nwindows8

Windows 8 ve 10 - Bir Windows Teması Oluşturmak

Windows 8 ve 10'da masaüstünüzü özelleştirmek için temaları kullanabilirsiniz. Temalar bilgisayarınızdaki masaüstü arka planını, pencere kenarlık rengini, sesleri, ekran koruyucuyu ve fare işaretçilerini bir defada değiştirir ve temalar arasında dilediğiniz sıklıkta geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca kendi temalarınızı oluşturup arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz.



Tema nedir?

Tema, bilgisayarınızdaki resimlerin, renklerin ve seslerin bileşimidir.
Temalarda şunlar bulunur:


Masaüstü arka planıMasaüstünüzde pencereleri açmak üzere bir zemin gibi hareket eden resim, renk veya tasarımdır. Masaüstü arka planı tek bir resim olabileceği gibi slayt gösterisi de olabilir. Windows ile birlikte verilen masaüstü arka plan resimleri arasından seçim yapabilir veya kendi resimlerinizi kullanabilirsiniz.
Pencere kenarlığı rengi  Pencere kenarlıklarınızın ve görev çubuğunuzun rengi. Bir tema belirli bir pencere kenarlığı rengi içerebilir ya da masaüstü arka plan resmindeki renklere göre otomatik olarak bir resim seçilebilir.
 Sesler Bilgisayarınızda belirli olaylar olduğunda duyduğunuz ilişkilendirilmiş seslerin koleksiyonu. Olay, bilgisayarınızda oturum açma gibi sizin yaptığınız bir işlem ya da yeni e-posta aldığınızda bildirmek gibi bilgisayarınızın yaptığı bir işlem olabilir.
Ekran koruyucu
  Fareyi veya klavyeyi belirli bir süre boyunca kullanmadığınızda bilgisayar ekranınızda görüntülenen hareketli resim veya desendir. Windows ile birlikte gelen temalarda ekran koruyucu kapalıdır, ancak açabilir ve temaya bir ekran koruyucu ekleyebilirsiniz. 


Tema Türleri

Temaların tümünü Denetim Masası'ndaki Kişiselleştirme altında bulabilirsiniz. Kişiselleştirme'de dört tür tema vardır:

TemalarımOluşturduğunuz, üzerinde değişiklik yaptığınız, kaydettiğiniz veya indirdiğiniz temalar. Temayı her değiştirdiğinizde yeni ayarlar burada kaydedilmemiş bir tema olarak görünür.
Varsayılan Windows Temaları  Bilgisayarınızı kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz Windows temaları. Birçoğunda masaüstü arka planı slayt gösterisi bulunur.
Yüklü Temalar
 Bilgisayar üreticiniz veya Microsoft dışındaki diğer sağlayıcılar tarafından oluşturulan temalar.
Yüksek Karşıtlık Temaları
   Ekranınızdaki öğelerin görülmesini kolaylaştıran temalar. Yüksek Karşıtlık Temaları otomatik pencere kenarlığı renklerini veya masaüstü arka planı slayt gösterilerini içermez.

Tema oluşturma

Windows ile gönderilen temalarla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz; kendi resimlerinizi ve ekran koruyucularınızı kullanarak özelleştirilmiş temalar oluşturabilir ve onlarla birlikte kullanılan renk ve sesleri seçebilirsiniz. Başlangıç için masaüstüne uygulamak üzere herhangi bir temaya dokunun veya tıklatın. Sonra da alttaki linklerden yararlanarak masaüstü arka planı, pencere kenarlığı rengi, sesleri, ekran koruyucu ve fare işaretçileri istediğiniz gibi olana kadar temanın her parçasını değiştirin. Değişikliklerinizin tümü Temalarım altında kaydedilmemiş tema olarak kaydedilir.

  1. Masaüstü arka planını değiştirme
  2. Windows 8: Pencere kenarlığı rengini değiştirme
  3. Windows 10: Başlık Çubuğu, Başlangıç, Görev Çubuğu ve İşlem Merkezi Rengini Ayarlamak
  4. Ses efektlerini değiştirme
  5. Ekran koruyucu ayarları 
  6. Fare işaretçilerini değiştirme


Temaların kaydedilme lokasyonları %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes ve C:\Windows\Resources\Themes klasörleridir.

Temayı kaydetmek için

1- Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Kişiselleştirme yolunu izleyin.

2- Temalarım altında kaydedilmemiş bir temaya tıklatarak masaüstüne uygulayın.

3- Temaya sağ tıklatın ve Temayı kaydet'e tıklatın.


4- Temanız için bir ad yazın ve Kaydet'e tıklatın.


Temaları paylaşma


Bir temayı kaydettikten sonra arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz. Temanızı başkalarına göndermek için temayı öncelikle .themepack dosyası adında paylaşılabilen bir dosya biçiminde kaydetmeniz gerekir.

1Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Kişiselleştirme yolunu izleyin.

2- Özelleştirdiğiniz temayı masaüstüne uygulamak için dokunun veya tıklatın.

3- Temayı basılı tutun veya sağ tıklatın, sonra Temayı paylaştırmak üzere kaydet'e tıklatın.


4- Dosya adı kutusuna temanız için bir ad yazıp Kaydet öğesine dokunun veya tıklatın.


5- Artık E-posta, Internet veya harici sürücü kullanarak temanızı paylaşabilirsiniz.


Temaları silme


Daha önce oluşturduğunuz veya indirdiğiniz bir temayı artık kullanmıyorsanız, bilgisayarınızdan silerek disk alanı boşaltabilirsiniz. (Windows ile birlikte gelen temalar silinemez.)

1- Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Kişiselleştirme yolunu izleyin.

2- Farklı bir temayı masaüstüne uygulamak için dokunun veya tıklatın. Bir temayı kullanırken silemezsiniz.

3- Silmek istediğiniz temayı basılı tutun veya sağ tıklatın ve ardından Temayı sil öğesine dokunun veya tıklatın.


Daha fazla tema edinme

Microsoft Windows sitesindeki Kişiselleştirme Galerisi içinde koleksiyonunuza eklemek için daha fazla tema bulabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item