nwindows8

Internet Explorer 10: InPrivate Gözatma Nedir, Nasıl Kullanılır?

        InPrivate Gözatma, Internet Explorer'da iz bırakmadan web'de gezinmenizi sağlar. Bu özellik, bilgisayarınızı kullanan başkalarının web'de hangi siteleri ziyaret ettiğinizi ve nelere baktığınızı görmesini engellemeye yardımcı olur. InPrivate Gözatma'yı Yeni Sekme sayfasından veya Güvenlik düğmesine basarak başlatabilirsiniz.

       InPrivate Gözatma'ya başladığınızda, Internet Explorer yeni bir tarayıcı penceresi açar. InPrivate Gözatma'nın sağladığı koruma yalnızca bu pencereyi kullandığınız sürece geçerlidir. Bu pencerede istediğiniz sayıda sekme açabilirsiniz, bunların tümü InPrivate Gözatma ile korunur. Ancak başka bir tarayıcı penceresi açarsanız, o pencere InPrivate Gözatma tarafından korunmaz. InPrivate Gözatma oturumunuzu sona erdirmek için tarayıcı penceresini kapatın.


          InPrivate Gözatma'yı kullanarak web'de gezinirken, ziyaret ettiğiniz web sayfalarının doğru şekilde çalışması için Internet Explorer tanımlama bilgileri ve geçici Internet dosyaları gibi bazı bilgileri depolar. Ancak, InPrivate Gözatma oturumunuzun sonunda bu bilgiler atılır. Aşağıdaki tabloda, tarayıcıyı kapattığınızda hangi bilgilerin InPrivate Gözatma tarafından atıldığını ve tarama oturumunuz sırasında nasıl etkilendiğini görebilirsiniz...


 Tanımlama BilgileriSayfaların doğru çalışması için bellekte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda temizlenir.
Geçici Internet DosyalarıSayfaların doğru çalışması için bellekte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda temizlenir.
Web sayfası geçmişiBu bilgiler depolanmaz.
Form verileri ve parolalarBu bilgiler depolanmaz.
 Kimlik avından koruma önbelleği 
Geçici bilgiler, sayfaların doğru çalışması için şifrelenir ve depolanır.
Adres çubuğu ve arama Otomatik TamamlamaBu bilgiler depolanmaz.
Otomatik Kilitlenme Kurtarması (ACR)Oturumda çöktüğünde ACR geri yüklenebilir, ancak tüm pencere çökerse, veriler silinir ve pencere geri yüklenemeyebilir.



InPrivate Gözatma'yı kullanmak için altta verdiğim yolları kullanabileceğiniz gibi InPrivate Gözatma'yı başlatmak için bir kısayol oluşturabilirsiniz: Internet Explorer 10: "InPrivate Gözatma" Kısayolu Oluşturmak



Masaüstünde


1- Alttaki yollardan dilediğiniz birini uygulayın ve InPrivate Gözatma'yı kullanarak Internette gezinmeye başlayın;


  • Internet Explorer (InPrivate) kısayoluna tıklatın ya da
  • Çalıştır'ı açın ve iexplore -private yazıp Enter'a basın ya da
  • Internet Explorer'ı normal olarak açın ardından Ctrl+Shift+P tuşlarına beraber basın ya da
  • Internet Explorer'ı normal olarak açın ardından üst barda boş bir alana sağ tıklatarak Menü Çubuğu'nu işaretleyin. Ardından  Menü Çubuğu'nda Araçlar/InPrivate Gözatma seçeneğini seçin.





Başlangıç Ekranında


2- Internet Explorer'ı Başlangıç ekranında (Metro/Modern arayüzü ile) açın  ve (Internet ExplorerMetro/Modern arayüz ile kullanabilmeniz için varsayılan tarayıcınızın Internet Explorer olması gerekir. Bilgi için tıklatınız.) alttaki yollardan dilediğiniz birini uygulayın...


  • Ctrl+Shift+P tuşlarına beraber basın ve 4. adıma atlayın ya da
  • Dokunmaya duyarlı bir ekran kullanıyorsanız ekranın en üstünden alta doğru çekin 3. adıma atlayın  ya da
  • Windows logo tuşu Windows logo tuşu+ Z tuşlarına beraber basın ve 3. adıma atlayın ya da
  • Boş bir alana sağ tıklatın ve 3. adıma atlayın.


3- Sekmeler çubuğunda Sekme Araçları butonuna () ve ardından Yeni InPrivate sekmesi öğesine dokunun veya tıklatın.





4- Artık InPrivate Gözatma ile dolaşabilirsiniz. Sol altta mavi InPrivate simgesini gördüğünüz sürece InPrivate Gözatma'yı kullanıyor olacaksınız.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item