nwindows8

Windows 8: "Atlama Listesi" ve "Sık Kullanılan Yerler" Geçmişini Yedeklemek/Geri Yüklemek

        Windows 7'den Sıçrama Listesi olarak bildiğimiz ancak Windows 8'de Atlama Listesi olarak tekrar adlandırılan Atlama Listeleri hakkında geniş bilgi içeren bir yazıyı daha evvel yayınlamıştım: "Atlama Listesi" ve "Sık Kullanılan Yerler" Geçmişini Silmek/Yönetmek

        Bu yazıda ise Atlama Listeleri geçmişini nasıl yedekleyebileceğinizi ve geri yükleyebileceğinizi anlatacağım. Bu özellikle Atlama Listelerini aktif kullanan kullanıcılar için Windows'u tekrar kurmaları (Format)  gerektiğinde yararlı olacaktır....


Yedekleme


1- Buradan Atlama Listesi- Yedekle.rar dosyasını indirin.



2- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı ayıkladığınızda içinden Atlama Listesi- Yedekle.bat adında bir dosya çıktığını göreceksiniz. Bu dosyayı çift tıklatarak çalıştırın.




3- Bu BAT dosyası Atlama Listesi ve Sık Kullanılan Yerler geçmişini yedekleyerek Masaüstünde Atlama Listeleri-Yedek adında bir klasöre kaydedecek. Bu klasörü silinmeyeceği güvenli bir lokasyona taşıyın. Örneğin, Windows'u yeniden kuracaksanız bir harici disk sürücüsü ya da USB flash sürücü ideal olacaktır.




Geri Yükleme



4- 3. adımda yedeklediğiniz Atlama Listeleri-Yedek klasörünü Masaüstüne taşıyın.


Sürecin doğru işlemesi için Atlama Listeleri-Yedek klasörünün veya alt klasörlerinin adını değiştirmeyin. Ayrıca Atlama Listeleri-Yedek klasörü Masaüstü dışında başka bir lokasyonda işe yaramayacaktır.



5- Buradan Atlama Listesi- Yedeği geri yükle.rar dosyasını indirin.



6- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı ayıkladığınızda içinden Atlama Listesi- Yedeği geri yükle.bat adında bir dosya çıktığını göreceksiniz. Bu dosyayı çift tıklatarak çalıştırın.




7- Dosya Gezgini'nin yeniden başlatıldığını göreceksiniz. Bu esnada ekranınız bir süre için boş kalabilir ya da kararabilir. Bu tamamen normal. Dosya Gezgini'ni yeniden başlatıldığında Atlama Listesi ve Sık Kullanılan Yerler geçmişinin yedek aldığınız duruma geri yüklendiğini göreceksiniz.





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item