemeniz mümkün.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item