nwindows8

Microsoft Mağazası'ndan Nasıl Uygulama İndirilir, Kurallar Nedir?

        Microsoft Mağazası, akıllı telefon ve tabletlerin kullandığı Google Play ve App Store'a benzeyen çeşitli ücretli veya ücretsiz uygulamaları indirip kullanabileceğiniz sanal bir mağazadır.
       Bu mağazadan satın alarak ya da ücretsiz olarak indirdiğiniz uygulamalar Microsoft hesabınıza zimmetlenir ve 5 taneye kadar cihazda kullanabilirsiniz. Daha fazla cihaza yüklediğinizde otomatik olarak 5 taneden fazla olan cihazlarda uygulama devre dışı kalacaktır.
Hesabınızı Microsoft hesap ve mağaza yönetimi sitesinden yönetebilirsiniz.

Notlar...

  • En az 18 yaşındaysanız (veya ülkenizde bağlayıcı bir sözleşmeye taraf olabilecek alt yaş sınırındaysanız), Microsoft hesabını oluşturduğunuz ülkede Windows Mağazası'nı kullanabilirsiniz.
  • Windows Mağazası, Windows Mağazası'na eriştiğiniz bölge ve aygıta bağlı olarak değişiklik gösterebilecek uygulamalar ve başka özellikler içerir. Hesap ayarlarınızı farklı bir bölgeyle değiştirirseniz, önceki bölgenizde kullanabildiğiniz uygulamaları veya içeriği yeniden indiremeyebilir veya bunlara göz atamayabilirsiniz. Ayrıca, önceki bölgenizde ödeme yapmış olmanıza rağmen, uygulama veya içerik lisanslarını yeniden satın almanız veya bunlar için ücret ödemeniz gerekebilir. 
  •  Uygulama yayımcısı ve Microsoft bir güncelleştirme konusunda karar verirse, Windows Update üzerinden otomatik Windows güncelleştirmelerini almıyorsanız bile uygulamaların güncelleştirmelerini alırsınız
  • Windows Mağazası, Windows Mağazası'ndaki oturumunuzu kapatmış olsanız bile, uygulama güncelleştirmelerini denetleyip otomatik olarak indirir.
  • Yeni bir aygıta bir uygulama yüklediğinizde veya bir güncelleştirme edindiğinizde, bu uygulamanın en son sürümünü alırsınız.
  • Windows Mağazası üzerinden kullanılabilen tüm uygulamalar lisanlıdır ve satılmaz. Çoğu durumda bu lisans, uygulamanızı aynı anda en fazla beş Windows 8 etkin aygıta yükleme ve kullanma hakkını içerir. Bir uygulamayı beşten fazla aygıta yüklemeye çalışırsanız, uygulama bu aygıtlardan birinde otomatik olarak devre dışı bırakılabilir, böylece aynı anda beşten fazla örnek etkin durumda olmamış olur. 
  • Bir uygulama edindiğinizde Windows Mağazası hizmetleri hemen başlatıldığından, uygulamayı edindikten sonra satın almayı iptal etme hakkınız yoktur. 



 Microsoft Mağazası'na ulaşmak ve uygulama indirip kullanabilmek için Internet bağlantınız ve minimum 1024 x 768 ekran çözünürlüğünüzün olması gerekir.
                  Windows Mağazası uygulamlarının çalışması için Kullanıcı Hesabı Denetimi'nin (UAC) açık, Windows Güvenlik Duvarı (MpsSvc) hizmetinin çalışıyor ve Başlangıç türü'nün "Otomatik" ayarında olması ve gizli yönetici hesabı dışında bir hesap kullanıyor olmanız gerekir.

I. YOL: 
Daha önceden yüklediğiniz ya da satın aldığınız 
bir uygulamayı tekrar yüklemek;

Windows'u tekrar kurduysanız veya başka bir cihazda kullandığınız uygulamayı yüklemek istiyorsanız bu yolu uygulamalısınız. Daha önce yüklediğinizde ya da satın aldığınızda kullandığınız Microsoft hesabı ile aynı hesabı kullandığınızdan emin olun.

1.1- Başlangıç ekranını açın ve Microsoft Mağazası uygulamasına tıklayın.


1.2- Mağazada boş bir alan sağ tıklayın ve üstte açılan menüde Uygulamalarınız'a tıklatın.


1.3- Açılır menüden cihazınızda yüklü olmayan uygulamaları seçin ve listelenmesini sağlayın.


1.4- Tekrar yüklemek istediğiniz uygulama veya uygulamalara tıklayarak seçin ve alttaki Yükle butonuna tıklayın.


1.5- 2.9 adımına atlayın.

II. YOL: 
Yeni uygulama yüklemek;

2.1- Başlangıç ekranını açın ve Microsoft Mağazası uygulamasına tıklayın.

2.2- Microsoft Mağazası'nda kategorileri kullanarak ya da Düğmeleri açınAra butonuna tıklatıp arama yaparak istediğiniz uygulamayı bulun.


Eğer istediğiniz uygulamayı bulamıyorsanız ya da listelen uygulama sayısı az geldiyse yerelleştirmeyi devre dışı bırakmalısınız. Bunun için: Yerelleştirmeyi Devre Dışı Bırakmak: Microsoft Mağazas'ında Listelenen Uygulama Sayısını Arttırın!

2.3- İstediğiniz uygulamayı bulduğunuzda eğer ücretsiz ise uygulamaya tıklayın ve açılan uygulama sayfasında Yükle'ye tıklatın. Ardından 2.9 adımına atlayın.


2.4- Yüklemek istediğiniz uygulama ücretli ise uygulamaya tıklayın ve -varsa- Dene ya da Satın al butonlarından birine tıklatın. Eğer denemeyi seçtiyseniz 2.9 adımına atlayın. Satın almayı seçtiyseniz 2.5 adımından devam edin.


2.5- Onayla'ya tıklatın.


2.6- Microsoft hesabı parolanızı girin.


2.7- Daha önce -kullandığınız Microsoft Hesabı ile- satın alma yaptıysanız 2.9 adımına geçin. Eğer ilk defa satın alma yapıyorsanız 2.8 adımından devam edin.

2.8- İstenen ödeme bilgilerini doldurun.


2.9- Artık indirme ve yükleme işlemi başlayacak ve -eğer açıksaKutlama Bildirimi ile haberdar edileceksiniz. Artık uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item