nwindows8

Windows 8: Bilgisayarı 2. Monitöre yada Panel Televizyona (LCD/Plazma) Bağlamak

        Bu yazı Windows 8 yüklü bir bilgisayarda birden fazla monitör ile bilgisayarı nasıl kullanacağınızı, bilgisayarınızı panel televizyona (Lcd veya Plazma) bağlayarak nasıl film seyredebileceğinizi ve eğer isterseniz siz bilgisayarınızın ekranında işlerinizi hallederken bilgisayara bağladığınız panel televizyonda diğer aile bireylerine nasıl film seyrettirebileceğinizi açıklar...






Notlar...


  • Yüksek çözünürlüklü film seyredebilmek için ekran kartınızın HDMI çıkışı dolayısıyla dizüstü bilgisayarınızda HDMI portu olması gerekiyor. Eğer bilgisayarınızı son 2-3 senede aldıysanız mutlaka vardır. Daha eski bilgisayarlarda da olma ihtimali var tabii.  Eğer sadece monitör olarak kullanacaksanız DVI çıkışı da işinizi görür.



Aradaki fark DVI arayüzünün ses iletme kabiliyeti olmamasıdır. Bunun dışında HDMI arayüzü ile arasında veri aktarım kalitesi açısından hiçbir fark yoktur.


  •  İkinci bir gereksinim ise bilgisayar ile TV yada monitörü birbirine bağlayacağınız bir DVI yada HDMI kablo. Öyle çok yüksek meblağlar vermenize gerek yok 20-30 liraya satılan kablolar işinizi fazlası ile görür.
  • Bilgisayarı çift monitör kullanıyorsanız ilginizi çekebilir; Pencereleri Klavye ile Taşımak




1-  DVI yada HDMI kablo kullanarak bilgisayar ile 2. monitörü yada panel televizyonu birbirine bağlayın.


2-  Düğmeleri açın ve Cihazlar'a tıklatın.


3- İkinci Ekran'a tıklatın.





4- Altta açıkladığım seçeneklerden kendinize uygun olana tıklatın.




AyarAnlamı
Çoğalt
İki ekranda da aynı görüntüyü gösterir
Genişlet Masaüstünüzü 2 ekrana genişletir. Yani bir monitörde arkadaşınız film seyrederken diğerinde internette gezinebilirsiniz.
-Yalnızca kişisel bilgisayar ekranı
-Yalnızca ikinci ekran
Kolayca anlaşılabileceği üzere sadece seçtiğiniz tek bir ekranda görüntü alırsınız



"Genişlet"

  • Aradığınızı bulabilmek için lütfen sağ yandaki etiketleri ve arama kutusunu kullanın. 
  • Arama kutusunda yapılan aramalar, tüm site içeriğini kapsadığı için aynı konudaki bir makalenin Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 versiyonu bulunabilir. Kullandığınız işletim sistemine uygun versiyonu seçtiğinizden emin olun.
  • Konuyla alakasız yorumlar yayınlanmayacak/cevaplanmayacaktır

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item