nwindows8

Windows 8 - Dil Eklemek

         Windows 8'den önceki Windows sürümlerinde farklı diller yükleyebilmek için Ultimate gibi üst sürümlere sahip olmak gerekiyordu. Bu sebeple ev kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturan ve Home Premium ve altı sürümler kullanan kullanıcılar bu özellikten yararlanamıyordu.

         Oysa Windows 8'de -mevcutsa- istediğiniz dili indirip kullanabiliyorsunuz. Ancak Dil eklemek, Dil paketi yüklemekKlavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirmek ve görüntülenme dilini değiştirmek birbirinden tamamen farklı kavramlar. Bu yazıda Dil eklemeyi bulacaksınız. Bir dil eklediğinizde Klavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirebilir ve kullanabilirsiniz. Ancak Windows'un görüntülenme dilini değiştirmek istiyorsanız ek olarak bu dile ait dil paketini yükleyemeniz gerekir.






Giriş dili, Windows'ta, bilgisayarınızda bilgi yazmak için kullandığınız dili denetleyen bir ayardır. Giriş dilini değiştirerek birden çok dildeki belgeleri girmeyi veya düzenlemeyi kolaylaştırabilirsiniz. Windows'ta çeşitli giriş dilleri vardır, ancak bunları kullanabilmeniz için dil listenize eklemeniz gerekir.







1Bilgisayar Ayarları'nı açın, Genel sekmesini seçin ve Dil başlığı altında Dil tercihleri'ne tıklatın.





ya da Denetim Masası\Saat, Dil ve Bölge\Dil yolunu izleyin.





2- Dil eklemek istiyorsanız 3. adımdan, eklenmiş bir dili kaldırmak istiyorsanız 7. adımdan devam edin.




Dil eklemek için;



3- Dil ekle'ye tıklatın.





4- Açılan Dil listesinden dilediğiniz dile çift tıklatın. Ben örnek olarak İngilizce'yi seçiyorum.





5- Eğer seçtiğiniz dilin bölgesel farklılıklar içeren alt türleri varsa listelenecek. İhtiyacınız olana çift tıklayın. Eğer ekleyeceğiniz dilin alt türleri yoksa bu ekranı görmeyeceksiniz.





6- Artık seçtiğiniz dil eklendi. İsterseniz Giriş yöntemlerini değiştirebilir ya da -mevcutsa- bu dile ait Dil paketini indirip yükleyerek Windows'u farklı dilde kullanabilirsiniz.





Bir dili kaldırmak için;



7- Kaldırmak istediğiniz dili seçin ve Kaldır'a tıklatın.




Sonuç;

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item