nwindows8

Windows 8 Görev Çubuğu Araç Çubukları: Yedeklemek ve Geri Yüklemek

Temiz Windows kurulumundan (Format) sonra en sıkıcı şey bilgisayarı eski tanıdık haline getirme sürecidir. Eğer Görev Çubuğu Araç çubukları kullanıyorsanız en azından bundan sonra bunları tekrar oluşturmakla uğraşmayacaksınız..
         Bu yazıda kullandığınız Görev Çubuğu Araç çubuklarını nasıl tek tıklama ile yedekleyebileceğinizi ve Windows kurulumundan sonra nasıl tek tıkla geri yükleyebileceğinizi anlatacağım...
         Altta benim Windows Vista zamanından beri kullandığım Hızlı Başlat Araç Çubuğu'nu görüyorsunuz. Bu araç çubuklarına bir örnekte Çöp kutusunu Görev Çubuğu'na sabitlemek olarak verilebilir.






UYARI:  Her bir  Görev Çubuğu Araç çubuğu aslında bir klasördür(Girizgahta verdiğim örnek linkleri inceleyin) Bu yüzden bu altta verdiğim yedekleme/geri yükleme sürecinin işe yaraması için "Yedekleme" adımlarını uyguladıktan sonra bu klasörleri de ayrıca yedeklemeniz gerekir. Çünkü benim verdiğim .bat dosyası sadece bunların Kayıt Defteri'ndeki girdilerini yedekliyor. Formattan sonra geri yüklemek istediğinizde ise "Geri Yükleme" adımlarına ek olarak bu klasör veya klasörleri eski lokasyonuna geri yüklemeniz gerekir.



Yedekleme


1- Buradan Görev Çubuğu Araç Çubukları_Yedeklemek.rar dosyasını indirin.



2- İndirdiğiniz dosyayı ayıkladığınızda içinden aynı isimde bir .bat dosyası çıkacak. Çift tıklatarak çaşıltırın.



3- Bir Komut İstemcisi penceresi açılıp kapanacak bu normal. İşlem bittikten sonra Masaüstünde Gorev_Cubugu_Araclari_Yedek adında bir klasör oluştuğunu ve içinde Gorev_Cubugu_Araclari_Yedek.reg dosyasının olduğunu göreceksiniz.





4- UYARI kısmında belirttiğim klasör veya klasörleri de bu klasörün içine (Kolaylık olması açısından) yedekleyin. Ardından bu klasörü silinmeyeceği güvenli bir lokasyona taşıyın. Örneğin, Windows'u yeniden kuracaksanız bir harici disk sürücüsü ya da USB flash sürücü ideal olacaktır.




Geri Yükleme


5- Geri yükleme gereksinimi olduğunda "Yedekleme" aşamasında oluşturduğunuz Gorev_Cubugu_Araclari_Yedek klasörünü tekrar Masaüstüne geri yükleyin. (Masaüstüne ve ismini değiştimeden yüklemeniz şart)



6- 4. adımda yedeklediğiniz klasörleri orjinal lokasyonlarına geri yükleyin.



Örneğin Hızlı Başlat için %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Hızlı Başlat lokasyonuna geri yükleyeceksiniz. Çok fazla araç çubuğu örneği olduğu için hepsini yazmak mümkün değil. Bu yüzden uzun lafın kısası formattan önce nereden aldıysanız oraya geri yükleyin. 

 "Ben bu lokasyonu nereden bileceğim?" derseniz; Bu araç çubukları Windows 8'de varsayılan olarak yoktur. (Adres, Bağlantılar, Dokunmatik Klavye ve Masaüstü araç çubukları hariç) Dolayısıyla bunları bir şekilde siz oluşturmuş olmalısınız, bu yüzden de lokasyonlarını biliyor olmalısınız. Bu adımı varsayılan araç çubukları (Adres, Bağlantılar, Dokunmatik Klavye ve Masaüstü) için uygulamanıza gerek yoktur.




7- Buradan Görev Çubuğu Araç Çubukları_Geri Yüklemek.rar dosyasını indirin.



8- İndirdiğiniz dosyayı ayıkladığınızda içinden aynı isimde bir .bat dosyası çıkacak. Çift tıklatın ve gereken onayları verin.


     Kullandığınız araç çubuklarının (Örneğin Windows'u yeniden kurduysanız) Windows'u yeniden kurmadan önceki haliyle belirdiğini göreceksiniz.






Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item