nwindows8

Bilgisayar Açılırken Bütün Kullanıcılar Gösterilsin

Windows 8 veya Windows 8.1 yüklü bir bilgisayarda birden fazla kullanıcı hesabının olması durumunda bilgisayar yeniden başlatıldığında, kapatılıp açıldığında ya da oturum kapatıldığında kullanıcı oturum açma ekranı görüntülenir. Bu yüzden de doğal olarak sadece son oturum açan kullanıcı listelenir.

Oturum açacak olan kullanıcı başka bir hesabı kullanıyorsa bu durumda tüm kullanıcıları listelemek için sol tarafta bulunan ok simgesine tıklatmak ve Varsayılan oturum açma ekranına geçmek zorundadır.

Bu yazıda bu davranışı nasıl değiştireceğinizi yani bilgisayar yeniden başlatıldığında, kapatılıp açıldığında ya da oturum kapatıldığında her zaman -tüm kullanıcıların listelendiği- varsayılan oturum açma ekranının görüntülenmesini nasıl sağlayacağınızı anlatacağım...


Windows 8'de 2 tane oturum açma ekranı vardır ve bunların her biri kendi arka plan rengine sahiptir. Bunlardan ilki kullanıcının kendi oturum açma ekranı iken diğeri varsayılan oturum açma ekranıdır. Altta bunları görüyorsunuz;

Kullanıcı oturum açma ekranı
Varsayılan oturum açma ekranı


1- Çalıştır'ı açın ve taskschd.msc yazıp Enter'a basın. Bu Görev Zamanlayıcı'yı açacak.

2- Görev Zamanlayıcı'da Görev Zamanlayıcı Kitaplığı'nı seçtikten sonra sağ taraftan Görev Oluştur...'a tıklatın.


3- Açılan Görev Oluştur penceresi, Genel sekmesinde şu ayarları yapın;

  1. Göreve dilediğiniz bir ad verin.
  2. Kullanıcı oturum açmışsa da açmamışsa da çalıştır'ı seçin.
  3. En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır'ı seçin.
  4. Yüklü Windows sürümünüzü seçin.


4- Tetikleyiciler sekmesine geçin ve Yeni... butonuna tıklatın.


5- Yeni Tetikleyici penceresinde şunları yapın;

  1. Oturum açıldığında'yı seçin.
  2. Herhangi bir kullanıcı'yı seçin.
  3. Etkin'i seçin.
  4. Tamam'a tıklatarak kaydedin.


6- 4. adımı tekrarlayın ve Yeni Tetikleyici penceresinde şunları yapın;

  1. Başlarken'i seçin
  2. Etkin'i seçin.
  3. Tamam'a tıklatarak kaydedin.


7- 4. adımı tekrarlayın ve Yeni Tetikleyici penceresinde şunları yapın;

  1. İş istasyonu kilidi açıldığında'yı seçin.
  2. Herhangi bir kullanıcı'yı seçin.
  3. Etkin'i seçin.
  4. Tamam'a tıklatarak kaydedin.



4...7 adımlarından sonra Tetikleyiciler sekmesi böyle görünmeli;


8- Eylemler sekmesini seçin ve Yeni... butonuna tıklatın.


9- Açılan Yeni Eylem penceresinde şunları yapın;

  1. Program başlat'ı seçin.
  2. Program/komut dosyası kutusuna C:\Windows\System32\reg.exe yazın.
  3. Bağımsız değişkenler ekle kutusuna ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\UserSwitch" /V Enabled /T REG_dWORD /D 1 /F komutunu yazın.
  4. Tamam butonuna tıklatarak kaydedin.



8 ve 9 adımlarından sonra Eylemler sekmesi böyle görünmeli;


10- Koşullar sekmesini açın ve Görevi sadece...... ..başlat ve Bilgisayar pil...... ....durdur seçeneklerindeki işaretleri kaldırın; Tamam butonuna tıklatarak kaydedin.


11- Kullanıcı hesabı parolanızı girmeniz gerekecek girin ve Tamam butonuna tıklatın. Adından Görev Zamanlayıcı'yı kapatın.


12- Buradan Bütün_Kullanıcıları_Listele.rar dosyasını indirin.

13- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

14- Masaüstünde oluşan Bütün_Kullanıcıları_Listele klasörünün içinde bir Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Bütün_Kullanıcıları_Listele.reg

15- Bu Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Köşeleri_DevreDışı_Bırakma klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

16- Son olarak bu yazıyı uygulamadığınızdan ve kullanıcıların oturum açmak için parola girmeleri gerektiğinden emin olun.


Sonuç:




Varsayılana Dönüş;


A- Çalıştır'ı açın ve taskschd.msc yazıp Enter'a basın.

B- Oluşturduğunuz görevi bulun ve silin.


C- Buradan Sadece_Son_Kullanıcıyı_Listele.rar dosyasını indirin.

D- 13...15 adımlarını uygulayın.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item