nwindows8

Windows 8 ve 10: "Hızlı Başlat" Çubuğu Oluşturmak

          Windows Vista'dan aşina olduğumuz "Hızlı Başlat" çubuğu sonraki sürümlerde (Windows 7, 8 ve 10) varsayılan olarak devre dışı.
          Bunu isterseniz kolayca oluşturup sık kullandığınız programların kısayollarını buraya atarak çalışmalarınızı hızlandırabilir ve Masaüstündeki kısayol kalabalığından bir ölçüde kurtulabilirsiniz.
        Ayrıca Windows Vista'da bulunan Pencereler arası geçiş (Flip3D) özelliğini de bu sayede tekrar kullanabileceksiniz.


        Konu ile ilgili olarak Bkz. Sağ Tuş "Gönder" Menüsüne "Hızlı Başlat" Seçeneği Eklemek


Varsayılan Görev Çubuğu

Hızlı Başlat çubuğu eklenmiş (Solda) Görev Çubuğu

Hızlı Başlat çubuğu eklenmiş (Sağda) Görev Çubuğu


1Çalıştır'ı açın ve %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer yazarak Enter'a basın.


2- Açılan pencerede Hızlı Başlat adında bir klasör oluşturun, ardından pencereyi kapatın. (Pencereler arası geçiş (Flip3D) özelliğini kullanmak istiyorsanız aynı lokasyondaki Quick Launch klasöründeki Pencereler arası geçiş (Flip3D) kısayolunu Hızlı Başlat klasörüne kopyalayın)


3- Görev Çubuğu'nda boş bir alana sağ tıklatın ve Araç çubukları ► Yeni araç çubuğu yolunu izleyin.


4- Açılan Klasör seç penceresinde adres alanına %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Hızlı Başlat yazın ve Klasör seç'e tıklatın.


5- Pencere kendiliğinden kapanacak ve Görev Çubuğu'nda Hızlı Başlat çubuğu görüntülenecek. Görev Çubuğu'na tekrar sağ tıklayın ve Görev çubuğunu kilitle seçeneğine tıklatarak işaretini kaldırın.


6- Bu Hızlı Başlat çubuğunun genişliğini ayarlayabileceğiniz bir ayraçın açılmasını sağlayacak sağa veya sola kaydırarak genişliği ayarlayın. Solda olmasını istiyorsanız tam sola sürükleyin ardından Görev Çubuğu'na sabitlenmiş diğer öğeleri sağa çekin.


7- (İsteğe bağlı) Ayraçın üzerine geip sağ tıklayın ve Metni Göster ile Başlığı göster seçeneklerindeki işareti kaldırın. Bu kısayol açıklamalarının ve Hızlı Başlat başlığının görüntülenmesini engelleyecek.


8- (İsteğe bağlı) Ayracın üzerine tekrar gelip sağ tıklayın ve Görünüm/Büyük Simge bağlantısına tıklayın.


 9- İstediğiniz şekle getirdikten sonra Görev Çubuğu'nu tekrar kilitleyin.


10- Artık istediğiniz kısayolları sürükleyerek buraya bırakmanız yeterli...


Geri Dönüş;

1- Eğer tek bir kısayolu silmek isterseniz Hızlı Başlat çubuğundaki kısayola sağ tıklatın ve Sil deyin.

2- Hızlı Başlat çubuğunu tamamen kaldırmak istiyorsanız Görev Çubuğu'na sağ tıklatın ve Araç çubukları açılır menüsünü genişleterek Hızlı Başlat'ın işaretini temizleyin.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item