nwindows8

Windows 8 ve 10: Microsoft Mağazası Uygulamaları için SmartScreen'i Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma

Microsoft Mağazası'ndan edinebileceğiniz bazı uygulamalar tıpkı Web tarayıcıları gibi Web sayfalarını açabilir ve veri alışverişinde bulunabilirler. Bu sebeple bu uygulamaların bilgisayarınıza zararlı yazılım bulalştırma ihtimali her zaman mevcuttur.

Mcrosoft bu durumu önlemek için SmartScreen'i kullanıyor. SmartScreen uygulamaların açtığı Web sitelerini Microsoft'un veri havuzu ile karşılaştırıyor ve açılmak istenen sitede zararlı yazılım bulunma ihtimali varsa sitenin açılmasını engelliyor. Aynı zamanda (Açıksa) uygulamalarla açtığınız Web siteleri hakkında bilgiyi (Anonim ve şifrelenmiş olarak) Microsoft'un veri havuzuna gönderiyor.

Varsayılan olarak SmartScreen Microsoft Mağazası uygulamaları için etkin ama yine de kontrol etmenizden bir zarar gelmez. Ayrıca isterseniz SmartScreen'in Microsoft Mağazası uygulamaları için çalışmasını engelleyebilirsiniz. Bu ne işe yarar; Örneğin, güvenli olduğundan emin olduğunuz bir sitenin yüklenmesini SmartScreen engelliyorsa geçici olarak kapatabilirsiniz.


Windows SmartScreen, (Internet Explorer SmartScreen ile karıştırmayın) Windows 8 ve Windows RT'de bulunan ve zararlı yazılım karşıtı yazılımların henüz algılamadığı yeni zararlı yazılımlara karşı sizi korumaya yardımcı olabilecek yeni bir güvenlik özelliğidir. Internet'ten bir uygulama indirip çalıştırdığınızda, uygulama iyi olarak bilinmiyorsa ve zararlı olabilecekse, SmartScreen uygulamanın tanınırlılığıyla ilgili bilgileri kullanarak sizi uyarır. 
Windows 8'de 
(Microsoft Mağazası uygulamaları için) SmartScreen'i 
etkinleştirme veya devre dışı bırakma

1.1Bilgisayar Ayarları'nı açın

1.2- Sol taraftan Gizlilik sekmesini seçin.

1.3- Sağ taraftaki Windows Mağazası'nı geliştirmeye yardımcı olmak için uygulamanın kullandığı web içeriğinin URL'leri gönderilsin anahtarını tercihihinize göre Açık  veya Kapalı  konuma getirin.


Windows 8.1 ve 10'da 
(Microsoft Mağazası uygulamaları için) SmartScreen'i 
etkinleştirme veya devre dışı bırakma

2.1- Şunlardan birini yapın;


2.2- Gizlilik/Genel yolunu izleyin.

2.3- Sağ taraftaki Windows Mağazası uygulamalarının kullandığı web içeriklerini (URL'ler) denetlemek için SmartScreen filtresini aç anahtarını tercihihinize göre Açık  veya Kapalı  konuma getirin.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item