nwindows8

Windows 8 ve 10 - Masaüstü Arka Planını Değiştirmek

Bu yazı giriş seviyesi kullanıcılar için Windows 8 ve 10'da masaüstü arka planının nasıl değiştirileceğini açıklar....





  • Masaüstünüzün arka planı (Duvar kağıdı) kişisel bir resim veya Windows'la birlikte gelen bir resim olabilir. Tek bir resmin masaüstü arka planınız olmasını seçebilir veya resimleri bir slayt gösterisi şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca masaüstünüzün arka planı için bir renk seçebilir veya arka plan resminizi çerçevelendirmek için bir renk kullanabilirsiniz.
  • En iyi sonuç için ekranınızın çözünürlüğü ile birebir uyuşan çözünürlükte resimler kullanın.
  • Eğer Microsoft Hesabı kullanıyorsanız, eşitleme etkin ve eşitleme ayarları altında Kişiselleştirme seçili ise kullandığınız arka plan resimleri Microsoft Hesabınızla eşitlenir ve oturum açarak kullandığınız bütün bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Windows'u yeniden kurmanız durumunda da kurulumdan sonra bunlar eşitlenecektir.
  • Arka plan resimlerinin varsayılan kaydedilme yeri C:\Windows\Web\Wallpaper\Windows lokasyonudur.

I. YOL: 
Bir resme sağ tıklayarak;

1.1- Tek bir resmi masaüstü arka planı olarak ayarlamak istiyorsanız; Resme sağ tıklatın ve Masaüstü arka planı olarak ayarla'ya tıklatın.


1.2- Birden fazla resim ile slayt gösterisi oluşturmak istiyorsanız; Birden fazla resim seçip sağ tıklatın ve Masaüstü arka planı olarak ayarla'ya tıklatın.


Gelişmiş Güç Seçenekleri/Masaüstü arka plan ayarları/Slayt gösterisi ayarının Kullanılabilir olduğundan emin olun.


1.3- Internet Explorer'da görüntülenen bir resmi masaüstü arka planı olarak ayarlamak istiyorsanız; Resme sağ tıklatın ve Arka Plan Olarak Belirle'ye tıklatın.


ardından onay verin;


II. YOL: 
Kişiselleştirme ayarlarından,

(Windows 8)

2a.1- Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Kişiselleştir'e tıklatın ya da Düğmeleri açın ve önce Ayarlar'a sonra Kişiselleştirme'ye tıklatın.

2a.2- Altta görebileceğiniz Masaüstü arka planı bağlantısına tıklatın.


2a.3- Açılır menüyü ya da Gözat butonunu kullanarak bir düz renk, tek bir resim ya da birden fazla resim seçebilirsiniz.


2a.4- Birden fazla monitör kullanıyorsanız; Resim ya da resimlere sağ tıklayın ve belli bir monitör seçin ya da bütün monitörler için geçerli olacak şekilde ayarlayın. Tek monitörünüz varsa bu seçenek çıkmayacaktır.

2a.5- Birden fazla resim seçtiyseniz altta slayt gösterisi ile ilgili ayarları yapabilirsiniz;



Gelişmiş Güç Seçenekleri/Masaüstü arka plan ayarları/Slayt gösterisi ayarının Kullanılabilir olduğundan emin olun.

2a.6-  Son olarak Resim konumu'nu ayarlayın.


2a.7- Kaydedin.

(Windows 10)

2b.1- Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Kişiselleştir'e tıklatın

2.b.2- Açılan Ayarlar uygulaması penceresinde şunları yapın;

  • Arka planı düz renk, resim veya slayt gösterisi olarak ayarlayın. (1)
  • Bir önceki adımda yaptığınız seçime bağlı olarak düz renk için renk seçimi, Slayt gösterisi için albüm seçimi yapın. Resim seçimi yaptıysanız orada bulanan resimlerden birini seçebileceğiniz gibi Gözat butonunu kullanarak (3) dilediğiniz bir resmi seçebilirsiniz.
  • Resmin ekrana nasıl yerleşeceğini seçin.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item