nwindows8

Windows 8: Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri Menüsü ve Güvenli Mod

       Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri ekranı, Windows'u gelişmiş sorun giderme modlarında başlatmanızı sağlar.
       Güvenli mod gibi bazı seçenekler, Windows'u yalnızca gerekli temel özelliklerin çalıştırıldığı sınırlı bir durumda başlatır. Bilgisayarı güvenli modda başlattığınızda varolan sorunlardan biri yeniden oluşmazsa, varsayılan ayarları ile temel aygıt sürücülerini ve hizmetleri olası hata nedenleri arasından çıkarabilirsiniz. Diğer seçenekler, Windows'u sistem yöneticileri ve IT uzmanları tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış olan gelişmiş özelliklerle başlatır. Bunlar ev kullanıcılarına hitap etmezler.  Altta bunların kısa bir açıklamasını görüyorsunuz;




        Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri 
Hata ayıklamayı Etkinleştir Windows'u, BT uzmanları ve sistem yöneticileri için tasarlanmış olan gelişmiş sorun giderme modunda başlatır.
Önyükleme Günlüğünü Etkinleştir Başlangıç sırasında yüklenen ve gelişmiş sorun giderme seçenekleri için yararlanılabilecek tüm sürücüleri listeleyen ntbtlog.txt dosyasını oluşturur.
Çözünürlüğü düşük videoyu etkinleştir Windows'u, geçerli video sürücünüzü ve düşük çözünürlük ve yenileme hızı ayarlarını kullanarak başlatır. Ekran ayarlarınızı sıfırlamak için bu modu kullanabilirsiniz.
Güvenli Modu Etkinleştir  Windows'u en az sayıda sürücü ve hizmet ile başlatır.
Güvenli Modu Ağ ile Birlikte Etkinleşrtir Windows'u güvenli modda başlatır ve Internet'e veya ağınızdaki diğer bilgisayarlara erişmek için gereken ağ sürücülerini ve hizmetleri içerir.
Güvenli Modu Komut İstemi ile Birlikte EtkinleştirWindows'u her zamanki Windows arabirimi yerine komut istemi penceresiyle güvenli modda başlatır. Bu seçenek, BT uzmanları ve yöneticiler için tasarlanmıştır.
 Sürücü İmzası Zorlaması'nı devre dışı bırakYanlış imzalar içeren sürücülerin yüklenmesine izin verir.
Kötü amaçlı yazılımdan korunmayı erken başlatmayı devre dışı bırak Early Launch Anti-Malware özelliğini devre dışı bırakır. 
 Hatadan sonra otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak Windows bir hata nedeniyle çalışmazsa, Windows'un otomatik olarak yeniden başlamasını engeller. Yalnızca Windows'un hata verdiği, yeniden başlatmayı denediği ve sürekli hata verdiği bir döngüde takılırsa bu seçeneği belirleyin.



Altta Windows 8 Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri Menüsü'nü görüyorsunuz;






1- Windows 8 Gelişmiş Başlangıç Menüsü'nü linkteki ilk 2 yöntemden istediğiniz birini kullanarak açın ve Sorun Gider seçeneğine tıklayın.





2- Açılan Gelişmiş seçenekler menüsünde Başlangıç Ayarları seçeneğine tıklayın.





3- Açılan ekranda Yeniden Başlat butonuna tıklayın.





4- Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve yazının başındaki ilk 2 resimde gördüğünüz Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri Menüsü ile karşılaşacaksınız. Dilediğiniz seçimi F1....F10 ve Enter tuşlarını kullanarak yapabilirsiniz. Ev kullanıcılarının en çok kullandığı ve ihtiyaç duyacağı seçenek olan Güvenli Mod'da oturum açarsanız karşılaşacağınız işletim sistemi alttaki ekran alıntılarındaki gibi olacaktır;





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item