nwindows8

Windows 8 ve 10 - Uyumluluk Modu

Windows'un önceki sürümleri için yazılan çoğu program Windows 8 ve 10'da da çalışır, ancak daha eski bazı programlar düzgün çalışmayabilir veya hiç çalışmaz. Windows'un önceki bir sürümü için yazılan bir program düzgün çalışmıyorsa, programın uyumluluk ayarlarını Program Uyumluluğu Sorunu Gidericisi'ni kullanarak veya uyumluluk ayarlarını el ile seçerek değiştirebilirsiniz.

Uyumluluk ayarlarının değiştirilmesi sorunu çözmezse, program için bir güncelleştirme olup olmadığını görmek üzere programın üreticisinin web sitesine gitmelisiniz...


  • Anti-Virüs programlarında, güvenlik duvarı yazılımında, yedekleme yazılımında veya disk yardımcı programlarında Program Uyumluluğu Sorunu Gidericisi kullanmayın.
  • Windows'un farklı ancak ilgili bir özelliği olan Program Uyumluluğu Sorunu Gidericisi ile Program Uyumluluk Yardımcısı'nı karıştırmayın. Program Uyumluluk Yardımcısı tamamen arka planda kullanıcıdan bağımsız çalışırken Program Uyumluluğu Sorunu Gidericisi elle çalıştırılabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows 8 ve 10 - Program Uyumluluk Yardımcısı Nedir?

I. YOL: 
Elle Ayarlama

1.1- Çalıştırmak istediğiniz programın kısayoluna veya .exe dosyasına sağ tıklayıp Özellikler deyin.

1.2- Açılan pencerede Uyumluluk sekmesini açın.


1.3- Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu kutusunu işaretledikten sonra dilediğiniz bir ayarı seçin.



MSI dosylarında sadece Windows'un önceki sürümü seçeneği mevcuttur. Diğer seçenekleri kullanamazsınız. (Alttaki resim)


4- Ayrıca altta açıklamalarını verdiğim diğer ayarları da kullanabilirsiniz;


Uyumluluk moduWindows'un daha önceki bir sürümünün ayarlarını kullanarak programı çalıştırır. Programın Windows'un daha önceki belirli bir sürümü için tasarlandığını (veya bu sürümde çalıştığını) biliyorsanız bu ayarı deneyin.
Azaltılmış renk modunda çalıştırProgramda sınırlı bir renk kümesi kullanır. Bazı eski programlar, daha az renk kullanacak şekilde tasarlanmıştır.
640 × 480 ekran çözünürlüğünde çalıştırProgramı daha küçük boyutlu bir pencerede çalıştırır. Programın grafikleri tırtıklı görünüyorsa veya yanlış işleniyorsa, bu ayarı deneyin.
Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak Büyük ölçekli yazı tipi boyutu kullanılıyorsa, programlarda otomatik yeniden boyutlandırmayı kapatır. Büyük ölçekli yazı tipleri programın görünüşünü bozuyorsa bu ayarı deneyin.
Ayrıcalık düzeyi
Programları yönetici olarak çalıştırır. Bazı programların doğru şekilde çalışabilmesi için yönetici ayrıcalıkları gerekir. Bilgisayarınızda yönetici olarak oturum açmadıysanız, bu seçenek kullanılamaz.
Tüm kullanıcıların ayarlarını değiştir
Bu bilgisayarda tüm kullanıcılar için geçerli olacak ayarları seçmenize olanak verir.

II. YOL: 
Program Uyumluluğu Sorunu Gidericisi'ni kullanarak

2.1- 1.1 adımını uygulayın ve Uyumluluk sorun gidericisini çalıştır'a tıklatın.


2.2- Talimatları takip edin...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item