nwindows8

Windows 8 ve 10 : Lazesoft Recovery Suite ile Yerel Hesap Parolasını Sıfırlama

Bu makale Windows 8: Parolanızı Unuttunuz ve Hesabınızda Oturum Açamıyorsunuz! adlı makalenin alt makalesidir. Windows 8'de hem Microsoft hem de Yerel hesaplar kullanılabilir durumda olduğundan İhtiyacınız olan doğru parola sıfırlama yöntemini belirlemeniz konusunda size rehberlik edecek bu makaleyi okumadan direkt bu makaleyi uygulamanız hatalı sıfırlama yöntemi kullanmanıza sebep olabilir.

Daha önce kullanıcı parolası sıfırlama ile ilgili pek çok yazı yazdım. Bunlardan biri de Offline NT Password & Registry Editor: Windows 8 ve 10: Yerel Hesap Parolasını NT Password Aracı ile Sıfırlamak...

Ancak bu araç oldukça eski ve artık güncellenmiyor. GPT disk ve Windows 8/10 desteği yok. Bu yüzden bu yazıyı yazma gerekliliği doğdu. Gerçi araç kullanmadan parolanızı sıfırlayabildiğiniz yöntemler çalışıyor (Bunları üst/ana makalede bulabilirsiniz) ama yine de GPT ve Windows 8/10 desteği olan bir 3. parti araç ile sıfırlamanın anlatıldığı bir makalenin sitede bulunması iyi olur diye düşündüm. Bu araç da Lazesoft Recovery Suite...

I. Aşama: 
Önyüklenebilir medya oluşturma

1.1- Lazesoft Recovery Suite Home Editionburadan indirip bilgisayarınıza kurun.

1.2- Programı çalıştırın ve Burn CD/USB Disk butonuna tıklatın.


1.3- Next butonuna tıklatarak ilerleyin.


1.4-  Program size önyüklenebilir CD, önyüklenebilir flash sürücü ve ISO dosyası oluşturma seçeneklerini sunuyor. CD veya DVD kullanmayı tercih ediyorsanız işlem basit. Boş bir CD veya DVD'yi DVD sürücünüze taktıktan sonra CD/DVD seçeneğini işaretleyip talimatları takip edin. İşlem bittikten sonra 1.5 adımından devam edin.


Önyüklenebilir usb flash sürücü oluşturacaksanız ve elinizde boş bir flash sürücü varsa (Flash sürücü biçimlendirilecek çünkü) flash sürücüyü bilgisayarınıza iliştirdikten sonra USB Flash seçeneğini seçin ve talimatları takip edin. İlk aşamada WinPE bileşenlerinin Microsoft'tan indirilmesi gerekiyor. Bu internet hızınıza bağlı olarak 3-10 dk. sürecektir.


İndirme bittikten sonra kullanacağınız USB flash sürücünün silineceğine dair bir uyarı alacaksınız. (Varsa) Verilerinizi yedekledikten sonra onaylayın.


Eğer DVD sürücünüz yoksa, elinizde boş bir flash yoksa ya da benim gibi daha önceden oluşturduğunuz bir çoklu önyüklenebilir flash sürücü varsa ISO oluşturmayı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde bu ISO dosyasını başka bir bilgisayarda CD/DVD'ye yazdırma şansınız olur ya da daha önceden oluşturduğunuz çoklu önyüklenebilir sürücüye sadece bu ISO'yu eklersiniz. Ben ISO oluşturup, çoklu önyüklenebilir flash sürücüye bu ISO'yu ekliyorum. Bu şekilde tek bir USB flash sürücü ile onlarca farklı önyüklenebilir aracı kullanabiliyorum:





1.5- Hepsi bu artık 2. aşamaya geçebilirsiniz.

II. Aşama: 
Parolayı sıfırlama

Offline NT Password & Registry Editor'ün aksine aracın bir arayüzü olduğundan kullanımı son derece kolay;

2.1- Bilgisayarınızı 1. aşamada oluşturduğunuz medyadan başlatın (Önemli! Linki okuyun lütfen) ve Lazesoft Live CD seçeneğini seçip Enter'a basın.


Oluşturduğunuz medyanın UEFI özelliği yok. Bu sebeple UEFI etkin bir bilgisayarda bu medyayı önyükleyemezsiniz. Yapmanız gereken konfigürasyona/donanıma/marka,modele bağlı olarak değişen bazı BIOS ayarları (Doğru terim Firmware ayarları. Adı üzerinde UEFI, BIOS olsa UEFI olmaz. Fakat kafanızı karıştırmamak için yanlış olsa da BIOS terimini kullanıyorum) yapmak. Bunlar SecureBoot, LegacyBoot, FastBoot, Launch CSM vs. gibi isimlerle görünüyorlar. Her BIOS'da farklı olduğu için spesifik bir anlatım yapamıyorum ama burada konunun mantığını anlattım. Okuduğunuzda ne yapmanız gerektiğini az çok anlayacaksınız: Güvenli Önyükleme (Secure Boot) Nedir? - Windows 8 Yüklü Gelen PClerde Başka İşletim Sistemi Yükleyememe Sorunu

İşinizi gördükten sonra BIOS ayarlarını eski haline getirmeyi unutmayın


2.2- Aracın yüklenmesini bekleyin.


2.3- Lazesoft Recovery Suite arayüzü açıldığında Password Recovery butonuna tıklatın.


2.4- Reset Windows Password seçeneğinin seçili olduğundan emin olduktan sonra Next butonuna tıklatın.


2.5- Ticari kullanım için ücretli sürümü kullanmanız gerektiği, programı şu anda ticari olarak kullanmadığınızın teyiti isteniyor. Yes diyerek programı ticari olarak kullanmadığınızı onaylayın.


2.6- Reset Local Password seçeneğinin seçili olduğundan emin olduktan sonra Next butonuna tıklatın.


2.7- Bilgisayarınızdaki kullanıcılar listelenecek. Parolasını sıfırlamak istediğiniz kullanıcıyı seçip Next butonuna tıklatın.


2.8- Üstten doğru hesabı seçtiğinizi kontrol edip emin olduktan sonra RESET/UNLOCK butonuna tıklatın.


2.9- Kısa bir beklemeden sonra işlemin başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. Ok butonuna tıklatarak kapatın ardından Finish butonuna tıklatarak pencereyi kapatın. (Başka bir kulanıcının daha parolasını sıfırlamak istiyorsanız Finish yerine Back butonuna tıklatın ve 2.7 ve 2.8 adımlarını tekrarlayın)



2.10- Artık bilgisayarınızı yeniden başlatabilir (Restart) ya da kapatabilirsiniz. (Shutdown)



Bütün bu adımları alttaki videoda izleyebilirsiniz...



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item