nwindows8

Microsoft Mağazası Skype Uygulaması: Yerel Hesap ile Birlikte Kullanmak

Microsoft kullanıcı hesabı türü Windows 8 ile birlikte gelen bir kullanıcı hesabı türü ve çoğu kullanıcı tam olarak alışabilmiş değil. Bu yüzden de çoğunuz Windows 8 veya 8.1 yüklü bilgisayarınızı halen Yerel Hesap ile kullanıyorsunuz. Bkz. Kullanıcı Hesabı, Yerel Hesap ve Microsoft Hesabı Nedir, Kullanıcı Hesabı Türü Nasıl Değişirilir?

Bu yazıda Yerel hesap ile kullandığınız bilgisayarınızda Microsoft Mağazası Skype Uygulaması'nı nasıl kullanacağınızı anlatacağım...


Bu yazı Microsoft Mağazası Skype Uygulaması içindir. Eğer Skype'ın masaüstü versiyonunu kullanıyorsanız (Windows 8 veya 8.1 RT verisyonunda kullanılamaz.) yazının sizimle bir ilgisi yok. İstediğiniz hesap ile oturum açıp kullanabilirsiniz.



1- Yerel Hesap ile kullandığınız bir bilgisayarda Başlangıç ekranındaki Modern Skype uygulamasını çalıştırdığınızda Microsoft hesabına geçmeniz istenir. Siz buna itibar etmeyin ve Bunun yerine her uygulamada ayrı ayrı hesap aç (Önerilmez) seçeneğine tıklatın.


2- Eğer zaten bir Microsoft Hesabınız (kullaıcı_adı@outlook.com, kullaıcı_adı@windowslive.com, kullaıcı_adı@hotmail.com vs.) varsa hesap bilgilerinizi girin, Kaydet'e tıklatın ve 4. adıma atlayın. (a) Eğer yeni bir Microsoft hesabı oluşturmak istiyorsanız Microsoft hesabı için kaydolun bağlantısına tıklatın. (b)


3- Yeni bir Microsoft hesabı oluşturmanız için varsayılan tarayıcınızda bir sayfa açılacak. Talimatları takip edin ve bir hesap luşturun. Ardından 2/a adımından devam edin.


4- Karşınıza 2 seçenek çıkacak; Skype hesabım var ve Skype'ta yeniyim. Skype hesabım var seçeneğini seçerseniz -şimdi girdiğinizden farklı olan- hesap bilgilerinizi girersiniz ve hesaplarınız birleştirilir. Yani kişilerinize bu hesapla da ulaşabilirsiniz. Yok ben birbirine karıştırmayayım diyorsanız Skype'ta yeniyim seçeneğini seçin.


4.1-Skype hesabım var seçeneğini seçerseniz;

a- Skype hesabı bilgilerinizi girin ve Oturum aç'a tıklatın.


4.2- Skype'ta yeniyim seçeneğini seçerseniz;

a- Kullanım şartlarını kabul edin.


5- Artık Skype Modern'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item