nwindows8

Microsoft Hesabı: İki Aşamalı Doğrulamayı Kullanmak ve Uygulama Parolaları Oluşturmak

Microsoft Hesabı, Windows oturumunu açarken kullandığınız e-posta adresi ve paroladır. Herhangi bir e-posta adresini kullanabilirsiniz ancak arkadaşlarınızla iletişim kurmak ve sık kullanılan web sitelerinde oturum açmak için kullandığınız e-posta adresini seçmeniz idealdir.

Bilgisayarınızda bir Microsoft hesabıyla oturum açtığınızda, bilgisayarınızı önemsediğiniz kişilere, dosyalara ve aygıtlara bağlarsınız. Microsoft Hesabı hakkında daha fazla bilgi için buraya bakın: Kullanıcı Hesabı, Yerel Hesap ve Microsoft Hesabı Nedir?


İki aşamalı doğrulama nedir?

İki aşamalı doğrulama, Microsoft hesabınızda her oturum açtığınızda kimliğinizi doğrulamak için iki yöntem kullanır:

  • Parolanız
  • Ek bir güvenlik kodu

İki aşamalı doğrulama, bir bilgisayar korsanının bir şekilde parolanızı öğrendiyse bile hesabınızda oturum açmasını zorlaştırarak hesabınızın korunmasına yardımcı olur. İki aşamalı doğrulamayı açtığınızda güvenilmeyen bir cihazda her oturum açışınızda fazladan bir sayfa görürsünüz. Bu ek sayfa, oturum açmak için sizden bir güvenlik kodu ister. Telefonunuza veya diğer e-posta adresinize yeni bir güvenlik kodu gönderebiliriz ya da akıllı telefonunuzdaki bir kimlik doğrulayıcı uygulamadan kod alabilirsiniz.

İki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek


1.1- Eğer halen oturum açmadıysanız Microsoft Hesabını'nızda buraya tıklatarak oturum açın.


1.2- Hesap ayarlarında Güvenlik ve Parola sekmesine tıklatın.


1.3- Yarısı verilen yedek e-posta adresinizi alttaki kutuya tam olarak yazın ve Kod gönder'e tıklatın.


1.4- Gelen e-postada (Altta ilk resim) yer alan güvenlik kodunu açılan sayfaya girin ve Gönder'e tıklatın. (Altta 2. resim)



1.5- Akıllı cihazınıza uygulama kurmak isteyip istemedeiğinizle alakalı bir sayfa çıkacak. Bu sayfayı resimde işaretlediğim seçeneklerden birini seçerek atlayın.


1.6- Açılan sayfada İki aşamalı doğrulama ayarlayın'a tıklatın.


1.7- Uyarıları okuduktan sonra İleri'ye tıklatın.


1.8- Kullanmak istediğiniz 2. aşama doğrulama yöntemine bağlı olarak alttaki A, B veya C adımlarından birini uygulayın.

     1.8.A- Bir akıllı telefon uygulaması kullanmak istiyorsanız açılır menüden Uygulama'yı seçin ardından alttan akıllı cihazınıza uygun seçeneği seçin ve İleri'ye tıklatın. Sonrasında talimatları takip edin.


     1.8.B- Telefon numaranızı kullanmak istiyorsanız açılır menüden Telefon numarası'nı seçin ve İleri'ye tıklatın. Sonrasında talimatları takip edin.


     1.8.C- Bir başka e-posta adresi kullanmak istiyorsanız açılır menüden Diğer e-posta adresi'ni seçin ve İleri'ye tıklatın. Sonrasında talimatları takip edin.


İki aşamalı doğrulamayı devre dışı bırakmak


2.1- 1.1.........1.5 adımlarını tekrarlayarak Güvenlik ve parola sekmesini açın.

2.2- İki basamaklı doğrulamayı kapat'a tıklatın.


2.3- Onay verin.


Uygulama Parolaları oluşturmak

İki aşamalı doğrulamayı açtıktan sonra bazı uygulamalar (mesela bazı telefonlardaki posta uygulamaları) veya cihazlar (ör. Xbox veya Windows Phone) hatalı parola hatası görüntüler, çünkü bunlar oturum açmaya çalışırken bir güvenlik kodu girmenizi isteyemez

İki aşamalı doğrulamayı açtıysanız ve bir uygulama ya da cihazda hatalı parola iletisi görüyorsanız, oturum açmak için benzersiz bir uygulama parolası almanız ve bunu girmeniz gerekir. Uygulama parolanızla oturum açtıktan sonra bu uygulamayı veya cihazı sorunsuzca kullanabilirsiniz. Güvenlik kodu girmenizi isteyemeyen her uygulama veya cihaz için yeni bir uygulama parolası oluşturmanız ve bununla oturum açmanız gerekir.

Yeni uygulama parolası oluşturma adımları hep aynıdır;

3.1- 1.1.........1.5 adımlarını tekrarlayarak Güvenlik ve parola sekmesini açın.

3.2- Uygulama parolaları başlığı altında Yeni uygulama parolası oluştur'a tıklayın.


3.3- Size verilen parolayı ilgili uygulamaya girin.


3.4- Uygulama parolası ihtiyacı duyduğunuz her uygulama için 3.1.....3.3 adımlarını tekrarlayın.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item