nwindows8

Windows 8 Sürümlerini Karşılaştırın...


         Windows 8 daha önceki Windows versiyonlarının aksine çok fazla sürüme sahip değil, sadece 3 sürüm (Hatta biri geçici olduğu için 2 sürüm denilebilir) var: Windows RT, Windows 8 ve Windows 8 Pro

         Bu sürümlerin tamamı dokunarak, fareyle ve klavyeyle kullanılmayı destekler ancak Windows RT, Windows 8 ve Windows 8 Pro arasında bazı önemli farklar bulunur. Şimdi bu sürümleri ve farklarını görelim...







  • Windows RT * tabletler ve bilgisayarlar her yere gidecek şekilde yapılmıştır. Office Ev ve Öğrenci 2013 RT Önizlemesi'ni de içerir. Windows RT yalnızca belirli tabletlerde ve bilgisayarlarda önceden yüklenmiş olarak sağlanır ve yalnızca yerleşik uygulamaları ve Windows Mağazası'ndan indirdiğiniz uygulamaları çalıştırır.

    Adobe Photoshop
    veya eski Office sürümü gibi bir masaüstü yazılımı yüklemek isterseniz, Windows 8 veya Windows 8 Pro işletim sistemini düşünün.

  • Windows 8 ** çok çeşitli yeni tablette, dönüştürülebilen bilgisayarda, Ultrabook'ta, dizüstü bilgisayarda ve hepsi bir arada bilgisayarda önceden yüklenmiş olarak gelir. Windows 8 hem mevcut masaüstü yazılımlarıyla, hem de Windows Mağazası'ndan indirdiğiniz uygulamalarla çalışır.

  • Windows 8 Pro size Windows 8'in tüm avantajlarını sağlamanın yanı sıra gelişmiş bir ağ ortamı ve veri şifreleme özellikleri sunar.







                                 Windows RT          Windows 8          Windows 8 PRO


Posta, Takvim, Mesajlaşma, Fotoğraflar ve SkyDrive gibi mükemmel uygulamalar ve Microsoft Mağazası'nda sunulan pek çok başka uygulama.
Onay işareti
Onay işareti
Onay işareti

Hızlı ve sezgiye dayalı gezinme için Internet Explorer 10 içerir.
Onay işareti
Onay işareti
Onay işareti

Windows Defender, Windows Güvenlik Duvarı ve Windows Update ile güncel kalmanızı ve çok daha güvende olmanızı sağlar.
Onay işareti
Onay işareti
Onay işareti

Daha önceki Windows sürümleriyle kullandığınız programları çalıştırın. ***
Onay işareti
Onay işareti

Bilgilerinizin güvenliğini korumaya yardımcı olmak için BitLocker teknolojisini kullanarak gelişmiş veri koruması sağlar. ****
Onay işareti
Onay işareti

Önceden yüklenmiş olarak gelen Office Ev ve Öğrenci 2013 RT Önizlemesi ile daha fazla işi daha hızlı yapabilirsiniz. *****
Onay işareti

Uzak Masaüstü Bağlantısı ile dışarıdayken bilgisayarınıza bağlanmanızı sağlar.
Onay işareti

Etki Alanına katılarak şirket veya okul ağınıza bağlanır.
Onay işareti




* Windows RT yalnızca belirli tabletlerde ve bilgisayarlarda önceden yüklenmiş olarak sunulur.

** 1 Şubat 2013 tarihine kadar bu sürüm yalnızca bazı tabletlerde ve PC'lerde önceden yüklü halde sunulacaktır. Bu tarihten sonra ise bu sürümün yerini Windows 8 Core Single Language sürümü alacaktır.

*** Klasik Windows masaüstü ortamında çalışan fare ve klavye için geliştirilmiş programları ifade eder.

**** Veriler Windows RT bilgisayarlarda BitLocker teknolojisine dayalı Aygıt Şifrelemesi kullanılarak korunur. Veriler Windows 8 bilgisayarlarda ve çıkarılabilir sürücülerde BitLocker ve BitLocker To Go kullanılarak korunur.

***** Office Ev ve Öğrenci 2013 RT'nin en son sürümü kullanıma sunulduğunda, Windows Update tarafından yüklenir. İndirme herhangi bir ücrete tabi değildir ancak (geçerli olan herhangi bir tarife ile) Internet erişimi gereklidir. Bazı özellikler ve programlar desteklenmez. Office Ev ve Öğrenci 2013 RT yalnızca ticari olmayan kullanım için lisanslanmaktadır (Japonya hariç).

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item